Мама с нетърпение очаква, през ДЕКЕМВРИ бебче ще я радва!

• 18 085
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!Виждам, че сте доста за 12.12., но искате ли още една Simple Smile?

# 121
zizzu добре дошла при нас винаги има място за още мамчета и бебчета.  bouquet  bouquet  bouquet

Явно няма спасение от стрийте, мислех че ако се мажа много и от рано ще ми се размине ама не  ще се правят жертви в красотата за бебчо.

tini-min страхотни са  предложенията ти за темички, но много ми допада последната

Последна редакция: нд, 10 сеп 2006, 17:22 от Net

# 122
zizzu , естествено, добре дошла  Hug
secretbg , честит рожден ден newsm59 !!! Пожелавам ти всичко най- най   nbirthday  bigdance2  ura txtloves

# 123
мммда, стриите са кофти, но и най-суетните от нас, моя милост в това число, не бива да се затормозяваме много а да правим каквото трябва, а то да става каквото ще. Аз лично се мажа обилно със свинска мас вечер час преди лягане и се повивам в един специално отреден за процедурата чаршаф. Сутрин или там след първия дневен душ се мажа с Виши, но никога повече няма да си купя, не струва. Както казва нашата приятелка Вики Айовин и както би ми казала в този момент моята кума, която също е  майка на пет деца - " мило момиче, тялото ти не е създадено само да се фръцкаш с него насам натам, което знам че ужасно ти се иска, то е създадено за много по-виша цел. " Така е да му се невиди. А като гледам колко неворятно красиви изглеждат същите тези майки, си мисля че Господ ще ни дари с по-съвършена и не толкова преходна красота.  Hug   

Повтарям и ще потретя даже - хайде да се събираме в петък на 22.09.  моляяя. Иначе и снимки няма да ви пускам вече -  smile3534

# 124
  • Варна
Здравейте бъдещи майчета! Grinning
Отдавна не съм писала но редовно Ви чета и много Ви се радвам. Laughing Hug
Имам един проблем и ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне - от няколко седмици усещам изтръпване на пръстите на ръцете особенно вечер -  то колкото не мога да спя вечер ами се събуждам и от тези гадни болки Cry newsm61. Лошото е  че от 4-5 дни изтръпването не е от време на време ами е постоянно - вече не си усещам пръстите на дясната ръка. Моя лекар каза че е от липса на магнезий ама и Магнерот не помага smile3511. Има ли някой представа на какво се дължи и с какво мога да спра това изтръпване. Предварително Ви благодаря! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 125
  • Бургас
привет сладурки newsm03
добре дошла zizzu  smile3525 и леко бременеене
secretbg Честит Рожден Ден и от мен  nbirthday  Gift Tada  party023 Желая много усмивки, по-вече хубави дни, безпроблемна бременност и разбира се едно сладко малко съкровище да стопли по непознат начин сърцето ти през декември  Two Hearts
tini-mini предложенията са страхотни, всички ми харесват, дайте да изберем някое!?
Аз стрии на  bombs нямам, ама си имама по баджаците още от времето когато бях активна спортистка, от рязкото качване и смъкване на килограми покрай състезанията се получиха и така и не успях да се преборя с тях. Чувала съм, че редовното мазане с мас, съчетано с упражнения, в ранен стадий спомагало значително за намаляване на появата им, но.......премахване на 100% няма.... за съжаление.
lia25 за термоканата - имам приятелка, която ползва за бебка и каза, че е страшно удобна вещ, ...... но когато пътуват някъде, в къщи не я ползвала много, много.
За списъците предлагам мамите с опит /разбира се ако те искат/ да изготвят един по тяхно мнение, ако е възможно даже с коментари, щото ще се побъркам от притеснение за покупките.
Имам 4-ма племенника, всичките аз съм ги изгледала кажи речи и нямам никакви притеснения относно гледането на дете, обаче ......когато става въпрос да се справяме с тати съвсем сами ме обзема паника  smile3511
за това доста разчитам на вас
 smile3547

# 126
Здравейте бъдещи мами. Аз съм мама на 4 месечната Йоана и съм си изкарала бременността тук в бг-мамма. Влязох да ви почета просто така, за да си припомня какво е било и усещането е невероятно. Желая на всички еи лека бременност и леко раждане, а тъй като виждам че си говорите за едно от най-сладките неща, а именно покупките за бебчо, мога да ви помогна малко, стига само да искате
Целувки по тумбаците Hug Hug Hug

# 127
  • Варна
iveto_p
от бременността е  Joy
и на мен ми изтръпна китката онзи ден, но май нищо не може да се направи  newsm78
"малките" неудобства на майчинството предполагам  Rolling Eyes

mimik ще се радваме на малко помощ от мами,
които са минали вече по този път  Praynig
аз сглобих от 2 списъка един и го показах на свекито и тя взе един жълт маркер и взе да отбелязва кое е необходимо и кое е удобство... а бях готова да взема всичко  #Crazy
така че помагайте!  Praynig

# 128
Здравейте!
Сега се връщам от преглед и разбирам, че на мойто бебче седалищната поза му е най-честата, док-та каза, че е възможно да е от формата на матката - може да ми е такава по-особена и затова така да му е удобно на детето. Иначе е 600 гр. !!! Каза пак, че е с по-дълги крака от обикновено, което прилича на таткото и че не виждала пишурче, ама тя беше точно док-та, която в 4 месец каза категорично - има пишка!!! И ми го показва 100 пъти, пък сега вика - тово прилича на срамни устни...пък аз мислех, че на момиченцата им се гледат яйчниците, не устните!? (Вие какво знаете по въпроса?) Та, pontes4е, може и да ми е момиченце рожбичката. Господ знае.
Аз вече тежа 65 кг, а бях 53 през април...а иначе стандартно тежа около 50...а пък, Niki_Ivanova, на сватбата си преди година бях 48.  Sad Така че, това е положението, но пък док-та каза, че раста само на корем. Вярно е, че ми стават още някои дрехи от 4 месец, с леко затруднено закопчаване в "талията".

Добре дошли на  Ива_бебе, на Бибсс, и на зиззу - еха...множим се! И най-после имаме и една достойна мама за вицепрезидент - чака 4 дете!  Mr. Green Честито, Бибсс! Гордеем се с теб!
Тини_мини, какви са тези 4-5 кг, а лентичката ти показва 7 месец!?  #Crazy Как стават тези фокуси, блазе ти, а снимка имаш ли? Сигурно си много сладка само с коремче отпред. Еха, колко малко си качила...
Това за живачните термометри, хич не ми харесва, защото дигиталните са ненадеждни и това всички по света го знаят. ЕК-то пак се презастраховат и/или угаждат на няколко компании-производители.
Ивето_п, за изтръпването на ръцете - виж дали не ти е възможно да спиш по гръб или на лявата страна. Въпреки, че  казват, че не било удобно за сърцето, все пак то е към средата, а не е толкова в ляво, а като се спи на дясната страна, тежестта на корема притиска една много важна артерия, свързваща долната половина на тялото с горната и връщаща "мръсната" кръв към сърцето. Та при това притискане се получават и изтръпвания. Това го четох няколко пъти в един американски сайт. (Извинете ме, но нещо тук ми изчезна латиницата и не мога да го напиша в момента.)
детелини, аз съм твърдо за срещата на 22 септември, а и 100 пъти предлагах тук, момичета, хайде и вие изкажете мнение!!! Това е другият петък!?

# 129
  • София
Sarra, вашето бебче е решило добре да ви помотае Simple Smile Но дали ще е дългокрака красавица или дългограк момък...и в двата случая ще е супер  Peace

Аз да ви кажа нямам неразположения - нищо не ми изтръпва, нищо не ми се подува. Чат пат ме боли гърбът, но пък то това си е супер нормално. И имам разни придърпвания и боцкания в корема от растенето на матката, това е. Така че не мога да измисля за какво да ви де оплача и ще пропусна  Blush И да попитам - я споделете колко ви е хемоглобинът? Аз нали не пия никакви витамини и искам да сравня да не ми е много нисък, макар че доки казва, че е добре.

За срещата на 22-ри - какво толкова да се изказваме, бе мацки! Казвате едно заведение и час и това е - която мама може ще си каже за да имаме представа колко места горе долу ни трябват. Аз лично другия уикенд ще пътувам, но все си мисля, че в събота ще тръгнем, така че петък вечер ми е ок  Party Хайде, детелинке, крайно време е да се запознаем!

# 130
  • Düsseldorf
Привети отново, момичета!
Пак се позагубих, но не спирам да ви чета. Работата е там, че ми е много криво, задето ме тъпчат пак с антибиотици заради гадните бактерии в урината. Много се чудих дали да ги пия, но като и гинеколожката, и нефроложката казаха трябва, склоних, какво да се прави... Дано само не се отразят зле на бебка..
Инак и на мен ми изтръпват много ръцете, но си мислех, че е нормално и нищо не съм предприемала, само и в това ми остава да се вглеждам...
Нали щяхме да ходим на йога, останаха ли ентусиастки? Вече наистина е време!

# 131
  • София
Здравейте, момичета!

Добре дошли на всички, включили се през последните 10 дни!

И аз ще си позволя някой и друг съвет!
Относно анатомичните ванички за къпане мога да кажа, че са страшно удобни /имаме такава, голяма е и може да се ползва дори и за 2 годишни деца - когато бебето стане по-голямо просто се поставя да седне от другата страна/. Ваничката е със стойка и височината на коритцето е такава, че не се налага да се навеждам. Синът ми винаги сме го къпали в банята - имаме парно в апартамента и банята не е по-студена от другите стаи - т.е. няма разнасяне на ванички, кофи с вода и т.н принадлежности за къпане. След къпане я държим закачена на една кукичка на стената в банята /на височината на фриза горе-долу/, а стойката се сгъва и тя до стената, не заема никакво място На всичките си приятелки я препоръчвам и всички в последствие са доволни.

Аспиратори за нос не купувайте - толкова безполезна вещ май не съм купувала за бебето! Нослето му почиствах като първо пръсках Стеримар, а след това с фитилче от памук. В никакъв случай не използвайте клечки за уши - бебето може неочаквано да се завърти!

Толкова за сега, ако имате интерес после може още да пиша!

# 132
Блазе ти, pontes, мен пък яко ме наболява гърба, от петъка. А иначе в събота и неделя много ходих! Просто имам слаб гръб явно.

alex_shu, всичко ще бъде наред, бъди спокойна,  Hug!

# 133
Привет на всички,
относно срещата - с удоволсвие ще дойда, стига да съм в София, а засега няма къде да ходя Simple Smile
Sarra,  една вечер 100 пъти качвах и трих 1 моя снимка и не можах да реша дали да я публикувам, ама довечера ще направя 1 по-актуална и ще я кача в албумчето. Иначе тръгнах от 52 кг, по принцип съм около 50, а сега съм 56.5, даже корема не ми не е никак голям, но най-важното е бебето да е добре, а килограмите живот и здраве ще се свалят после.
Аз се събудих една нощ със силно изтръпнал крак, искаше ми се да викам, ама от тогава не съм имала други изтръпвания. Според мен се получава от спането на една страна, как няма да ти изтръпна крайниците като ги притискаш, докато спиш върху тях. Аз ужасно обичам по гръб и по корем да спя, ама сега нали не можело и се чудя как да се въртя и все ми е терсене.
Вие имате ли безсъние? Аз още го чакам и все го няма, спя като новородено - непробудно и по много, нямам наспиване. Мъжът ми и той чака с нетърпение да ме хване безсънието, ама засега - не и не Simple Smile
pontes, хемоглобинът ми беше в началото 103, после започнах да пия желязо и сега е 110.
alex_shu, за каква йога става въпрос? Аз мисля утре да отида да видя какви упражнения за бременни правят в Спортния клуб в Младост.
Virginity, нищо не казваш за сватбата бе девойко, не те ли тресе предсватбена треска?
 Hug

# 134
Здравейте, бремелинки, да се отчета и аз за тая седмица Simple Smile

Добре дошли на  Iva_bebe, на bybss, и на zizzu smile3525 и леко бременеене.  Специално на bybss и ClanG ще съм им много благодарна да споделят 'уроците' от предишните си бебочета Simple Smile

Да се отчета и аз за килограмите - вече съм + 10 (от 57 почнах) - основно по шкембенцето и  гърдите. Засега най-много протестират краката и кръста ми, но е поносимо.
А за стриите - в началото не се мажех с нищо, и гърдите ми които растяха много в началото, се нашариха със стрии Sad Преди около месец смених лекаря, и сегашния ми препоръча да се мажа с крем съдържащ вит. А и вит. Е - малко трудно намерих нещо което съдържа и двете. В крайна сметка намерих един крем за лице на Талодерма и още някакво мултивитаминно тоал. мляко - общо двете за < 5 лв. Доволна съм - повече стрии не се появиха, и даже поизбледняха тези на гърдите. Не знам дали и занапред това ще е достатъчно, но засега върши добра работа.

А за йогата - аз исках да ходя, но не намерих с кого и къде.  Confused Утре лекцията на сп. '9 месеца' в Upstairs ще е точно за Йога за бременни - надявам се там да ни ориентират, а също се надявам и други момичета от форума да дойдат.
Това е за сега от мен - леко бременеене:hug:

Общи условия

Активация на акаунт