СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 3

• 11 431
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Ние се разхождаме като се прибираме от яслата. Разстоянието което аз взимам за 10 минути спокойно ходене, с нея отнема около час 😂😂😂. Все пак спираме на всяко боклуче до го огледа добре. Иначе се разхождаме в квартала, от скоро успявам да осигна до близкия могазин пеша с нея, на по далечни разходки сме все още с количката. Ходим в южния парк събота или неделя, аз също имам желание да отидем до зоопарка, но не съм сигурна дали ще разбере какво гледа. Мислила съм за качване на Витоша, но не ми се рискува още, може да се наложи да се носим гушнати там.

# 211
Ние на 3ти Март отскочихме до с. Лесковец. Има зоокът Алис, животните са пуснати, можеш да ги погалиш и нахраниш. Има и детски кът за игра, много приятно място, но през уикенда има ограничение за престой от 1ч и 30мин.
На места е малко стръмно, но на Сияна много ѝ хареса. Едно козле, горкото, сериозно го отнесе от нея🙂

# 212
По въпроса за разходките в и около София, някоя от вас ходила ли е скоро в ботаническата градина в Бояна? Става ли за разходки там, аз от миналата година съм затръгвала натам, но се притеснява дали има алеи за количката. Сега се притеснявам дали има алеи които да стават за тичане 😄

# 213
Мен повече ме притеснява какво ще се случи с горките растения😂
Затова и я избягвам засега 😁

# 214
Момичета, къде се разхождате с малчовците? Дайте идея за готино местенце навън в София или около града. Мисля следващата седмица да се разходим в зоопарка, предполагам ще й хареса.

В Музейко ходили ли сте? Интересно ли е за деца на тяхната възраст.

Изобщо каквото се сетите, давайте идеи, че кварталните градинки и близките паркове ни писнаха.
Оххх не е по темата, но аз взех билети за бебешки концерт в зала срещу парка Заимов. Концертът е 30-35мин, седи се на възглавници. Нямам търпение да видя дали ще и хареса.

# 215
Да, знам ги тези концерти още от преди да имам дете. Изглеждат ми много интересно, но мисля, че са малки още, не знам дали ще им задържат вниманието. Сподели като мине.

Иначе много харесвах и разни куклени театри и представления, които организираха по моловете преди (и на други места, разбира се), но също мисля, че им в рано и само ще пречат на деугите да гледат.

Ние също бяхме в зоокът Алис. Хареса ни като цяло. Малката се радваше на животинките, особено много на костенурката. Но препоръчвам да се ходи през седмицата, уикенда има много хора и се получават опашки.

# 216
  • София
Куклен театър звучи много добре. В градината/яслата на децата им правеха преди куклен театър всеки месец, обаче сега заради ковид нямат Sad
И аз обмислям разходки на витоша в един момент, но и за това ми се виждат малки, той като походи 20-30 метра и застава пред мен и вдига ръчички да го гушкам. А в кенгуру или слинг трудно се побира.
На разходките в количка вече не иска, слагам го с писъци и борба.
Като цяло сега са в една такава възраст между деца и бебета, дето хем не става да ги возиш и разнасяш като бебета, хем още нямат издръжливостта, концентрацията и разбирането като на деца.

# 217
Да, и при нас е така. С изключение, че не иска да се гушка, а да ходи сама, но спираме да се радваме на всеки гълъб, куче, котка и каквото се сетите. Събират се всякакви боклуци от земята и отиването до площадката ни отнема половин час. А пък като разбере, че се прибираме се започва едно тръшкане и бягане в другата посока.

Напоследък забелязвам, че много иска да гледа детски. Пускам й само по един епизод на ден, около 40 минути, в които тя стои пред телевизора като препарирана и нищо друго не я интересува. Усещам, че започва да се вманиачава, и се притеснявам да не стане по-зле. Като иска да гледа, ми носи дистанционното и започва да танцува, защото в детското има много танци и тя се радва. На телефон не й пускам нищо, много рядко в колата Маргаритка и други песнички, на които тя много се радва, но като взема телефона, изпада в истерия и не мога да я успокоя.

Та, вие давате ли на децата да гледат детски филмчета и песнички и по колко време?

# 218
  • София
Аз давам, да. Повече отколкото ми се иска. Но иначе изобщо не мога да се обърна. Когато не играем, пускам песнички. От телефона не, от телевизора само, когато сме вкъщи. Вече обаче забелязвам, че му писват, защото напослесък все иска да му ги сменям и се заиграва по време на тях с нещо друго. Надявам се пролетта и лятото като сме по цял ден навън да намаля времето, в което гледа и дори да имаме дни без гледане.
Все още имам проблем с приспиването - когато аз го приспивам си търси цица. Ако успея да го сложа в количката и да пренебрегна първоначалните писъци, успявам да го приспя и в количката. Все още има сутрешен сън, но следобеден понякога няма, само като се преумори. Сутрин заспива към 11. Вече чакам да сменят времето, че да съм взела кухнята и да съм го нахранила, преди да заспи и да го таксувам това за следобеден сън. Иначе сутрин става в 6:30, на което може би се дължи и това, че не успява да издържи до следобед след това. През нощта също се буди и търси да суче. Ще ми трябва помощ, за да спрем с това, но за момента я нямам.

# 219
Аз и пусках 4 песнички и после спирам тв. Но тя започна да се ядосва и като сме вкъщи непрекъснато ми носи дистанционното и иска да гледа. Затова спрях да и давам да гледа. И пускам само да слуша. Преди гледаше снимки на телефона ми, ама и по това започна да се вманиачава, и като и го взема се ядосва и мрънка. Иначе и давам да слушаме песнички, приказки. Но телевизия, таблет не.

# 220
При нас телевизора почти не се отразява, повече ѝ харесва да го включва и изключва.
С телефона обаче е страшно, то са истерии, тръшка е, абе пълна програма. Крия го, държа го без звук, че ако дрънне все едно ѝ натискат бутон.
Баща ѝ една сутрин ѝ пуснал песнички и я нахранил така. Е от тогава почти няма ядене без телефон!

# 221
Аз давам, да. Повече отколкото ми се иска. Но иначе изобщо не мога да се обърна. Когато не играем, пускам песнички. От телефона не, от телевизора само, когато сме вкъщи. Вече обаче забелязвам, че му писват, защото напослесък все иска да му ги сменям и се заиграва по време на тях с нещо друго. Надявам се пролетта и лятото като сме по цял ден навън да намаля времето, в което гледа и дори да имаме дни без гледане.
Все още имам проблем с приспиването - когато аз го приспивам си търси цица. Ако успея да го сложа в количката и да пренебрегна първоначалните писъци, успявам да го приспя и в количката. Все още има сутрешен сън, но следобеден понякога няма, само като се преумори. Сутрин заспива към 11. Вече чакам да сменят времето, че да съм взела кухнята и да съм го нахранила, преди да заспи и да го таксувам това за следобеден сън. Иначе сутрин става в 6:30, на което може би се дължи и това, че не успява да издържи до следобед след това. През нощта също се буди и търси да суче. Ще ми трябва помощ, за да спрем с това, но за момента я нямам.
Аууу, като чета ще взема да повярвам в зодии,нали с моята госпожица са родени на един ден. Все едно аз съм го писала това, за да имам 10 минути до се обърна телевизора трябва да е включен. Даже ми носи дистанционното като започнат реклами в ю тюб, да ги прескоча. 😄 И със спането сме така, макар че трябва да се похваля че като и беше запушен носа не можеше да суче, та остана от тогава само едно такова хранене. Влизането в количката и на нас ние съпроводено с рев и опъване, ама се успокоява бързо и заспива. В яслата спи по малко, час и нещо, и съответно се въртим в омагьосан кръг, заспива рано, между 8 и 9 вечер, ставаме в 6 и нещо.

# 222
  • София
Аууу, като чета ще взема да повярвам в зодии,нали с моята госпожица са родени на един ден. Все едно аз съм го писала това, за да имам 10 минути до се обърна телевизора трябва да е включен. Даже ми носи дистанционното като започнат реклами в ю тюб, да ги прескоча. 😄 И със спането сме така, макар че трябва да се похваля че като и беше запушен носа не можеше да суче, та остана от тогава само едно такова хранене. Влизането в количката и на нас ние съпроводено с рев и опъване, ама се успокоява бързо и заспива. В яслата спи по малко, час и нещо, и съответно се въртим в омагьосан кръг, заспива рано, между 8 и 9 вечер, ставаме в 6 и нещо.
Даа, това за ютюба и той прави абсолютно същото - почне ли реклама или носи дистанционното да я спра, или сам започва да си цъка бутони и взе доста често да уцелва. Joy
На ясла чак от септември ще ходим и много се надявам да се подобри сънят му, а и моя Wink А ако преди това започне да спи, още по-добре.

# 223
  • София
Здравейте момичета, чета че някои от вас вече са дали дребосъците на ясла. Аз бях първоначално на мнение, че ще си чакаме държавната и ако не ни вземат тогава на частна, но чак от септември. Последно време обаче е някакъв ад с мрънкане, тръшкане и какво ли не и вече се решавам да го пускаме на частна още от пролетта с надеждата да свикне малко на ред, защото мен ме прави на маймуна. Спането му като цяло е ок, заспива си сам сравнително бързо, когато си го слагам по график. Нощите понякога са кофти заради зъбите, но има и такива, в които горе долу спим. Храненето ни стана някакъв кошмар. Отказва да яде от около 2 месеца кухня, от нашата храна поне ядеше, сега вече и от нея не иска. Бяхме спряли АМ вечер, но започнах понякога да му давам през деня, защото не се храни. Дано да е някакъв период, че вече нямам нерви да предлагам храна след храна, а той да хвърля или евентуално да се навие да хапне нещо с лъжица но сам и мазалото е страшно.
Моля да споделите за адаптацията в яслата и как се отрази на децата като цяло. Има ли положителни промени в поведението и навиците? Колко време ходеха само до обяд и такива неща.

# 224
Яница е в частна ясла и адаптация мина сравнително лесно. Първите три дни стоеше до обяд, т.е. взимах я преди да ги сложат да спят. Пореваваше си доста, но беше генерално спокойна, вечер си зяспиваше лесно, не е имало драма. Звъняха ми на около час да ми казват какво се случва и не се чуваше рев до небесата 😄. Ходи си с желание, вече сяда сама на гърнето, и дори го ползва по предназначение, което преди яслата просто не се случваше. Там танцуват, пеят им песни, в къщи даже показва как танцуват ръчичките 💜. Промяната е положителна със сигурност, по оправна става, прояде не пасирана храна чак като тръгна там. Като изключим вечния сопол, съм много доволна как се случват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт