Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 021
  • 801
  •   1
Отговори
# 525
Не случайно се навъртам в темата за оеср Stuck Out Tongue Winking Eye
По новините казаха, че учителят сам се тествал, но се чувствал добре:smirk:
РЗИ смятат, че версията е друга и се е тествал, защото му е прилошало.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 20:59 от джуди

# 526
Кой е платил тези 130 писиара?

# 527
  • София

Обаче... И да не са били тези 7 (или 8?) точно на училище... днес и вчера... сигурно ли е, че някой от другите 100+ няма да се окаже позитивен след няколко дена, понеже е контактувал с тях оня ден? Примерно на някой от абсурдните съвети, провеждали се ударно в последните седмици... без никаква дистанция, в учителските стаи, без никакви предпазни средства, по 6 и нагоре часа наведнъж... ? Ам...?

# 528
  • София
Като нищо! няма никаква причина да не излязат още бройки от този клъстер.

# 529
Предполагам, че ако бяха спазвали насоките, според които носенето на лични предпазни средства в учителската стая е задължително, може би броят на положителните тестове нямаше да е такъв.

# 530
  • София
Мисля същото, което Дидева е написала в последния си пост.

Правила съм си експресен PCR тест в реномирана частна лаборатория и резултатът беше публикуван 4 часа след това. Напълно възможно е детето от Русе да е тествано вчера и резултатът да е излязъл до вечерта.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 23:31 от Inanna

# 531
Може и резултатът да е излязъл за 4 часа, но е доста странно сутринта да се чувстваш топ и следобед да си толкова зле, че чак да си направиш тест за корона за 100 и кусур лв. Хората си пускат пср-и обикновено след няколко дена неразположение или след контакт с болен. Та, пита се в задачата защо тоз младеж е бил на събирането на 15ти?

# 532
  • Варна
Точно. Тва не е грип да те събори за два часа.

# 533
  • Варна
Аз не разбрах и защо така скорострелно е изследвана и класната, не трябваше ли карантина и тест 5-7 дни след контакта ? Странна работа!

# 534
Правила съм си експресен PCR тест в реномирана частна лаборатория и резултатът беше публикуван 4 часа след това. Напълно възможно е детето от Русе да е тествано вчера и резултатът да е излязъл до вечерта.

На дъщеря ми взеха проба днес в 8:00, казахабда гледа в интернет след13:00, нямали голямо натоварване. В 13:20 резултатът излезе. Така че става и бързо. А Не беше експресна услуга ( за 170 лв )  , обикновена беше защото има и такава. Беше в лаборатория включена от МЗ в списъказа сертифицирани.

# 535
Безсмислени  действия, без здравомислещ консултант. Това става при първия установен случай. А когато са десетки в рамките на отделно училище за ден?

# 536
  • София
По какъв случай я тествахте? Не си длъжна да казваш.

# 537
  • София
Причината може да е съвсем различна от съмнение за Covid. Например, пътуване до Гърция. И в случая това не е важно. Даде се пример за скоростта на излизане на резултат.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 23:30 от Fair Lady

# 538

Започва й новата учебна година, студент в ЕС.  Когато правихме пак пср тест при предното й заминаване началото на юни лабораториите се брояха на пръсти и отне 48 часа да излезе резултата. Сега стават бързо нещата. Точно на това исках да наблегна.

# 539
  • София
В публичен форум сме и затова.

Общи условия

Активация на акаунт