Мама с нетърпение очаква, през ДЕКЕМВРИ бебче ще я радва!

• 18 095
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Като ходих  да пазарувам в Малечко продавачките дадоха мило и драго да ми продадат въпросната ваничка за която писах, не знам дали се продават и по големи размери за стойка. Аз имах предвид единствената която видях, и която съм ползвала. Става въпрос за дължина около 80 см. , с накакви израстъци (анатомични) в които според мен детето ще се удря. Ние до ден днешен си ползваме ваничката ( 7 години) , е малко вече със зор се събира но... За семействата които нямат вана това решава въпроса с къпането, иначе идва малко като задължение. Но разбира се всеки ще си реши. Размерът на нашата е около 1-1.2 м. И е от по старите модели от плътна пластмаса
Хемоглобина ми е 115 малко е паднал от юни (118) но доктора каза за сега няма да правим нищо.
Килограмите - +2.5 smile3534 Макар че ако ме питате всичко ям. С предишните бременности напълнявах по 30-35 кг. Макар че още не е късно.
Схващат ми се краката и пия магнерич, изтръпване нямам.

# 136
lladybird, за изтръпването, не от спането на една страна, мила, а от нарастването на тежестта на корема, ниско кръвообращение и възможен недостиг на магнезий. Щом като нямаш вече такова, значи си ок вече. (Аз имах такива, казват се крампи, на прасците, миналия месец и ме изтормози няколко дни, всяка сутрин в 5-6ч., адска, зверска болка, пих магнезий няколко дни и ми няма вече нищо.) Ако ви се случи, веднага, щом усетите, че започва схващане, изпъвайте силно стъпалото и пръстчетата нагоре! Това спира схващането.

ClanG, моля те, посъветвай ме каква ваничка да взема, като се има предвид, че  банята ми е 1-2 м. и в цялото партаментче няма място за още една мебел на крачка (ваничка със стойка).

Между другото, момичета, има ли лек против болките в кръста?  #Crazy

# 137
  • Düsseldorf
Намерих йога в центъра за съвременни родители - курсът е в понеделник и сряда от 18.00 (на сайта пише 17, но е променено!!).
Мисля в сряда да ида да водя как е, 5 лв. струвало занятието..

http://www.roditeli.info/parents/yoga/

# 138
 smile3503 Здравейте мами, от скоро разглеждам форума и реших да се включа.
 Док. ми определи термина за 25.12. и много искам да е тогава, точно на Коледа.
  Относно изтръпванията и аз ги имам. Още преди да забременея ми изтръпваха само пръстите или на левия или на десния крак.Не беше болка за умиране. В 5 месец бях като една вечер се събудих със страшни болки в мускула на единия крак, беше се схванал или изтръпнал  само мускула- newsm45 много ме болеше, чак се просълзих! Започнах да го разтривам, но не помогна- поседях малко така за около 2-3мин с болката си- после само си мина.Тези 2-3мин ми се сториха вечни. За съжаление се повтори и потрети. Странното е, че после продължава да ме боли по леко ден-два.Попитах доктора и той каза че е нормално. Нормално било и схващане на дупето или крака от таза на долу, ръцете.При всеки е различно.
   Относно стриите до сега нямам и не искам да имам разбира се. Но някъде четох,че  те започвали да се появяват след 5-6месец. За целта съм започнала от 3месец да се мажа с DEVA BOTANICAL-с цитрус, задължително за нормална кожа /с грозде-лилавия вариант/.Не пропускам след душ, било и три пъти на ден! Според това което четох не било важно мазилото да е специално за стрии, а просто да е такова овлажняващо. Но моето мнение е, че хората са различни,следователно и кожите им са различни, така,че дори и тонове мазила да слагаш пак може да имаш стрии. newsm12
    Сега да питам за един мой проблем!-как сте с вагиналните течения? От известно време имам чувството, че са ми доста обилни. Нормално ли е? При вас как е?

# 139
Намерих йога в центъра за съвременни родители - курсът е в понеделник и сряда от 18.00 (на сайта пише 17, но е променено!!).
Мисля в сряда да ида да водя как е, 5 лв. струвало занятието..

http://www.roditeli.info/parents/yoga/

Този Център за съвременни родители предлага и едни курсове за бременни, но ебаси цената - 400лв, два пъти седмично, 18 седмици. Можело да се плаща и на вноски, както ти е удобно, но все пак...
А йогата - аз мога в сряда, но в понеделник не мога...alex_shu, чудя се да идвам ли при това положение? Веднъж седмично само?

# 140
Здравейте на всички! Имах много проблеми и скоро не съм писала. Загубих едното бебче, но се утешавам с мисълта, че другото е добре. Лекарите казват, че е за добре, но.... Мога да се похваля с момче (живот и здраве). Ще помоля да поправите началната страничка когато можете, че се разплаквам като я видя. Дано не съм ви натоварила с мойте проблеми. Пазете се! Поздрави от нас

# 141
Здравейте!   Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile
РалиЛД  много съжалявам за това което се е случило, но се радвай на другото бебенце, дано с него всичко да е добре. 

При хемоглобин 111 ми изписаха да пия Легофер много гаден на вкус сироп, но много бързо покачващ хемоглобина. За една седмица го вдигнах на 125 и спрях да го пия. И на мен ми се схващат краката и ми изтръпват ръцете, а болката в кръста понякога е доста силна, но док. каза че било нормално и да не се ослушвам толкова.

Екатерина85  добре дошла   bouquet и аз имам течение, но е добре да отидеш да ти вземат секрет и да ти пуснат една микробиология, за всеки случай. Аз го направих, но още не мие излязъл резултата.

За срещата - 22  официално е почивен ден, което значи че любимото ми мъжле ще почива и най-вероятно ще ходим някъде извън София за почивните дни. Ако има промяна в плана ще дойда на срещата с голям кеф.  lalalala lalalala lalalala

# 142
  • Пловдив
Рали, не се разстройвай! Може би така е било писано и е трябвало да минеш това изпитание. Все пак другото бебче си е живо и здраво. Радвай му се.
Ние сме с теб...

# 143
  • Русе
Рали,много съжалявам!
Момичета направих списъче за бебо на първа страница.То е преписано от пакостник.Направете коментар какво да махна или сложа допълнително.

# 144
Раличка, много съжалявам, че се е случило това. Но с другото бебче пък всичко ще бъде наред  baby_neutral

Я вижте какъв тест за интелигентност, трябва да кликнете на японската картинка и да натиснете кръгчето... после...мислете дали да имате 4 деца!  Mr. Green

http://www.robmathiowetz.com/

# 145
  • София
Привет,
Рали дано проблемите останат зад гърба ти и да сте мн щастливи с бебчо   bouquet
Secret честит рожден ден на патерица, пожелавам ти мн здраве и най- сладурското вързопче декември  Grinning
Добре дошли на всички нови мами и леко бременеене:)
При мен нищо интересно, ремонта си тече, поработвам си и се гледкаме с мъжо:)
Имам си нормалните болежки: кръст, венци...по малко подуванки да не е без хич, малко ме тормози някаква вена ли е, капиляр ли е- точно на сгъвката на коляното, ма една такава лилава на цвят newsm78, бе едва ли ще е нещо нестандартно....та така- ще гледам след ремонта да се щракна на фона на новата тераска и кухня и да се мушна в албумчето Simple Smile

# 146
  • Düsseldorf
Сара: Специално йогата се плаща за всяко посещение, така че нищо не ти пречи да идваш и веднъж...
А като си понаучиш упражненията и в къщи можеш да си ги правиш, ако искаш да си по-активна и веднъж ти се вижда малко....

# 147
  • Бургас
ЗДРАВЕЙТЕ СЛАДУРКИ  Hug
РалиЛД искренно съжелявам мила, незнам какво точно да ти кажа.... просто бъди силна, радвай се на това което имаш и знай че ние всички сме с теб и те подкрепяме.
Екатерина85 добре дошла сред нас и леко бременеене   bouquet
и аз искам съвет за ваничката или коритце ли и аз незнам какво трябва да е, щото при нас определено къпането няма да става в банята, там няма място водата да тече, к`во остава за друго. Тук колегите ме посъветваха да си взема колкото се може по голям размер, анатомичните ванички умалявали адски бързо, пък и аз съм по дългосрочните инвестиции, нямам намерение през няколко месеца да купувам нови неща, щото старите не съм ги преценила. За това моля за помощ.
С хемоглобина съм зле и за това от началото на бремеността до нейния край ще си пия Тардиферона и толкоз. За щастие хапчетата не ми се отразяват негативно, напротив.... даже като се замисля май съм свикнала с тях.

# 148
  • София
За който се чуди за ваничките за къпане - вижте тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=126457.0

Моята е точно като първата /бялата/ и както вече писах става и за новородено, и за по-голямо бебе, а така също и за 1,2,3 годишно дете - просто се слага да седне от другата страна. Като цена в момента незнам как вървят, но преди 3 години беше около 40-50 лева заедно със стойката.

# 149
  • сто акровата гора
Здравейте момичета!
Нямаше ме 2 дни и вие толкова много сте изписали ... Joy и нови мамета са се присъединили... добре дошли    bouquet Много ми е приятно да вляза и да ви видя всички.
РалиЛД съжалявам за случилото се, бъди силна заради бебчо, ние сме с теб  Hug
Аз нещо тази нощ не можах да спя добре, някакви хора си крещяха и се караха долу пред блока ни, после явно се сдобриха и взеха да пеят, а накрая гърмаха с пиратки #2gunfire Всичко това към 3,30 ч и аз като се облещих  Shocked и няма заспиване. Та днес ми е малко мътно, или поне сутринта ми беше и едва си свърших работата, ама следобяда дремнах  Blush
А пък и през ноща имаше едно такова напрежение в корема ми, не е контракция, не се стягаше, просто като подут един такъв, все едно че съм преяла гадно  newsm78 И днес го има малко това усещане и едно придърпване и пробождане от време на време, ама не е силно. Мисля си че е от разтягането на матката, вие какво ще кажете? А за подуването сигурно плодовете така ми действат, че напоследък много налитам на ябълки  Blush Ох явно все за нещо ще се притеснявам  ooooh! голяма съм паника. Напердашете ме накрая пък  hahaha
Поздрави и прегръдки!
P.S. ClanG чакам списък с коментари, какво е необходимо за бебчо у дома в началото. Ще ми бъде много интересно да видя списък на мама с опит като твоя, иначе чета разни списъци и се чудя до колко са адекватни   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт