Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 674
  • 333
  •   1
Отговори
# 195
Как оцелях без помощ не знам.
На стари години я получих, събрана и опакована, че и с панделка...

# 196
То хубаво е редно да се помага и на двамата сина с внуците, ама синът с българската жена още бременеят.

# 197
В случая семейството има нужда от финансова помощ, утре може да е друго.

Вижте далеч  съм от мисълта, че на този свят някой е длъжен на някого, но когато става въпрос родители да делят две деца, да ощетяват финансово или емоционално едното, за сметка на другото.. Това е грозно. Оправданията  за неоправното дете изглеждат плитки!

Привърженик съм на тезата, който има деца, той си ги гледа и осигурява.

По написаното разбирам, че авторката се дразни, че за единия има, а за другия не и смятам, че за това е права. Аз не бих правила от това драма, просто бих им показала, че го виждам, че не го приемам и това ще даде отражение в нашите отношения. Не бих вкарвала мъжа в такав ситуация. Една жена трябва да е достатъчно умна, за да защити интересите и семейството си, без да поставя мъжа си в неудобна ситуация.

# 198
Къде пише ,че родителите трябва да помагат.Ако го правят ,е  по тяхна преценка и не става с изнудване , изискване.
Да си стои огорчена колкото си иска, да прекъсва връзка, то пък сигурно някой ще забележи.
Аз не бих се разстроила, че съпругата на сина ми ме игнорира.Ще я игнорирам и аз и толкова.
Пък и  старите на запад не очакват гледане като тук някои старци.Нямат топли отношения, знаят си ,готови са.
Така че се ядосва друг.не те.

# 199
  • София
И защо така все жените трябва да са умните и да не поставят мъжа в неудобна позиция? А мъжете? Те трябва ли да са достатъчно умни, за да защитават интересите на семейството си и да не поставят жените си в неудобна позиция.
Почти си представям как протичат конфликтите по темата - тя се ядосва, а той си мълчи, въпреки че много добре знае какво става.

Хората се разстройват, когато ги игнорират и намират начин да го покажат или да си го върнат. Игнориране за игнориране също е реакция, вид връщане на игнорирането.

# 200
Без реакции ли да е ?
Или да се подредят за извинение, що са я засегнали?Ако може с дебел портфейл.
Приказката за неприетия подарък , за кого остава той, за поднасящия.
Защо трябва да и дават не разбирам, защо трябва да приготвят каквото тя би яла? Тя е новият човек, те са свикнали какво се приготвя и яде. От първия път дето е там да знаят какво иска ли, може да се сгреши.Лесно се поправя като каже ,че това не може, не и понася, дават друго ,каквото има.Това ли е конфликтът?Като примерна снаха да приготви и тя нещо и да носи.Да е каквото обича ,така няма гаф, ще си хапне от обичайното.
Снахи ,светът им е длъжен, ама английската кралица е една.
Разчиташ на себе си ,доказваш се ,спечелваш уважение и го получаваш.Аз така знам и така е било.Сега треперим да не се ядоса нещо снахата, ми и то е до време.

# 201
  • София
А защо да не се подготвят?
( Аз бих се подготвила за идването на снаха или зет, както съм се подготвяла за свекър, свекърва и всички роднини, които са идвали. За мен това е въпрос на добро възпитание и уважение към новите роднини.  )

# 202
  • някъде в орбита...
По написаното разбирам, че авторката се дразни, че за единия има, а за другия не и смятам, че за това е права. Аз не бих правила от това драма, просто бих им показала, че го виждам, че не го приемам и това ще даде отражение в нашите отношения. Не бих вкарвала мъжа в такав ситуация. Една жена трябва да е достатъчно умна, за да защити интересите и семейството си, без да поставя мъжа си в неудобна ситуация.
Тя се дразни за отношения, които не са й работа. Говорим за големи хора, които се знаят и си имат установен тип комуникация, не за малки деца дето някой трябва да защитава с голи гърди от зли хора.
Снахата заема позиция, в която няма страни, и се оказва една срещу всички за едното его и самовлюбеност.
Интересите на семейството не виждам как са накърнени. Не им тежат финансово, не им създават проблеми, та те дори не им се пречкат излишно. С какво ощетиха младото семейство, какво им отнеха, и с какво ги натовариха?!?

Andariel, сериозно, мацката в прав текст им е искала пари (което не им дължат), и недоволства от храната след като я е изяла! Това хич не е "бедната мила снаха", мани ти...

# 203
  • Варна
Какво имаш предвид под приготвяне? Прословутата манджа, която била люта ли? Ми може да не изпитват уважение към нея. Или да не са добре възпитани.

# 204
И аз се подготвям.Готвя за всеки по всякакъв повод.
Ама сигурна ли съм ,че им харесва?
Един път бях забравила да сложа сол.Гадна супа ,но те сърбат, докато не седнах и аз да опитам.
И защо мълчат не знам.Че бях претоварена с работа знам, че се случва, но да мълчат не знам, сол да добавиш е лесно, за отнемеш не може.
Те са есе приготвили хората, но не е харесано.
Не ям птиче ,трябва да е някаква ситуация, да хапна.Ровя, накъсвам, правя да изглежда ядено, но малко хапвам насила.
Ама не съм се оплаквала, хората приготвили по техен вкус.
Аз сега за това правя по пет яденета да има за всеки вкус.

И пак се случва да не се харесва.Познавам по разровената чиния.
Това ако е скандално ,че не ти харесало, не знам истински проблем как се приема.

# 205
Свекито е сготвила веган ядене за любимия син, така пише. Сега въпросът е кой се е довлякъл? Май ще да са те, иначе за какво да готви именно това.

# 206
  • София
Нормално, като да не готвя лютиво, ако зная, че не яде люто. Или специално ще отделя различна порция, ако не обича подправки, или изобщо няма да готвя нещо, което едва ли ще се хареса. Директно бих питала моето дете какво обича или не обича, нали си познават вкусовете. Вярвам в това, че зетят или снахата са нови членове на семейството и така ще постъпя, защото така е редно.

Мълчат, за да не те обидят. Тъпо е, но хората обикновено постъпват така, за да не обидят домакините. Виж, че и ти правиш същото - накъсваш, все едно че си яла. Конфузна ситуация, но винаги се знае кога е нарочно.

# 207
Лелеле, такава драма за едната манджа...Наистина ли това е в център на вълненията? Ами, вкусове различни - на един му е солено, на друг - мнооого сладко, трети на диета, четвърти не яде млечни, пети - месо, шести е изключил мазнините, седми с алергии...

Сигурно хората не са и подозирали, че правят някакъв невероятен обяд/вечеря и е трябвало да се допитат до всички поотделно, след това да се затворят в кухнята и три дни готвене, варене, печене, сушене.

Не знам, не знам... може и аз да не съм в час, но обикновено отивам на гости, за да се видя с хората, да си побъбрим и т.н., а не непременно да се наям и после да продавам фасони, че имало лук в манджата и рефлуксът ми се е обадил

# 208
Проблем е на моето дете дето не ме е предупредило.Като съм потала  и кажат яде всичко, не се съобразявам,не готвя люто ,но без сол готвих веднъж за девера.

# 209
  • София
Това са ритуали, не е за манджата.

Общи условия

Активация на акаунт