ОСМИ клас 2020/2021 - Отлитат дните дълги и горещи, очакваме родителските срещи.

• 27 288
  • 773
  •   1
Отговори
# 420
  • София
На мене не ми хареса фактът, че училищен директор споделя такова нещо.
Питам се доколко е възможно да има рестарт на учителски страхове и респективно вътрешносъсловен натиск за ДО.

# 421
  • София
Не мога да не се похваля. Вече знам класът на Митко - 8 д, с класен ръководител по френски език. Като му казах много се зарадва, че това било неговата буквичка и най-важното не е 8 ееее Simple Smile

# 422
  • у дома
Да докладвам и за нашата родителска среща (1 СУ):

Беше в класната ни стая, само с класната и втората учителка по испански (тя се появи малко по-късно).
Класната ще преподава испански език (лексика - 9 часа седмично) заедно с втората учителка по испански (граматика - 9 часа седмично), учителки, които успешно работят така в тандем от 10 години (много добро първо впечатление / с разпределени роли на доброто и лошото ченге Joy ) + 1 час ИУЧ, който ще е с класната, в този час ще се набляга на говорене, презентации и подобни.
Учебниците се поръчват заедно. Тази година са разделени на три учебника, за начало ще се купят първите два, комплект с учебните тетрадки - La Escalera А1/А2 - 130 лв., вторият срок ще се прецени за третия учебник. Работят с много фотокопия (допълнителни материали) през цялата учебна година. Втори срок ще се закупи Испанска граматика на Колибри (20 лв.).  Уточниха и какви тетрадки да си приготвим за езика.
Часовете ще им бъдат само в класната стая, учителите ще идват при тях (с изключение на физическото и информационните технологии), междучасията - ще могат да излизат в коридора на техния етаж и двора, забранено е да излизат извън училище. Ще се посещава най-близката тоалетна до тяхната стая (правят ѝ ремонт сега) Всеки да си носи личен дезинфектант и маска, както и спрей или кърпички (които ще стоят в класната стая (имат шкафчета)), всеки ще си почиства работното място преди и след часовете.
На 15.09. ще имат час на класа, класната ще ги посрещне на входа, ще ги заведе в класната стая, да се запознаят, да им обясни правилата и после ще са свободни. Първи срок - първа смяна, втори срок - втора смяна.
В сайта на училището засега има само актуализиран учебен план и инфо за родителските срещи.
Програмата все още не е изчистена и готова, както и още няма актуална информация за учебниците по останалите предмети.
За храната - най-добре да си носят, както и ще им бъде разрешено да се хранят в класните стаи, но ще има отговорници, които ще следят всеки да си почиства след ядене.
Училището работи с Школо (но още текат там ъпдейти, затова е рано за добавяне на ново училище, нов клас и подобни).
Казаха ни, че по време на ДО са работили и ще работят с Microsoft Teams, но само споменаха платформата, без подробности, защото се надяват скоро да не се налага да се използва.

Друго по-съществено не се сещам Blush

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 16:32 от blueeye®

# 423
Ето при blueeye са оптимисти за присъствено само.
Дано Евгений Василев да е прав.

# 424
  • София
Честно да ви кажа ибдо ден днешен не разбирам тази кабинетна система масово в училищата. Във всички училища, където съм учила, си имахме класна стая и учителите идваха при нас. Изключение бяха само кабинетите по химия, физика, биология и разбира се физическо. В момента имам чувството, че откриват топлата вода тия в МОН. Ей, страшни глупости напоследък, направо умът ми не ги побира.

# 425
  • о`майна лунна нощ е
От мерак още по обед се завлякох в гимназията да видя дали са изкарали списъците с класовете и стаите. Тъкмо прясно прясно ги бяха наболи с кабърчета на информационните табла. Иху! Там сме, където заявихме желание, че и персонална родителска проведох. Пак с моя луд късмет господинът ни по немски се появи във фоайето и познайте дали не го грабнах за приятелски разговор. Както казват - първо впечатление втори път не може да се направи. Остава си такова. Още от записването ми хареса, сега още повече.
Изходът на родителската среща почва от 125 лева. Ще видим къде ще спре наддаването. Накрая ще се чувствам като в онова анимационно филче /ако го помните/ Джони Браво. Имаше епизод, в който продаваше лимонада. До него на друга сергия продаваше и момиченцето, което непрекъснато го дразни и му е конкуренция. Тя правеше пачка след пачка, а той - нищо. Накрая Джони Браво си отвори портфейла, отвърте изкочи един молец и закрещя " Ай ем фриии, ай ем фрииииий". Та чакам да пусна и моя да лети и крещи на воля.
Часът на истината е днес от 17,30

# 426
Причините за кабинетна система в нашето училище, според директорката.
Училището вече около 10 години е на едносменен режим. 1200+ ученици в около 50 паралелки плюс предучилищна група. Ако като кабинети останат само няколкото компютърни заедно с физика, химия и биология, няма да достигнат класните стаи и не могат да учат само в една смяна. Ако не се местят постоянно, се предполага, че когато класът отиде в кабинета по химия, то класната му стая за това време е празна, защото си е само негова. Така обаче не им достигат около 10 стаи.
През тази година ще е точно така, няма да се местят заради пандемията, но за неудоволствие на всички, ще учат на смени. Наборът вече замрънка с всички сили. Никога не е учил втора смяна.

# 427
  • София
Отивам на родителска и... ме е страх. Нещо съвсем изкуках. Не помня кой искаше да види родители и учители, аз хич не искам. Чувствам се и изглеждам като сдъвкана след работа, страхотно първо впечатление ще направя. Добре, че сме с маски. Дано да излезе вирус да ходим и с расо 😃 Шегувам се де, но наистина ми е някак притеснено. Утре е род.ср.на малкия, там поне си знам учителите. Класен ще му е учителят по физическо. За първи път ще е мъж и се чудя какво се носи, като да не сме с празни ръце. Досега все някакви китки, един път имаше инициатива с книги. Някой да има идеи?
В школото вече са активни новите профили, или поне нашия.

# 428
  • София
Отивам на родителска и... ме е страх. Нещо съвсем изкуках. Не помня кой искаше да види родители и учители, аз хич не искам. Чувствам се и изглеждам като сдъвкана след работа, страхотно първо впечатление ще направя. Добре, че сме с маски. Дано да излезе вирус да ходим и с расо 😃 Шегувам се де, но наистина ми е някак притеснено. Утре е род.ср.на малкия, там поне си знам учителите. Класен ще му е учителят по физическо. За първи път ще е мъж и се чудя какво се носи, като да не сме с празни ръце. Досега все някакви китки, един път имаше инициатива с книги. Някой да има идеи?
В школото вече са активни новите профили, или поне нашия.

Голямата беше с класен мъж последните 3 години, носили сме слънчоглед без панделка, букет от бонбони, ей такива неща.

# 429
И нашата родителска среща мина. От повечето неща съм доволна, зависи как ще са на практика Simple Smile

# 430
Вие си минахте от реда, утре сме ние.
Да видим( както казва Мария) совата  какви новини ще донесе.🙂

# 431
  • София
Happy, нещо специфично?
Кой ще ви е класен?

# 432
Моята информация е за КПП и затваряне на всичко на 26ти октомври. Аз не вярвам.

# 433
  • софия
При нас са заявили, че децата трябва да бъдат постоянно с маска. Не съм съгласна и ще видим в понеделник как ще се развият нещата.

# 434
Е, стига де. Как постоянно с маски?!

Общи условия

Активация на акаунт