ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 289
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
Хепи, за нашето училище пише следното:

"Учениците са длъжни:

да се явяват в училище поне 10 минути преди началото на учебните занятия с облекло и вид, които съответстват на положението им на ученици във II АЕГ и добрите нрави; за момичетата – да не се явяват в училище с неприлично къса пола, къси панталонки, разкъсани дънки, дълбоки деколтета, непочистени обувки, тежък грим, екстравагантни прически и цветове на косата, шапка в учебните часове; за момчетата –да не се явяват в училище с разкъсани дънки и дрехи, къси панталони, екстравагантни прически и цветове на косата, непочистени обувки, шапка в учебните часове (с изключение на медицински проблем)."

Всичко това важи горе долу до средата на 10 клас. Smiling Imp Тогава определено дрескода се променя и то съществено.Когато записвахме голямата и влязох да видя какви документи ни трябват първото ,което прочетох беше апел към 12 клас - да не идват със скъсани дънки на празника по случай връчването на дипломите.

# 571
Подходящо за първи учебен ден:

Бисе Simple Smile този втория, с нахързулените червени гащури върху сакото направо кърти.

за 15.09 моята мома евентуално ще е с рокля - червена Simple Smile
До колкото я познавам обаче в последния момент ще скочи в дънките, тениска на Металика или Нирвана и една риза вързана на кръста.
Обаче ще е с гердан Simple Smile и ухилена до ушите.

# 572
Не съм се замисляла. Моят сигурно ще иска да е с къси гащи, ма май не дават? По правилник?

В нашето училище не дават къси гащи. Трябва да са под коляното, а и двамата нямат такива.
С дънки ще са. Имаме и разписание кой клас в колко часа да отиде. В двора ще бъдат допускани само родители на първокласници. Големи мерки, голямо чудо. Писах вече, само на 100м от училището в момента има панаир (тази есен не е панаир, фиеста било 🤣) на поляната с атракциони, скари, понички, кинцерти и прочие цигания. Търапана ужасна, ама учениците ще влизат в училище по випуски в различни часове и с маски. За последното още не съм чела официална информация от училището, но нали за маски на влизане и в междучасията съобщават постоянно. Такава пародия е всичко. Вече се обърках от всички наредби, предписания и т.н. кое е в сила, кое е изменено, кое е само проект...

# 573
  • София
Девойката ще бъде на откриването с удобни дрехи и куфар Simple Smile . Те веднага след това заминават на зелено.

# 574
Inna, много ми хареса вашият дрескод, особено частта с куфара! Браво, че ще имате зелено училище!

# 575
  • София
Ех, че хубаво това със зеленото училище! Simple Smile

# 576
Определено това ще е от първите учебни дни, които ще запомнят тези деца.

# 577
Определено това ще е от първите учебни дни, които ще запомнят тези деца.
Дано поне  последните дни на тази учебна година да са нормални...

# 578
И ние ( като Ина) сме с куфар Simple Smile Дънки и тениска. И няма смисъл от нещо специално, първо, защото заминават за зелено училище и трябва да е удобно. И второ, ще им дават "официални" тениски и трябва да ги облекат веднага за откриването Simple Smile

Simple Smile А, и това са рошави ИТ, фасона не е важен, важно е "Да работи" Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 14:46 от citron

# 579
  • о`майна лунна нощ е
Хепи, за нашето училище пише следното:

"Учениците са длъжни:
...... непочистени обувки, "

Това е задължително за самодивското училище.

Вие се майтапите, обаче 6-ти клас на поредната родителска имаше нововъведение вследствие на ученически прочит на правилника. Не помня дали ставаше въпрос за шапка или ръкавици, но изрично се наложи да ни четат и да се подписваме и на тяхната забрана. В първоначалния му вид не го били включили и децата масово се възползваха . За забрана на кендамите вече ви споменах.

Атакувах обяви за учебници и вече осигурих два. Обаче точно госпожата по български ни обърка първоначалния план и сега посочените от нея учебник по литература и христоматията, ще видим зор да ги набавим втора ръка.

# 580
  • София
Много са ми неразбираеми тези забрани. Защо пък кендамите да са забранени? Не може ли просто да не се ползват в час? Но и децата са изобретателни. При нас са забранени картите. Съответно играещите отдавна са с инсталирано приложение на телефоните и играят с електронни карти.

# 581
Моят ще си иде по дънки и риза. Нищо им няма на дънките. Не са съдрани. Не му се виждат дребните гащи под тях. Това е достатъчно.
Съмнявам се да го въртат.
Аз за костюми, вкл. части от такива, никога няма да настоявам.

Не съм против и дънкови къси гащи. Ако пускат в училище, няма да го спра и с тях. Неговите са си до коляното по принцип и ни един минус не виждам в това, да ги носи в лятната жега.
15.09 си е астрономическо лято и ако е като днешната жега и това приемам.
Облеклото ми е на много задни позиции систематично и по принцип, когато си говорим за образование.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 17:28 от Judy

# 582
Много ми харесва  дънки с риза. Хем стилно, хем непретенциозно.

Непочистените обувки, колко точно непочистени трябва да са? А чорапите, вероятно трябва да почукват все едно са на ток.

# 583
Много ми харесва  дънки с риза. Хем стилно, хем непретенциозно.

Непочистените обувки, колко точно непочистени трябва да са? А чорапите, вероятно трябва да почукват все едно са на ток.

Абе да се вижда, че не е по едните чорапи - сигур стига.

# 584
  • о`майна лунна нощ е
нИ мога вече. Твърдо не.
Писах на обява за учебници. Разбрахме се. Момичето каза, че може да ми ги докара до работата до 15 минути. Викам си - егати късметът. Светкавична реакция. Звъни, слизам и .... съученичка, с която не сме се виждали от 1999 г., когато завършихме. Детето й година по-голямо от нас, в нашата гимназия, но друг профил.
Тук вече пуснах корабни въжета и ще си имам вариант за учебниците догодина.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 15:59 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт