Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 220
  • 801
  •   1
Отговори
# 285
Вчера бях на РС. Никаква декларация не ни дадоха за попълване. Единствено за ФУЧовете ни помолиха да попълним заявление - електронно на сайта на училището. От друга страна пък ни беше обяснено, че ОЕСР е само и единствено за деца със здравословни проблеми. Ако не четях тук, нямаше да предполагам, че има друга опция.
С две думи, хаоса е пълен и всяко училище и всеки родител се спасява по единично.

П.П. Не съм сигрна ФУЧ ли са РП ли са. Тези абривиатури ме объркват:), но допълнителните часове.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 09:34 от *PipiLota*

# 286
  • София
Е, стига де! При положение, че човек е активен в социалните мрежи, трудно ми е да повярвам, че е пропуснал всичките 31 изявления на Вълчев, за последните 31 дни, в медиите... Да не говорим за пресконференцията, която даде много в аванс наистина, но пък човекът се постара да обясни тази част с прехвърлянето доста добре. Явно всичко е било обмислено и подготвено, защото нещата следват хронологията и се случват така, както той го заяви. На 28 август човекът каза, че шанс за ОЕСР ще има всеки пожелал... Ако наистина ви е важно, щяхте да се информирате.

# 287
Защо ли ми се струва, че това присъствено обучение няма да е за дълго. На родителската се коментираше само за електронно обучение от разстояние. На децата (първокласник имам) щели да им раздадат пароли за вход в платформата за електронно обучение. На родителската коментираха, че заменили zoom с meet (или обратното, забравих сега)
Моята програма за семестъра излезе, и познайте до 30 септември имам присъствено и дистанционно (Комбинирано). След 30 септември всичко е електронно. Всички сме задължени да си направим служебен профил в електронната платформа за обучение.

# 288
Аз дали съм се информирала или не има значение за мен. Казвам, че училището не се е информирало. Обясни ни се, че е само за болни деца. И само за тях, без изключения. Имало запитвания от родители и поради тази причина ни се наблегна на това.
Явно нашето ръководство не гледа ТВ и не е активно в социалните мрежи.И най-вероятно нямат и официален документ за ОЕСР, иначе нямаше да твърдят така убедено това.

# 289
  • София
С това се замислям, какви последствия има заявяването на ОЕСР за училището, в което се обучава детето по принцип?
Ако децата се насочват към въпросните центрове, които още не са готови, училището ще получава ли парите за ученика, който на хартия продължава да се води негов ученик, но на практика ще трябват пари, с които да обезпечат учителите от центровете?
Възможно ли е училищата да нямат интерес от това ОЕСР?

# 290
Това е друг възможен аспект на нещата. Ако парите се пренасочват към гнездата, поне при нас до последно ще се твърди, че вариант за избор няма.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 22:49 от *PipiLota*

# 291
  • София
Е, стига де! При положение, че човек е активен в социалните мрежи, трудно ми е да повярвам, че е пропуснал всичките 31 изявления на Вълчев, за последните 31 дни, в медиите... Да не говорим за пресконференцията, която даде много в аванс наистина, но пък човекът се постара да обясни тази част с прехвърлянето доста добре. Явно всичко е било обмислено и подготвено, защото нещата следват хронологията и се случват така, както той го заяви. На 28 август човекът каза, че шанс за ОЕСР ще има всеки пожелал... Ако наистина ви е важно, щяхте да се информирате.
Не знам доколко съм от активните ,но пропуснах медийните изяви на м-р Слънце. А смея да твърдя, че темата ме интересува в доста сериозна степен.
А освен всички медийни изяви, чакахме и все още чакаме и нормативни документи, които още на въпросната изява на 28.08 "трябваше да се внесат в НС и да има резултат до 2-3 дни"
п.п. към настоящият момент на страницата на МОН няма друг публикуван документ освен "насоките"

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 22:42 от Tatko-Vrab4o

# 292
  • София
НС беше в лятна ваканция до 02.09...

# 293
Министърът заяви, а така изглежда и от новоприетите текстове, че ученикът остава ученик на старото си училище и старата си паралелка. Тоест не би трябвало да има промени във финансирането. И това е в случай, че самото училище не осигури ОЕСР и се наложи присъединяване към училище център. В писмото, което бяха разпратили до училищата във връзка с осигуряването на ОЕСР беше споменато допълнително финансиране.
Въпросите не са малко.  Ще има още изменения  и допълнения в различни документи,  а първият учебен ден е във вторник.
А освен всички медийни изяви, чакахме и все още чакаме и нормативни документи, които още на въпросната изява на 28.08 "трябваше да се внесат в НС и да има резултат до 2-3 дни"

Има резултат. Но явно не успяха гласуваното в четвъртък да обнародват в петък. Иначе е резонен въпросът колко време ще мине, докато всичко бъде разписано и системата се задейства. Защото не виждам как ОЕСР може да стартира още на 16. септември.

# 294
Признавам си честно, че предпочитам да прочета тук (особено постовете на Дидева), отколкото да гледам министъра. Някак си на нея имам по-голямо доверие.

# 295
Признавам си честно, че предпочитам да прочета тук (особено постовете на Дидева), отколкото да гледам министъра. Някак си на нея имам по-голямо доверие.
А не бе
Подозирам,че много много хора са така Simple Smile

# 296
  • София
Тук някой вижда ли публикация ?  -    https://www.mon.bg/bg/
дори и нещо в стил "моля бъдете търпеливи, ще има нов документ скоро..."

# 297
  • София
Тук много хора знаят повече от работещите в някои училища. Ако вярвах на това, което ни казваха на родителските срещи за НВО навремето, щях тотално да издъня нещата. добре, че беше форумът да съм наясно.

# 298
  • София
Това никой не го оспорва! Joy
Просто, това което казах за медийните изяви на Вълчев, честота им, и малкия шанс някой да ги пропусне, важи и за училищата, учителите и директорите. Smirk
Дидева, няма как да успеят... А отделно центровете, които ще започнат да работят след 1 октомври....

# 299
  • София
И аз съм така за което съм много благодарен на Дидева ( и на всички други участници ), но това съгласете се е поредният признак що за пародия на държава сме ( само дето аз не съм станал вицепремиер Wink  )

Общи условия

Активация на акаунт