ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 285
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Това, с "почистени обувки", за някои училища е мисия невъзможна !! Няма как в мокро време да не станеш мърляво прасе...

А. иначе забрани много. Четох една официална заповед (заведена с номер) в фирмата, писана преди 30 години.
"Забранява се на ХХХ, да играе футбол в обедната почивка!" (Имал вече три счупени крака) Simple Smile

# 586
Колкото по-слаба е организацията в съществената част, толкова повече са забраните.
Добрата организация има не толкова забрани, колкото възможности.
За едните мръсни обувки, например - вместо да се  пишат глупости, да се поставят по вратите машинки за почистване на обувки, примерно.
Ама нашенската работа си е такава - забранява се и се смята, че така се решават проблемите.

# 587
  • София
Аз най впечатлена бях на родителската в първи клас, че и след това, когато чинно ни четяха правилника - как се забранява на учениците да бъркат в ел.таблото и да правят опити да го поправят при авария. Не знам дали в други училища го е имало, но ми беше много нелепо. Може би защото моите деца никога не биха поели инициатива за подобни дейности. Явно на някой някога му е хрумнало.
На първия учебен ден ще е с дънки, костюми и официални панталони няма. А и не го намирам за нужно. Някой като спомена тениски с любими групи - дали ще са много извън дрес кода? Не за 15.09, по принцип говоря.

# 588
  • sofia
ТуиГ, много е добре това с учебниците.
И в правилника, с който вчера ни запознаха имаше неща от сорта "да не се разглобяват и подменят компонентите на компютрите", ама защото има подобна паралелка. Също и частта "да не се опитват да ремонтират сами"....нещо си. Като цяло беше съобразен с това, на което ги учат и техниката, която се ползва.

# 589
Не знам дали го пише изрично в правилника, но в началните класове ги предупреждаваха, а и нас също, за да им обърнем и ние внимание,  изрично относно бутоните за противопожарна тревога. Това,понеже някакво дете беше вдигнало на крак пожарната веднъж.

# 590
  • София
Мина и нашата родителска среща.
Но ще се въздържа от коментари на този етап, че беше малко емоционално за мене. Срещнах познати хора и въобще... във Втора АЕГ сякаш съм се върнала у дома. 😊

# 591
Аааа не, на мен докладвай, може и на лични Simple Smile

# 592
  • Sofia
Това, с "почистени обувки", за някои училища е мисия невъзможна !! Няма как в мокро време да не станеш мърляво прасе...

А. иначе забрани много. Четох една официална заповед (заведена с номер) в фирмата, писана преди 30 години.
"Забранява се на ХХХ, да играе футбол в обедната почивка!" (Имал вече три счупени крака) Simple Smile
Ами правилно, в обедната почивка, после трудова злополука и да взе да ги съди😀

# 593
  • София
Никой ли не е бил на РС в НПМГ? 😁
Снощи беше мат.поток, днес са химици и биолози. Не, че нещо ми е важно, ама съм любопитна. 😂

# 594
  • София
Аз засега не мога да се включа с впечатления от РС на набора, но съм впечатлена от новата класна (5 клас) на малкия. Жената изпрати много мило писмо до тях и нас, че много се радва да бъдат заедно следващите 3 години. В писмото беше написана и програмата за първия срок, всички учители, които ще им преподават и още някои инструкции.

# 595
Слънчева , точно изчетох страниците, натрупали се от вчера и щях да споделя  Wink
За теб и Дидева , добрата организация и усмихнатите лица на преподавателите и ръководството , не е ново , но затвърдиха споделеното от вас. Тъй като бяхме в голяма аула , бяха обособили с табелки , местата за всеки клас. Представи се екипа , който ще обучава мат.насочените паралелки- всички ми се сториха много лъчезарни и млади.Всеки класен раздаде лист с УП на "своите" родители , спрямо профила. "Физиците" ще са 27 , като 6 от тях са момичета , а трима родителя получиха бележки за карти за ГТ ( не са от София , предполагам ) . Премахва се кабинетната система , всеки клас ще си е в своя стая , с изключение на лабораторните упражнения по Природни науки , ИТ и ФВС( на двора). В стаите няма да има дезинфектант , а антибактериални мокри кърпи. Всички указания ще бъдат прочетени на учениците. Някой се чудеше защо не всички предмети са на блокове ( не помня тук или във ФБ беше въпроса) ? Това е с цел, да се разминават междучасията ( така аз го разбрах). На 15.09 за откриването , в двора са поканени и родителите , а децата да бъдат с тениските на училището. Букети да не се носят -  ще има кутия за дарения ( това е инфо и от страницата на гимназията). 17 и 21 септември ще са учебни дни ( имаше такова запитване).

# 596
  • София
О, denyil, благодаря за споделеното!
Разминаването на междучасията е новост за мен. За блоковете питаха в темата на училището, мисля, но вероятно от РС са получили отговор на въпроса си.

# 597
  • София
Добре де, малко ще се похваля. 😁
Връчиха ни учебниците и няма нито една УТ, освен по АЕ.
Потвърдихме си мейлите, за да ни ни направят коректни профили в Школо.
Освен това официално всички родители сме поканени на откриването на учебната година. 😊

# 598
  • sofia
И аз да се похваля - предимно млади преподаватели,  но с известен опит, по математика - мастъра в училището, по думите на други родители и на ganis😀 Ще очаквам с голямо любопитство как се справя новата генерация по- млади учители, с различен подход.

# 599
  • София
Чувствам се и изглеждам като сдъвкана след работа, страхотно първо впечатление ще направя. Добре, че сме с маски. Дано да излезе вирус да ходим и с расо 😃 Шегувам се де
Ти си аз.
Доволна съм от родителската в 19то  толкова сбито, организирано. Хареса ми.
Днес бях на рс в 32ро за малката и бързам да си сипя вино. Тези срещи ме дразнят заради родителите, заради тъпотията, простотията и арогантността им. Просто няма как да го облека в други думи. Жал ми е за учителите.

Общи условия

Активация на акаунт