Мама с нетърпение очаква, през ДЕКЕМВРИ бебче ще я радва!

• 17 893
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
да бе и аз се чудех за тоз овлажнител  newsm78
при положение че ще слагаме климатик в стаята дали няма да ми трябва?
макарче той си се изсушава въздуха и от радиатор и от печка и от всичко.
а аз също съм била зимно бебе (януарско) и болнаво за капак и не помня да съм имала проблеми с въздуха и майка ми да го е овлажнявала някак  Thinking
май няма смисъл, при положение че стаята трябва да се проветрява през 3 часа, то ще си влиза пресен смог отвън  Mr. Green

# 226
Вержи какво викаш? Поне секс като няма да оставим впечатление у народа за обратното ли? Тва с ракията ще го пробвам - вътрешното де! Ама аз от 50 грама не само гърлото ще ми мине ми и аз ще се спомина, че каквато съм пиячка...

# 227
От три дена кашлям като садрано и вече не издържам smile3516, даже имам чувството, че са ми запушени ушите. Ходих при личния лекар само гърлото ми е зачервено и ми изписа ТУСИПРЕС /сироп/, по никакъв начин не е вреден за бебето. Ям и мед със сода. Горещите НЕ, но топлите чайове са за препоръчване сега!

# 228
  • Варна
 hahaha
Вержи какво викаш? Поне секс като няма да оставим впечатление у народа за обратното ли?

Joy Joy
 Sick това знам че помага но е отвратително на вкус Confounded

# 229
Danielad, и аз се записах за 20 октомври за лекцията в Св.София. Значи ще се видим, живот и здраве!  Записаха ми и час за ултразвук за 26 октомври.  Ако дотогава не знам пола на бебето, може би там ще ми го кажат. Аз много не настоявам, но майка ми непрекъснато ми вади душата.  Все едно ще го върнем, ако пак е момче!Що се отнася до аспиратора за носле - според мен е супер удобна придобивка.  Моето бебе беше на около 10-тина дни като му се задръсти нослето ужасно, хремяса, и си представете малкото човече как се мъчеше да диша. Една нощ не спахме - той защото не можеше да диша, аз - защото се измъчвах заради него.  На другия ден ми казаха за тая джаджа и останах много доволна.  Изсмуква всички секрети. Просто споделям моя опит.  Задължително ще си взема и този път.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2006, 13:25 от Betty L.

# 230
  • София
Понеже гледам че обсъждате аспираторите, аз имах един, като беше на месец-два Никол съм го ползвала веднъж, много добре и чистеше носа, който по никакъв друг начин не можех да изчистя. Но след това захитря и не ставаше с него. Но беше супер евтин, около 2 лв, та според мен който се чуде, нека си купи, пък и да не му свърши работа, не е кой знае какво, ама ако му потрябва ще е налице.
А по-назад за запис на тоновете, на мен ми казаха че от следващия път ги почваме, т.е. 28 седмица. Като че ли с Никол по-късно ги почнахме, де да знам, може и аз да не помня. Ама адски ми е досадно това, лежиш 20 минути...беше ми адски скучно на мене, последните пъти си взимах мъж ми, че да си говоря с някой, защото акушерката ме връзваше на апарата и изчезваше и аз 20 минути не мога да мръдна, скука. Да не говорим, че преди термин се почва по 2 пъти в седмицата запис, ако преносваш-всеки ден  #Crazy

# 231
Хм, бях тази сутрин на ЖК. За запис на тоновете въобще не споменаха. Слушат му сърцето с една дървена фуния!!!
Другото както и да е, обаче бебето пак е седалищно. Досега колкото пъти сме го гледали е или седалищно или напречно. Не че много съм се шашнала от това, обаче ваште бебунчовци как стоят?
И все пак, това дали е показател, че и до края все така ще си остане?
Вярно, че и аз не обичам да стоя с главата надолу, ама на него все пак това му е работата...

# 232
  • София
Леле, Klemy, каква фигура вадиш  newsm10 Явно тичането след малката си казва думата, вчера една приятелка ми обясняваше, че с първото дете качила 22 килца, а с второто (те са с малка разлика) - 7, защото едно е да лежиш и да чакаш първото бебче, а друго да гледаш прохождащо детенце  newsm53

Това с тоновете не го схванах - аз като ходя на частна ЖК ще ми пускат ли по 20 минути запис на тонове или само в болниците го правят?

# 233
  • София
А, аз вечер съм чукнала 7+  Confused, каква ти фигура... #Cussing out
Записи в ЖК май мнооого рядко правят, аз ходя в частна клиника за ЖК /имат договор със здравната каса/ и ще ми правят. Иначе като влезеш в 9 месец можеш да ходиш в която и да е болница /АГ/ и правят безплатно записи на тоновете. Поне така беше преди, а и за преди 6-7 месец в св.София , със сигурност. Но иначе и в частните не е скъпо, 10-лв е записа. Аз предния път си ги плащах като поп.

# 234
Сара, успокой се, случилото се не може да се върне, ти просто си кажи, както със сигурност вече си си казала, че Господ е закрилник на теб и детето ти Hug . А иначе мнението ми за случката е следното : " ....амка му  #2gunfire fight  . писна ми от Бай Ганьо на пътя, писна ми. няма ли да се роди един Алеко да напише Ганьо II - Ганьо на път за Европа, Ганьо в жалката си скъпа кола с мозък дето пет пари не струва  bambam .
Момичета, нали обещавате да научим децата си на други маниери и на друго, по-цивилизовано отношение към света и по-голяма чувствителност и уважение към другите хора.
Иначе днес ми е ден за пазаруване, но ......  Blush  не за бебо. Мама си купува гримове и дрехи, че сега й се е паднало  Joy . Прегръщам ви  Hug

# 235

Момичета, нали обещавате да научим децата си на други маниери и на друго, по-цивилизовано отношение към света и по-голяма чувствителност и уважение към другите хора.

detelini аз най-тържествено обещавам!!! newsm10  И се моля в това поколение,което идва сега и което занапред ще идва и ще ни радва да има много слъчеви,добри,сърдечни и истински дечица,които да уважават хората около себе си и не само,които да вярват истински в доброто и да се борят за него,да помагат на по-слабите...
Sarra Господ е бил с теб,поредното изпитание,но си го преминала,важното е че си добре,бебчето и мъжа ти също.Никога не съм се съмнявала в това,че бременната жена е под особен вид защита,която е много силна и  с всеки изминал ден се убеждавам в това.

# 236
Момичета, аз съм добре, поспах следобед и мисля, че уплахата ми мина. Но наистиа, ужасно е да си в кола, която е обекта на катастрофа. Не ми се говори за причините, освен, че на огромните кръстовища в София и с много некачествено регулиране, трябва много да се внимава и ... Господ да пази, наистина. И двамата тръгнахме на зелено, просто при смяната на светофара се получи сблъсъка.  А колата - точно на датата, на която разбрах, че съм бременна я получихме от Германия, 10г., но не удряна! А сега ще й се сменя вратата (задната дясна). Но както и да е, сега поне знаем какво е. Благодаря ви за съчувствието...
Слава Богу, ние сме добре, та да не говорим повече за това.  Stop
Клеми, (пак ми изчезна латиницата, само на този сайт ми се случва), пердетата са от магазина на спирката на трамваи 9 и 6 на петте кюшета. Там ги и шият, за 4 дни станаха (от събота за сряда) и много добре са ушити. На мен нещо обаче не ми изглежда добър цвета на завесите, дето съм взела, като че ли не пасва на стаята...стените ни са бели, а те са в един светъл топъл бежов цват, но мисля, че трябваше да са още по-светъл и по-бяло към екрю цват или направо по-тъмен, за контранст. Аз исках уж да не запушва, че сме на малко пространство, но сега пък не ми се нравят нещо. Пердето (тънкото) си го харесвам много. Иначе са много хубави, платът е супер, плътни са...

Явно само аз съм се инвалидизирала с тоя кръст, защото никой друг не се оплаква от толкова болки, а аз да ви кажа, не мога да се позная - ходя като бабичка, клатушкам се наляво-надясно и се държа за кръста ... адски ме боли. Как ще я карам с нарастванатео, не знам. Дано В-комплекса помогне.

Добре дошли на новите майчета - япче, магика и маппу - леко бременеене и весело изкарване сред нас!   bouquet

# 237
  • София
Sarra,мисля че знам за кой магазин говориш, ще трябва да обиколя значи. Кофтито е, че при нас стените са цветни навсякъде и много ще трябва да внимавам, да не се получи като тебе... Rolling Eyes А цените как бяха?  newsm78
Иначе мен кръста ме заболява като седя дълго време седнала на неудобен стол, само тогава. даже тази бременност доста късно почна, с Никол от 3ти месец съм така.

# 238
nikki ivanova,първото ми дете се движеше с две седмици напред  така ми казваше докторката като ме гледаше на ехограф,но термина ми си остана същия.Все пак бебето се роди пет дни преди термин.Може да навакса до края-поне така си мисля Simple Smileпоздрави

# 239
  • София
Никол към 30, 30 и нхякоя седмица започна да изпреварва седмиците си, до края май беше с 3 напред, накрая се роди 2 дни след термин и то принудително, секцио де, нямаше изгледи да излиза и беше 4,050кг. А този младеж от сега върви с 2 седмици напред, т.е. от последния ехограф, не ми се мисли какъв слон ще се роди накрая. Joy  Но когато по някое време бебето започне да изостава, или изпреварва, това не променя термина, а само показва колко голямо ще е бебето. Peace

Общи условия

Активация на акаунт