Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 148
  • 801
  •   1
Отговори
# 420
Не би трябвало да се подава директно в РУО. По-скоро е да речем до началника на РУО ( трябва да е адресирано до някого) чрез директора на училището, в което се обучава ученикът. Текстът на писмото, което нееднократно беше цитирано тук, е ясен. Адресирано е до директорите на училищата на територията на София-град и гласи, че  следва да приемат заявления от родители, които желаят децата им да преминат в дневна форма на обучение в електронна среда. Не е направена разлика между заявленията по здравословни причини и тези по желание. То и няма как при положение, че законът не е обнародван.
 Защо не отправиш запитване до регионалното управление? Те би трябвало да знаят най-добре.

# 421
Благодаря, Дидева! Утре ще се опитам да се свържа с някого от РУО и после с училището.

# 422
  • София
А в нашето училище няма никаква информация - нито какви ще са мерките, нито за опциите на обучение, нито нищо. На сайта няма нищо, Школо-то още не работи. Сина ми ще е в 5ти клас. Вече ще са с различни учители по различните предмети, а още не знаем кой какво има като изисквания откъм тетрадки/помагала. Въобще пълно информоционно затъмнение.

Същото при нас, само дето трябва на 15ти да го заведем в 11 ч в двора за Тържество

# 423
И при нас пълно информационно затъмнение.

Изпяха си за техните неща - за декларациите.
Обясниха за стрелките по които учениците ще се ориентират откъде кой клас ще минава.

Не казаха  само за стрелките на двора утре, когато ще са всички на малкото тясно дворче 😆

Не казаха за логопеда кога на кого и как да пусна заявление.

И те така..

# 424
Според мен в началото следва да забравите за логопед /Анди, прости/. Той/детето не може да работи с маска. Изчакайте да тръгне годината и да се ориентирате за посоката на развитието на болестта. Дай Боже пък да затихне!

# 425
  • София
Шарлот, прости, ама са глупости, че не може да се работи с маска. Но който иска както да постъпва - дали да забравя или да не забравя за логопед. Аз не агитирам никого, просто казвам, че се работи. Просто избягвам неща, които са по-скоро по-близо като работата на зъболекарите. Доколкото е възможно се държи някаква дистанция. Много от нещата са ми ламинирани и ги почиствам със спирт (разни карти примерно, които показвам), не ползваме общи моливи, а детето си ползва свои "канцеларски материали", останалото е "еднократно" - разпечатвам на принтера и то си работи по листа, аз не му пипам нещата. Така всички сме по-спокойни - и родителите, и аз. Книги, пъзели и т.н. не ползвам откакто стана това с вируса, защото не могат да се почистват. Приспособяваме се, какво да правим!

# 426
  • София
Добро утро!
Трябва да подам заявление за средните училища!
Детето ми е с белодробен проблем и не може да посещава учебните занятия, затова трябва да преминем в онлайн обучение. Има ли образец на заявление за онлайн дистанционно обучение, за средните училища?
Ще съм Ви безкрайно благодарна ,ако споделите такъв образец!

# 427
  • Варна
Образецът би трябвало да е един и същ.

# 428
  • София
А можете ли да споделите такъв?
Благодаря!
П.П.- Сега прочетох и този материал и се оказва подобно заявление трябва да се заведе и пред РИО!
http://www.danybon.com/top-novini/uchenici-oesr/

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 10:17 от iankampanova

# 429
# 430
  • София
За пръв път чувам за такъв вид документ - заявление за намерение. Имало ли го е преди като заглавие? Моля адвокатитите да кажат, може да е съществувал и преди.

# 431
А можете ли да споделите такъв?
Благодаря!
П.П.- Сега прочетох и този материал и се оказва подобно заявление трябва да се заведе и пред РИО!
http://www.danybon.com/top-novini/uchenici-oesr/

Без да звучи като критика, но моя съвет е освен, че ползвате бланката- да прочетете назад 10тина страници поне за да се ориентирате в обстановката. Иначе няма как да разберете напълно ситуацията. Промените са факт - закона е гласуван, но още не е променена наредба 10 - така, че процедурата не е ясна. Кое, къде ще се подава и съответно дали и какви документи ще трябват. На този етап се подава "заявление за намерение" - за да може училището да е информирано, че смятате да го направите и да нямате проблем с отсъствията. До дни ще са ясни процедурите. Просто няма как всичко да се обясни- без малко да поразровите назад и в тази тема и във фейсбук групата, към която има линк също в темата.

# 432
  • Варна
Заявление за намерение е, защото няма как да има образец като не е приет законът и няма как да заявиш желание да ползваш нещо, което още го няма. Затова заявяваш намерението си да го ползваш, когато е налично. Това заявление служи, за да се извинят отсъствията на тези, които няма да тръгнат на училище от утре, до момента, в който законът и наредбите към него се обнародват. Тогава ще се подават окончателните заявления. Това със сигурност е съгласувано с адвокати.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 10:38 от Месечинка виторога

# 433
Засега мога да кажа, че тук сме информирани по-добре, отколкото в училището. На всички въпроси - "не е ясно, не знаем, нека да започне годината и ще видим". Иначе бяха любезни.

# 434

Общи условия

Активация на акаунт