Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 668
  • 333
  •   1
Отговори
# 225
Точно до ориент и различна култура е.
Така че разни неприспособими индивиди е по-добре да си стоят на място, вместо да рискуват разочарования при сблъсък с непознати навици и обичаи.

# 226
Не съм сигурна, че е свидене. В днешно време всяка патка има информирано мнение какво и как да яде тя, мъжът й и децата й, без непременно да има медицински причини за това (а обикновено няма такива).
Тъй че вместо селски сръдни какво било сервирано и мерене на възможности кой черпи с бонбони Сезони и чай Биопрограма и кой - с Мерси и Ахмад, по-добре да не се сервира нищо.

# 227
Дари, писах по отзи казус защото синът ми живя и живее в скандинавия доста години, защото ми идваха на гости от там и доста сме говорили за нравите им.Само дето не ги знам в семейство-мъж(жена как се отнасят.
Ами премерени са,супер учтиви, но премерено-студени.Те не са били винаги богати страни, носят си "потурите"  и те още.
И ние ставаме такива, особено аз, като не мога вече да издържам да търча.Намалявам тичането и не напирам за гости вече. 
То хората живееха заедно по няколко поколения, но сега всички съвети са - бягай отделно.Променят се нравите и у нас, няма онази топлина на връзката в семейството.Няма голямото готвене ,почнаха с кафе и  бонбони да посрещат гости.У нас говоря, дето който се отбие сяда на масата и ние на неговата, вече не е така.И внуци не гледат, искат да им се порадват и  толкова, няма като леля ми едно време да го вземе на 10 месеца и да го върне на 6 години за подготвителна.Майка му и баща му като гости идваха да се порадват.
Няма тези отношения...   Няма и да ги има...

# 228
  • France
"И внуци не гледат, искат да им се порадват и  толкова, няма като леля ми едно време да го вземе на 10 месеца и да го върне на 6 години за подготвителна.Майка му и баща му като гости идваха да се порадват.
Няма тези отношения..."

И слава богу, викам аз...

# 229
И после що жените днес не искали да раждат и гледат деца. Май едно време пак не са искали, ама е имало тогава къде да зарежат лапето.

# 230
  • France
В интерес на истината, откриването и узаконяването на контрацепцията сменя изцяло демографията на Европа. Явно да имаш Х деца никога не е било желанието на жените

# 231
  • Варна
Е, не сме били всички зарязани на бабите, за щастие. Ние сме си расли с родителите, само ваканциите ни гледаха баби.

# 232
  • София
Аз си мислех, че майка ми ни е мятала на баба ми от егоизъм. Но се оказва, че ни е предпазвала от лошите отношения в апартамента на баба ми, породени пак от фаворитизирането на единия син спрямо другия.

# 233
  • София
Шест години обръщане на ролите някак не върви, защото това дете не знае кой кой е. Бабите и дядовците си имат функция - да глезят, да са по-търпеливи и да предадат някакви семейни традиции. На родителите функцията им е да залагат основите, да са по-изискващи, да се грижат за преките нужди на децата. Не може бабите и дядовците да се превръщат в родители на децата, а родителите да се държат като гости.

# 234
  • София
То и на 4 месеца пак е достатъчно терсене.

# 235
Няма дефекти момчето, спортист е, ожени се за спортистка, като станаха по-възрастни, нейният спорт е добър за такива та и стана масажист и  придружител, във Франция работят ,вече е треньор тя.Имат дете, добре са.Особено тя бе доста време на първите места в спорта си.
Но днес това не върви.

# 236
  • София
Кое не върви?

# 237
Не са ти длъжни за нищо.
Гледай си собственото семейство, кратки, редки срещи и всеки по пътя си Simple Smile

# 238
  • София
То, щото никой за нищо на никого не е длъжен, накрая хората изперкват.

# 239
Не знам за какво мислех като го писах, че и други неща правя освен да пиша тук.
Но си права, че нещо се губи от човек като на никого нищо не дължи.
Устроени сме фабрично да си дължим някакви неща, но те не са пачки.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 15:52 от Бор_яна

Общи условия

Активация на акаунт