Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 019
  • 801
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Може и резултатът да е излязъл за 4 часа, но е доста странно сутринта да се чувстваш топ и следобед да си толкова зле, че чак да си направиш тест за корона за 100 и кусур лв. Хората си пускат пср-и обикновено след няколко дена неразположение или след контакт с болен. Та, пита се в задачата защо тоз младеж е бил на събирането на 15ти?
Eее, недейте така! Това, че се е случило баш на 15-ти септември, не означава непременно, че има нещо гнило в Дания. Дъщеря ми се тества, защото сутринта я заболя гърлото, а след 4 дни беше поканила гости на РД. За нищо и никаква болка в гърлото, на която в нормална ситуация никой не би обърнал внимание и която изчезна докато стигна до лабораторията. Но се тества, защото преценихме, че в настоящата ситуация  е безотговорно да поканиш 20 души на РД, ако си имал някакви болестни симптоми преди няколко дни, колкото и дребни да са те. Никой от семейството ни не е бил контактен, поне доколкото ни е известно. Моя позната също се тества веднага при поява на дребни симптоми, защото си пада хипохондрик и искаше да знае на мига. Хипотези всякакви и не е необходимо да има под вола теле.
А нераположението при всяка вирусна инфекция се появява изведнъж - в един момент нищо ти няма, в следващия ти има. Как да е иначе?

# 541
Може и така да е, Санака.
Аз сигурно също бих тествала веднага дъщеря ми.
Просто последните два дни ми дойдоха в повече безумията и очаквам всичко.

# 542
  • София
Предполагам, че ако бяха спазвали насоките, според които носенето на лични предпазни средства в учителската стая е задължително, може би броят на положителните тестове нямаше да е такъв.

Вероятно, обаче не го правят. Не непременно конкретно там... или по-скоро не само там. Ако изобщо е имало училище, в което това да се спазва... дори за малко... бих била дълбоко учудена - но... не мисля, че се е случвало.

Може и резултатът да е излязъл за 4 часа, но е доста странно сутринта да се чувстваш топ и следобед да си толкова зле, че чак да си направиш тест за корона за 100 и кусур лв. Хората си пускат пср-и обикновено след няколко дена неразположение или след контакт с болен. Та, пита се в задачата защо тоз младеж е бил на събирането на 15ти?

Ами защото... е задължително.

# 543
  • София
Точно. Тва не е грип да те събори за два часа.

Можем само да гадаем какво се е случило, но е възможно семейството да е реагирало и да е направило тест при най-ранните симптоми на ученика (бих действала по този начин, за да е сигурно какво се случва), които са се проявили точно вчера следобед. Друга вероятност е самият младеж да е чувствал някакво неразположение сутринта, но да е премълчал, за да се види със съучениците си. Все пак е на 16 години. Въобще не е задължително веднага да подозираме семейството в някакво умишлено прикриване на симптоми. Не казвам, че не може да се е случило и това, но понякога сме твърде мнителни Simple Smile.

# 544

Eее, недейте така! Това, че се е случило баш на 15-ти септември, не означава непременно, че има нещо гнило в Дания. Дъщеря ми се тества, защото сутринта я заболя гърлото, ....
                 Аз за това на всичките четирима съм сложила в раниците освен дезифектант в удобна опаковка и по един спрей с пробиотик и съм дала наставление да се впръсква в гърлото ,ако дълго са стояли без маски.Изпитала съм спрея първо върху себе си. Yum Ефектът е поразителен. Пия вода само силно изстудена в хладилника и понеже не мога в работата си да ползвам такава се прибирам ожадняла и изпивам за по-малко от 10 минути около литър ледена вода.Случва се сутрин ,когато стана гърлото леко да ме приболява и....спрейчето върши чудесна работа.При това и дезинфекцира.
                 ПП.Сега се присетих,че при младежите и децата един от първите признаци не е болки в гърлото или кашлица,нито Т, а загубата на обоняние.Имам познати ,на които  големият син учи във Виена.Преди 2-3 седмици се е оплакал,че не усеща нищо нито вкус,нито мирис.Това за ден,два и...сега,когато си е направил тест за да може да се върне във Виена имал висок % антитела.Споделили са ,че не е боледувал,не е има Т  и когото казали,че е загубил обоняние са им обяснили,че при младите най-често така се проявява вирусът.Не бил единичен случай.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 23:32 от Didia

# 545
Дидиа, дай линк към този спрей.

# 546
Дидиа, дай линк към този спрей.
               Ще го снимам и ще кача утре след обяд когато се върна от работа,че сега е много късно.Казах ви,че работя с деца,а при нас те няма как да са с маски  и спреят е и в моята чанта.

# 547
Прекрасно начало на новата учебна година! В гимназиален етап съм на ,,елитна'' езикова гимназия, което беше и причината да тая надежди за адекватно спазване на мерките или поне на най - елементарното правило -- носенето на маска. На входа на училището ни посрещнаха охранителите с груб тон, граничещ с крещене, казвайки на всеки влизащ да си сложи маската. От 800 ученика в тази смяна, мога да ви уверя, че половината носеха маската погрешно, а почти всички я свалиха в момента, в който се отдалечиха от полезрението на охраната. Няма наличен дезинфектант на входа на училището, няма и устройство, измерващо температурата. Всякакви надежди за дистанция се сгрумолясаха, когато започнахме да изкачваме стълбищата, за да стигнем до класните си стаи - всеки беше на по - малко от една ръка разстояние от другият, а за да е още по - хубаво, имаше ученици, които сметнаха за добра идея да имитират симптомите на COVID-19 - комично, но и тъжно. Вече стигнахме до стаите, които ни води и до следващата част от това фиаско. Въпреки обширността на помещението, чинове бяха наредени един до друг с минимално разстояние. Между столът ми и чина на съученичката, сядаща зад мен. имаше по - малко от 20 см дистанция. Какви са тези мерки! Някои от преподавателите ми си свалиха маските/предпазните шлемове по средата на занятията, защото ( в техни думи, цитирано дословно) ,,Ученици, така до никъде няма да стигнем!''. Кабинетната система остана, имах 4 предмета в различни стаи, в които току-що друг клас е прекарал часовете си. Очаквах, че ситуацията няма да се развие плавно, но това, на което станах свидетел днес, и на откриването на учебната година, ме потресе. Силно се надявам  в началото на месец октомври да се превключи на ДО.

# 548
  • София
Може би е добре да отбележа, че не всяко семейство може да изважда редовно от бюджета си по над 100 лева за един тест ей така.

# 549
Може би е добре да отбележа, че не всяко семейство може да изважда редовно от бюджета си по над 100 лева за един тест ей така.
Не бих ги и вадила ей така, дори и да не са ми проблем. С големия (осми клас) два пъти ми се наложи да ходя по лекари това лято. Първият път заради висока температура, втория път заради стомашни неразположения. Последното, което би ми хрумнало е да хукна да му правя pcr тестове. И двата пъти си го прегледаха съвсем нормално, казаха какво да пие и това беше.

# 550
  • София
При висока температура, на мен би ми хрумнало, но в обичайна ситуация не бих го направила веднага. Ще си седи вкъщи и ще изчакаме да видим как ще се развият нещата. Но в нашата конкретна ситуация, другите варианти бяха: или да отмени РД /най-вероятно напразно/, или да си посрещне гостите, без да е сигурна дали няма да ги зарази. Варианта с PCR ми се видя най-разумен. Simple Smile
И аз не бих вадила 100 лв. от бюджета ни редовно и ей така.

# 551
Още ученици под карантина. Този път в Стара Загора. 42 ученици от ГПЧЕ " Ромен Ролан". Новината започна да се мултиплицира в медиите.

# 552
  • Стара Загора
Да видим как се организира ДО от днес за утре Sad. Направо е шах и мат ситуацията.
Синът ми е 7 клас, 2 седмици преговор по математика  е предвидила учителката. Много и се радвам

# 553
  • Варна
Ще има още и още. От 170-те диагностицирани през последния ден поне половината сигурно имат деца в училищна възраст, може би има и ученици. Всеки ден ще има подобни случаи... А с "мерките", които се спазват в училищата ще нараснат лавинообразно. Моят син каза, че вчера почти не е видял деца с маски в коридорите. Носели ги на ръката. То не че има особен смисъл от маска в коридора, щом в стаята са без, но показва манталитет и (не)желание за спазване на правилата като цяло.

# 554
Все повече зачестяват случаите с карантинирани ученици и паралелки, сякаш. Sad Жалко, макар и да знаех, че не всички мерки ще се спазват, предвид страната, в която живеем, и манталитета, с който сме свикнали, но все пак наистина нещата не се случват както трябва и е разписано явно. В класа на познатото дете има кихащи деца, които уж са били със сезонни алергии, но когато е поискан документ от личен лекар, удостоверяващ това, не е предоставен. Паниката и дезинформираността са всеобщи, а тези две неща никога не са били от полза на никого.

Според мен изобщо не биваше да се правят подобни експерименти с присъствено начало на учебната година, а трябваше да се започне дистанционно, докато не се открие някакво решение, гарантиращо поне минимална безопасност. Навлизаме и в сезона на вируси и грипове, което допълнително усложнява ситуацията. Просто се създават излишни нерви и излишно напрежение. Съвсем друго щеше да е, ако бяха обявили още преди месеци, че учебната година ще започне дистанционно, пък ако ситуацията се подобри, присъствено. Да, щеше да има недоволни родители, но все пак дори и те щяха да намерят някакъв начин и така да планират времето си, че да имат възможност да обръщат допълнително внимание на детето си, особено ако е в началните класове, където всяко усвояване на информацията е изключително важно. Сега повечето от родителите са си направили сметката, че обучението ще е присъствено и при преминаване към дистанционно такова, ще стане още по-трудно за родителите с деца от начален курс. Simple Smile

Какво да се прави, нека не забравяме, че живеем все пак в Абсурдистан - страната на неограничените абсурди. Wink

Общи условия

Активация на акаунт