Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 690
  • 333
  •   1
Отговори
# 150
Най-глупавият път за борба за равенство и достъп до ресурса на свекърите е да им брои парите и да тръгва на война с другия им син. Довлякъл се бил при свекърите, докато тя била там...
Казано й е, че парите на ръка са неприемливи за свекърите. Да продължава да натиска и да чопли в тази посока и сама ще си затвърди ролята в "разширеното семейство" на несъобразителната и невъзпитана снаха, "тя не е като нас" и т.н.

# 151
  • Варна
Те тия свекъри сигурно костелив орех ще се окажат. Щом в прав текст са ги отрязали за парите, няма да се дадат лесно.

# 152
  • София
Нека не забравяме, че снахата е чужденка и най-вероятно не може да разбере отношенията, които битуват там, а ги пречупва през нашенските нрави.
След като е казано, че парите на ръка са неприемлив вариант, не виждам какво има да се дълбае в посока на възможностите на свекърите.

# 153
Идва ми на гости нашенка, станала снаха в скандинавия.
Каза ,че спасила момчето от живота му, че не виждал друго , освен фермата на семейството, в която работи.Тя не знае езики  не работи ,той  е научил български.Имат дете,беше на 3 в момента на срещата ни.
Не съм виждала свекърите и но, на въпроса как са се разбрали, тя всъщност е работила във фермата им , като не знае език, отговори:с езика на любовта.
Та като ги погледах, си помислих, горко на тези свекъри.
Цялото и разбиране за света и нещата от живота, които изрази ми пречат на мен, та камо ли на онези там.Заради сина си, като е решил да се жени за нея общуват някак, но почти усещам как не я харесват и го съжаляват.
А тя представа няма как са им били отоншенията, за това няма нужда да ходя за пример в чужбина,у нас ми е достатъчно.
В някакъв момент някой  е получил каквото е искал, после идва ред на друг и въгшен човек ще реши, че деля.Ама не може един да взема само.Нямала съм и по две да давам, с нужда и без нужда.
Та не я знам как се  е изразила, но за мен настроението на текста  е , че жали за пропуснати ползи дето писаха, за имане неполучено.Те имат видиш ли, но не дават.
Не са длъжни.Тъй правят скандинавците, трябва да чакаш наследство, ако дадат е малко.

# 154
  • София
Авторката има претенции да дават за детето й, което още не е родено. Представям си ако роди 2-3 деца.
Тогава какво ще иска и ще смята ми е интересно.
Май аз съм загубена, че не искам свекърите да дават четворно на нас! Защото моите свекъри пък, типично по нашенски, дават еднакво на двамата си сина, но ние сме с 4 деца, а деверът са само с 1. Simple Smile

# 155
Ако се озовеш на улицата с 800 лв. заплата и малолетно дете, пак ли ще си толкова горда? Значи си съгласна един мъж да те обзаведе с дете за цял живот и после отговорността да е само твоя? Той няма никакви ангажименти към вас? Хм...
Няма как мъж да ме обзаведе с дете и да ме върне на улицата, защото не съм гардероб, който е прибрал от улицата, за да си държи нещата в него. Изобщо не съм горда, но не съм и тъпа, че да гледам на дете, родено от мен, като на абонамент за малко по-добър живот за себе си.
Колкото до драмата с даването - може да не осъзнават някои по-млади жени, които държат да бъдат приети и харесвани от свекърите си, че така е по-добре всъщност, защото почти никога даването не е без очаквания за връщане. Който сега дава, после ще ти виси на врата да те занимава и понеже си длъжник, ще си върнеш даденото с лихвите под формата на време, внимание и нерви. А като не ти дават сега, после с чиста съвест ги отрязваш, когато се опитват да се намърдат в живота ти и да искат вниманието ти. Дъртите винаги стават егоистични и всякак се опитват да ангажират времето на порасналите си деца, че и към порасналите внуци протягат вампирски ръчици - то ли цветята да им поливат, то ли котката да хранят, да им помагат с пренасянето на някакви вехтории, все нещо измислят да тормозят.

# 156
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Според мен, не са стиснати, а разумни хора, които са възпитали борбен син. Вероятно мъжът ти им е първо дете, към второто си винаги по- снизходителен. Аз също смятам даването на пари за проява на лош вкус, но пък те са родители все пак.... Явно там така е редно

# 157
Родителите не са по-снизходителни към по-малкото, а към по-смотаното дете. Виждаш ли го, че е оправно, си спокоен, че винаги ще се оправи и надочваш вниманието към този, който в момента има нужда. Деленето по равно е невъзможно, защото децата не са еднакви. И да не е честно - това е положението - повече от родителите получава този, който има повече нужда, другият е получил повече пък от господ.

# 158
Така е, помага се на "детето", което се справя по-трудно.

# 159
Освен да дадем съвет на жените, търсещи помощ от свекъри, да си избират смотани мъже.

# 160
  • София
Всичко е така, както казахте, но имам и една гледна точка, която никой не представи. Баба ми, майката на майка ми (мир на праха ѝ) живееше в апартамент, в който заживяхме при нея с БНД, когато се събрахме. Гледахме я, грижихме се за нея, водихме я по лекари, наложи ѝ се скъпа операция на крака, за да може да ходи (майка ми и баща ми я платиха). Познайте дали синът ѝ е дал 1 стотинка. Не левче, стотинка. Не я чуваше, не ѝ честитеше рожденни дни, за погребението ѝ не дойде (беше в чужбина, признавам и нямаше възможност). Макар, че бившата му жена пак от чужбина дойде, но хайде. Та като дойдеше пенсията ѝ, тя заделеше 50-60 лв и ни ги даваше на нас с БНД. То ние купувахме всичко нали, но мисълта ми е, че жената даваше от сърцето си за нас.
Та представете си как пристига някаква жена на братовчед ми (който също нищо не е давал и разбира се не смятам, че е длъжен) и заявява, че 88годишната бабка явно фаворизира внучка си (към края падна и преди майка ми да я вземе я гледах сама, с бебе на ръце, вече с БНД се бяхме разделили).

# 161
Дъртите винаги стават егоистични и всякак се опитват да ангажират времето на порасналите си деца, че и към порасналите внуци протягат вампирски ръчици - то ли цветята да им поливат, то ли котката да хранят, да им помагат с пренасянето на някакви вехтории, все нещо измислят да тормозят.
Това пък не го разбирам. Такива неща правя за приятелите си, па за майка си, баща си и баба си ли няма да направя? Чак толкоз пък да си саможив и да гледаш да не поискаш помощ ми е малко мръднало.

# 162
  • на брега на морето
Е, някои остават вечно млади. Една мъдра жена беше казала, че да остарееш е привилегия Simple Smile

# 163
Не че е лошо да се грижиш и помагаш на възрастни роднини, просто трябва да имаш предвид, че предстои, когато отваряш шепи да взимаш. Ако сам не искаш да дадеш, малко по-скромно с претенциите. То изглежда много благородно да обръщаш внимание на дърти роднини, но истината е, че от един момент нататък стават като черни дупки и ти изцеждат силите.

# 164
Не всички. В моята рода само един досега може евентуално да се опише като черна дупка. Останалите се оправят сами, доколкото могат.

Общи условия

Активация на акаунт