СЕПТЕМВРИЙЧЕТА 2019г. - тема 3

• 11 435
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
И аз си имам малка тероризаторка в къщи. 10 дни бях с бушонироно ако от една изненадваща среднощна атака 😄. Ходи обяснявай, че бебето те е праснало, а не мъжа ми.
От 1 седмица сме на ясла, 2 дни спа там. За сега си реве стабилно на влизане, но поне се успокоява бързо, заспива сама (това в къщи го няма), пишка на гърнето (и това го няма в нас), яде без да роптае и без детски ( и това го няма в къщи). Общо взето моята госпожица там е с маска на добро дете, пък в къщи си показва рогата сериозно 😂. И нашия татко предаде своята половина на леглото на дъщеря си, уж в полза на по добрия сън на всички ни, но за момента само той е наспан.

# 196
Аз преди две нощи бях безмилостно бита цяла вечер, имам си малка кечистка😂
Добре, че баща ѝ в първият си почивен ден ме сменя и мога да си поспя.
Друг проблем са ми детските песнички, не мога да спра да си ги тананикам, сънищата ми се анимираха вече😁

# 197
Друг проблем са ми детските песнички, не мога да спра да си ги тананикам, сънищата ми се анимираха вече😁
А и ние сме същите с баща й, само някакви детски песнички си тананикаме.
Вие как сте с бибата? Аз много искам да я махна. Тя я ползва само за заспиване. Ама ми се ще вече да се отучва. Но си я търси преди лягане. Имате ли някакви техники, нещо?

# 198
Аз още ѝ я давам, но при нас един зъб пробива по месец и половина, два, та не знам без бибата какво ще правя🙂
Рядко я търси през деня, но понякога като играе и изведнъж я види, се спуска, взима я и така ожесточено я захапва, че всичките ми мераци за отказване се изпаряват.
Повече ме притеснява гърнето, не ще ѝ не ще да седи и това е!
Мисля като се затопли да ѝ купя тренировъчни гащи, моля ако някой е ползвал да сподели дали имат ефект!?

# 199
Аз още ѝ я давам, но при нас един зъб пробива по месец и половина, два, та не знам без бибата какво ще правя🙂
Рядко я търси през деня, но понякога като играе и изведнъж я види, се спуска, взима я и така ожесточено я захапва, че всичките ми мераци за отказване се изпаряват.
Повече ме притеснява гърнето, не ще ѝ не ще да седи и това е!
Мисля като се затопли да ѝ купя тренировъчни гащи, моля ако някой е ползвал да сподели дали имат ефект!?
И аз мисля като стане топло да и слагам гащите и край с памперса. Купих от джъмбо няколко чифта. Наистина тренировъчни. И тя има моменти, когато не иска да седне на гърнето и няма сила, която да я накара

# 200
  • София
А и ние сме същите с баща й, само някакви детски песнички си тананикаме.
Вие как сте с бибата? Аз много искам да я махна. Тя я ползва само за заспиване. Ама ми се ще вече да се отучва. Но си я търси преди лягане. Имате ли някакви техники, нещо?
Аз пък искам да я въведа бибата, но не става Joy
За махането знам, че не е хубаво да се бърза ако детето не е готово, защото може да я замени с пръсти. Другият ми син смука биба до 2, малко преди рождения му ден я махнахме без никакъв проблем, като вече доста се разбираше той. Тръгна веднага след това на ясла (и той е септемврийче) и повече не се и сети за нея.

Ние с гърнето имаме мноооого лек напредък - вече сяда на него ... имам предвид сяда, не че нещо прави Joy Но за мен и това е стъпка напред, защото до скоро и това не искаше, дори за секунди не се задържаше и веднага ставаше, а сега сам си сяда като го събуя. Когато детето пожелае, нещата стават много бързо, направо изведнъж, но трябва да имаме търпение да го изчакаме този момент, а това понякога не съвпада с плановете и желанията ни.
Гащи от плат, които (уж) не пропускат, пробвах с дъщеря ми. Тя, както и преди ви разказвах, беше такъв инат с това гърне, че тия гащи не помогнаха с нея. И не е вярно, че не пропускат.

# 201
Аз пак да питам за възглавници, ползват ли децата и какви сте им взели?

# 202
  • София
Аз не му слагам. Пробвах с една много плоска веднъж, но той като цяло толкова се върти през нощта, че не го видях да спи върху нея. Другите ми деца също са с много плоски възглавници, а в градината спят без възглавници.

# 203
И моята дъщеря е без възглавница. Като пумпал е, не знам как ще спи в голямо легло 🤷‍♀️

# 204
Здравейте, ние сме вече с първи градински сопол. Днес си я взех от яслата, защото имала прозрачен сопол и за по сигурно ми казаха направо в понеделник до я пусна пак. Няма температура, не е отпаднала и си нямам идея с какво да го боря. Предполагам че е от зъбките, че и четирите кучешки пробиха едновременно. За сега давам осцилококцинум по 2 на ден и ще включа и инфлуцид. Вие имате ли инхалатори и те въобще действат ли за такива оплаквания? Много съм боса по темата за лечения, защото тя за година и половина е била болна точно 1 път и се оправи с температуропонижаващо за три дни.

# 205
Инхалатор все се каня да купя, но нямам.
Не знам при вас как е, но ние сополите си ги влачим по 10 дни, направо не ми се мисли като почне ясла!

# 206
Ние имаме инхалатор. Друг е въпросът колко се ползва. Ако успеете да накарате детето ще има полза. Нашата мадама отказва категорично, показвах на мен, на баща й, на мечо, на цялата зоологическа градина вкъщи, ами не ще. Максимум 10 секунди и бяга в другата посока. Иначе и тя сополите ги влачи по 10 дни. И сега покашля от време на време. Аз не знаех, че може да се дава осцилококциум, иначе отдавна да бях дала.

# 207
  • София
И ние имаме инхалатор, но го ползвам при кашлица за големите. И за хрема е хубаво, но ми е много натоварващо постоянно за някой да го приготвям и пускам. На него пробвах веднъж, не стоя много, но каквото-такова. За сополите чести промивки с физиологичен разтвор на нослето и ще се оправи. Този физиологичен разтвор прави чудеса.
Като си спомня как като тръгнаха на ясла/градина и една цяла година беше само сополи и кашлици и ми става лошо. Бях се преместила да спя в тяхната стая. Май рекорда по присъственост без прекъсване в градината им беше 2 седмици ...

# 208
Момичета, къде се разхождате с малчовците? Дайте идея за готино местенце навън в София или около града. Мисля следващата седмица да се разходим в зоопарка, предполагам ще й хареса.

В Музейко ходили ли сте? Интересно ли е за деца на тяхната възраст.

Изобщо каквото се сетите, давайте идеи, че кварталните градинки и близките паркове ни писнаха.

# 209
  • София
Здраввйте. Ние почти никъде не ходим. Разхождам го в двора. Рядко в квартала, защото  на мен лично не ми харесва, то улици почти няма, пък какво остава за тротоари. Иначе сме до Витоша и и въздухът уж е чист, обаче като си строших вече една количка по нашите пътища и се прибирам между колите, за да направя път на трафика, нещо не ме впечатляват тия разходки. Водя го в южния парк, там никога няма да ми омръзне - с другите две деца бяхме на квартира до парка и всеки ден ги извеждах там. В двора имаме детски кът - къщичка с пързалка, пясъчник, батут, който в момента още не е сложен. Има малко тревичка да тича по нея и така. До зоопарка звучи много добре, но не ми се иска да ходя само с него, а децата ходят на градина сега. В един момент може да си направим разходка. За други места не ми се мисли дори. Той е такъв дивак, че изобщо няма да търпи да обикаляме някъде и да гледа. Още малко като порасне може. Ходихме на ски миналата седмица. Беше страхотно, децата доста караха, аз и мъжа ми се редувахме да караме и да гледаме малкия. Обаче и там ни направи луди. То не бяха писъци, обикаляне, гонене, пазене. Направо ни разказа играта. В хотела му измислиха даже прякор - линейката Joy
Защото като иска нещо или не е на кеф и пищи периодично и пронизително и всички го чуваха. Следващото ни такова приключение планирам да е при моите родители на гости, не по-рано от началото на май Joy
Само мисълта да стягам толкова багажи в момента ме изтощава докрай Wink За 3 дни на ски трябваше да стегна багаж за децата, бебешки багаж, ски багаж и багаж за басейн Joy направо не знам как се побрахме в колата. Лятото поне ще е само "багаж за море/басейн" и по-малко и леки дрехи Wink ... И се надявам да сме с по-голяма кола дотогава.
П.С.: от всичко изписано горе, никакви идеи не успях да дам, та и на мен ще ми е интересно да споделите Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 10:00 от katya_pk

Общи условия

Активация на акаунт