Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 130
  • 801
  •   1
Отговори
# 480
Казаха ни на родителската... без да ни дават целия график де Simple Smile + има схема на двора къде кой клас играе с разчертани полета.

# 481
При нас пък и школото си работи и графици и всичко си имаме.
Аз лично съм много доволна от началото на годината. Празника си беше нормален, днес приема си беше нормален.
Всичко си е точно.
Естествено сутринта присъствахме на първата обмяна на маски... Мойто дребното много си хареса неговата, даде на всички да я пипнат колко е мека. А бе изолация да видиш! След като я показа и си я сложи. Важното е да си нинджа! Satisfied
Дано нещата да си вървят нормално до 31 май.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 13:34 от Punk_GirL

# 482
  • Варна
И аз съм бясна. Нашия също има два часа, но не последователни. Първо карат един час физическо, после някакъв друг час в стаята, после още един час физическо
Същата работа! Да не сме в един клас? Първия път пети клас имали час на двора и им трябвал целият двор, а втория път - шести час, били заврени вътре, защото малките имали почивка между сутрешни и следобедни часове, моля ви се! Имаше точно 2 класа, които висяха по уредите и се разхождаха, дворът беше празен! Като стане студено по колко класа ще завират в салона? И не, от два часа поне единият можеше да е на открито, днес за първи ден са цял ден на училище, до вчера са играли навън и сега в това слънце - физическо в салона. Ужас.

# 483
Имаше точно 2 класа, които висяха по уредите и се разхождаха, дворът беше празен!

Ама вие стоите и наблюдавате извън двора ли?!? То ясно защо сте за ДО....Явно ви е скучно!

# 484
  • Варна
Опс, щях да отговарям, но бях се зарекла на трол да не се връзвам Mr. Green

# 485
Пънк или Пинк Гърл, не знам как се пишеш, но ще престанеш ли на всяка страница да се заяждаш персонално с родителите, които мислят за децата си, и очевидно се различават коренно от теб? Това, че ти спадаш към групата, която просто гледа да се отърве от децата си, независимо дали са здрави или болни, си е твой проблем и твоя отговорност, но не натрапвай мнението на останалите, моля. Всеки си носи кръста, както са казали. Simple Smile

В темата, а и не само, има много родители, които наистина по обективни причини са разтревожени за здравето на децата си и на по-възрастните си роднини. Положението наистина е сериозно, не се знае ситуацията с този вирус накъде ще поеме, какви обрати ще претърпи. Ако на някого му е смешно желанието на останалите да се предпазят, толкова по-зле за него и за хората в обкръжението му. Имам наблюдения от училището на мое съседче, детето е четвърти клас - никакви мерки не се спазваха, всички бяха на рояци в училищния двор, все едно няма нито мерки обявени, нито вирус съществуващ. Днес разбрах, че децата от класа му са били масово без маски по коридорите, учителите са ги карали да ги слагат, те са ги слагали и когато са излизали от погледа на учителите, отново са ги махали. Затова точно говорят повечето разтревожени майки тук - важно е да научите децата си вкъщи как се използват маските и за какво служат, да обясните нуждата от носенето им.

На твое място бих се вслушала в притесненията на околните, защото никой не е застрахован от нищо. Днешният ти присмех и учудване са неуместни.

# 486
Как да обясня на някой за какво служи нещо, което според мен е напълно ненужно?!?
За човек врял се къде ли не без предпазни средства или съм преболедувала вируса без симптоми или не е толкова заразен.
И освен това аз все още търся научна обосновка как точно помагат маските. Не типичното "по-добре с тях" и " те са за да предпазваме другите". А научна обосновка на база широко изследване, как маска спира вирус. Чела съм сатии, не ми се струват научно обосовани. А да - не ползвам уикипедия!
И аз не се присмиван на никой. Но за мен да дебнеш извън двора на училището какво се случва вътре, е признак на заболяване и то не физическо/сещай се/.

# 487
    Андреа, излишно се хабиш, това е кауза пердута. Този тип потребители не подлежат на убеждаване или разубеждаване в каквото и да било. Точно заради едни такива типажи от известно време нито чета, нито пиша в темата за Ковид, която иначе ми беше много интересна.
     И за да не е само спам. Вчера класният на дъщеря ми казал на децата, че ако стане нужда да ги тестват, PCR-те щели да им бъдат безплатни. Чудя се това вярно ли е  и дали се отнася за всички или е нещо, уредено само при нас на местно ниво. Извинявам се ако това вече е обсъждано назад в темата, но нямам възможност да изчета всичко от самото начало.

# 488
Аз същото се чудя?Ще тестват ли безплатно РЗИ учениците и учителите или само ще карантинират класовете?

# 489
В Русе вече има паралелка под карантина. Не се споменава за тестове. Чакат становище на РЗИ.
Скрит текст:
Обикновено рядко цитирам медии, но прочетох за случая в тема, която следя, и потърсих информация.

# 490
  • София
На 15-ти следобяд се почуствал зле, направили са му тест, положителен, карантинирани, за по-малко от 24 часа?
Може, но ми е странно!

# 491
  • София
Здравейте
имам спешен въпрос и се надявам да помогнете
На 14ти подадохме намерение за обучение в електронна среда.
Днес ми се обади директора за да допълни с бланка за задълженията на родителя (техн.средства, внимание т.н.)
и да ми поискат декларация за горното по медицински причини. Няма как да предоставя свидетество за заболяване от списъка, нито имам експертиза от специалист педиатър. Днес получили нова наредба с бланките ??!!?!?! Виждали ги като два разрешителни режима- по здравословни от директора, а по желание от РУО
По-лесно щяло да стане по медицински причини, каква е другата декларация по новата наредва за обучение по желание?
Благодаря

# 492
Месечинката посочи единственото РУО, публикувало информация за ОЕСР към момента.

Обучение в електронна среда от разстояние

В писмото на министъра има повече детайли по отношение на самото обучение, но не мога да дам публичен линк.
Прочети информацията на сайта на РУО - Русе. Най-отдолу в публикацията там може да се изтегли образец на декларацията

# 493
Аз подадох за електронното. Мислех да ходи около месец, но съм втрещена колко зле са мерките. По коридорите повечето са без маски. Вчера беше някакъв ужас все едно корона няма. В училищния бус друго дете каза, че почти никой не носел маска. Моята днес я закарах и върнах, но не знам колко ще издържа да го играя шофьор по 2 часа на ден.
Направо се чудя утре да я пращам ли.

А това дете, което си е направило тест, как така успя да отиде на 15ти, да се чувства добре и следобед да стане зле, да направи тест, който да излезе вече?!

# 494
  • София
Как да обясня на някой за какво служи нещо, което според мен е напълно ненужно?!?
За човек врял се къде ли не без предпазни средства или съм преболедувала вируса без симптоми или не е толкова заразен.
И освен това аз все още търся научна обосновка как точно помагат маските. Не типичното "по-добре с тях" и " те са за да предпазваме другите". А научна обосновка на база широко изследване, как маска спира вирус. Чела съм сатии, не ми се струват научно обосовани. А да - не ползвам уикипедия!
И аз не се присмиван на никой. Но за мен да дебнеш извън двора на училището какво се случва вътре, е признак на заболяване и то не физическо/сещай се/.

... Каза жената, СПОРЕД КОЯТО е нужно да се пращат деца с грип на детска градина. Щото иначе "ще тъпеят в къщи".
Която чете сатии Wink. Не, не е печатна грешка. Нейното, де. Щото то за четенето на статии - е, или за разбирането им - се искат определени базови познания.

Андреа, излишно се хабиш, това е кауза пердута. Този тип потребители не подлежат на убеждаване или разубеждаване в каквото и да било. Точно заради едни такива типажи от известно време нито чета, нито пиша в темата за Ковид, която иначе ми беше много интересна.
     И за да не е само спам. Вчера класният на дъщеря ми казал на децата, че ако стане нужда да ги тестват, PCR-те щели да им бъдат безплатни. Чудя се това вярно ли е  и дали се отнася за всички или е нещо, уредено само при нас на местно ниво. Извинявам се ако това вече е обсъждано назад в темата, но нямам възможност да изчета всичко от самото начало.

Мисля, че по-скоро е... как да кажа? "Ако стане нужда да ги тестваТ"... Ми, няма да стане нужда - те нямат и право. Подозирам, че не е съзнателно внесена заблуда, по-скоро оптимистично мислене от страна на класния ръководител - понеже МОН обяви, че ще поеме разноските за тестване на учителите (отново - "ако стане нужда"... и понеже то никога няма да става нужда, пък ако ножът опре до кокала ще им направят теста при приемане в болницата... нали се сещате).

Общи условия

Активация на акаунт