Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 194
  • 801
  •   1
Отговори
# 375
Не вярвам. Пазят се взаимно.
А и често баш отгоре се спускат тайни указания...

# 376
Здравейте! Желателно е, който иска да се възползва от ДФОЕС да подаде заявление за намерение в училището, в което е записано детето, а за всеки случай и в РУО, макар че би трябвало то да стигне до там по служебен път. Ако това заявление се подаде до 15ти септември, ще бъде основание за извинение на отсъствията.
Преминаване в такава форма ще е възможно и след стартиране на учебната година. Обратното преминаване в присъствена форма също ще е опция. Официално заявление за преминаване в ДФОЕС ще може да се подава след обнародването на промените в ЗПУО и измененията в наредба №10.

# 377
Ами и ние тук коментираме същото от известно време. И чакаме обнародването на ЗИДЗПУО и поредните изменения в Наредба 10. Интересно е, след като последните такива бяха обнародвани на 4. септември, дали предложенията за ИД на Наредба 10 ще бъдат подложени на обичайното обществено обсъждане и изобщо дали проектът ще види бял свят или ще го четем направо в ДВ.

# 378
  • София
Дааам, много се пише, малко се чете. И така откриваме топлата вода на всяка страница.

# 379
А пък на мен ми прилича на масиран натиск или пропаганда за преминаване към ОЕСР. Не знам защо но това ми изникна в главата. Може и да съм в грешка.

# 380
А ДФОЕС какво е? Нали му казваха ОЕСР до скоро или е нещо друго? Освен с всичко друго, МОН ме побъркват с тези съкращения. Никога не съм сигурна за какво се говори.

# 381
Дневна форма на обучение в електронна среда. Би трябвало да е ДФОЕСР.Joy
Не знам дали е пропаганда., но дори се появи чисто нова тема за заявленията. Или не се чете, или има някаква друга причина.

# 382
А ДФОЕС какво е? Нали му казваха ОЕСР до скоро или е нещо друго? Освен с всичко друго, МОН ме побъркват с тези съкращения. Никога не съм сигурна за какво се говори.

И аз се обърках вече. Не мога да схвана какво представляват на практика тези форми на обучение.
Надявам се, че ако нещата не потръгнат, ще може човек да поиска детето да се включи и по късно.

# 383
  • София
Отразяват кашата, която стана от хубавата нашенска традиция всичко да е в последния момент и като във вица, в който учителката възмуте"на възкликнала "аз най-после почти разбрах урока, а вие не.

# 384
Постът на Tiarra ме поуспокои, добре, че съществува тази тема. Истина е, че почти всички параметри на задачата бяха известни дори още преди да приключи предишната учебна година - пандемия има, има точен брой ученици, които трябва да тръгнат наесен, има неадекватен за ситуацията сменен режим, тесни стаи, трудна хигиена в училищата; трябва да се измисли протокол за поведение при съмнително разболяване на ученик - бележки, прегледи, тестове, поведение към контактните; трябва да се намери адекватен начин за преподаване от разстояние (някои ще искат, някои ще бъдат принудени, а е напълно възможно в един момент и всички да бъдат принудени Sad) Вярно, че задачата не е лесна, ама защо трябваше да я решават по спешност 4-5 дена преди 15 септември? Защо трябва да се изненадват от естествено възникващи въпроси по хода на тази ситуация? Не си ли ги зададоха и не помислиха ли върху отговорите предварително, нали това им е работата? Ох.

# 385
Ако има тема за заявленията, може ли линк?Ако съм разбрала правилно, че вече се обърках съвсем.

# 386
https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/pri-zapitvane-ot-rodit … uchava-elektronno
Когато  не се касае за здравословен проблем, а родителите избират алтернативната форма заради опасенията си от пандемията, заедно със заявлението те подават само декларация, че имат техника и интернет  за обучение от разстояние в електронна среда. Още същия ден директорът трябва да прати документите  в РУО, тъй като в този случай се изисква негово съгласие за включване в алтернативната форма. Към тях  трябва да добави информация за успеха, отсъствията и ангажираността на ученика в предходната учебна година, както  и становище за възможността училището да организира за съответния ученик обучение в дневна форма в електронна среда от разстояние.

За втори път днес четейки материали от медиите срещам изказвания за носене на маски в класната стая напр. тук https://novini.bg/bylgariya/obrazovanie/618059  Нали за класната стая не бяха задължитлни, или бъркам? По принцип са задължителни в момента в затворни помещения и се чудя дане се окаже че не може без маски никъде в училище ...

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 00:45 от Sparkles

# 387
  • вкъщи
В Германия дете на 13 г колабира в училищен автобус и губи живота си. В статията пише, че вече няма да се носят маски от деца изобщо, източникът е немски сайт, където ме съмнява да има фалшиви новини.

# 388
  • София
И е непременно от маската, така ли?

# 389
Мое познато дете в Германия не носи маска в училище, в техния район маските са над 11 години

Общи условия

Активация на акаунт