Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 31 997
  • 801
  •   1
Отговори
# 555
Значи в Стара Загора има 2 регистринани случая за последните 24 часа и 42 под карантина. Това е малоумие....
Ако са контактни - тестове и тогава карантина. А бе пълна манипулация е това. Как цяло лято в градините си дишаха в устите и нямаше болни и изведнъж за два дена пламна заразата.
Надявам се да се държи на принципа само класовете да са на ДО за 14 дни, а да не решат да е масово, че аз лично ще организирам протест.

# 556
  • Стара Загора
Извинявай, но ако са контактни от 16 ти децата, днес тестовете им нищо няма да покажат. То не е задължително да са се виждали болните със съучениците си лятото, но вчера като са прекарали един учебен ден заедно, вече са контактни. Теста ще покаже след 5 -6 дни. Дано няма  други заразени . По- интересно  за мен е след 14 дни дали ще ги върнат на училище след тест или ще ги спестят. Щото може  и да има някой безсимптомно да си го кара

# 557
Събраха ги в училищата да ги тестват и карантинират. Точно както се притеснявах. Не са се разболели в училищата, не е от неспазане на мерките там, поне за тези случаи, прекалено рано е. Тествани са деца без симптоми, дори и за вчерашния случай пак се оказа без симптоми. Или заради почивки са се тествали или по друга причина. Тотално сбъркана работа с тия тестове.

# 558
Извинявай, но ако са контактни от 16 ти децата, днес тестовете им нищо няма да покажат. То не е задължително да са се виждали болните със съучениците си лятото, но вчера като са прекарали един учебен ден заедно, вече са контактни. Теста ще покаже след 5 -6 дни. Дано няма  други заразени . По- интересно  за мен е след 14 дни дали ще ги върнат на училище след тест или ще ги спестят. Щото може  и да има някой безсимптомно да си го кара
Именно защо ги тестват днес като няма никакво практическо значение. Трябва да се изчака поне 5 дни за да има смисъл тестването и да покаже правилно. Разбирам ако са отрицателни да ги връщат в училище, ами те са карантинирани, за какво се бърза с тестове?! Пълна липса на логика, ама то скоро логика не е имало ...

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 11:54 от Sparkles

# 559
Пънк, няма база за сравнение с градините. В другата тема писах. Съвсем различни са контактите на ученици и малки деца.
Тестването има смисъл поне 5 дена след контакта.

# 560
Ами не са различни. В градината си търчат по двора различните групи. Госпожите се сменят всяка седмица за да си ползват оптуска. Има разлики, но не чак толкова фрапантни, че от първия ден да почнат с карантините.
За мен си е лов на вещици.

# 561
Кое е лов на вещици? Излезли са положителни деца. Всички контактували с тях трябва да са в карантина. Точка.
В градината нито се хранят в общ стол, нито играят физическо заедно, нито ползват съблекални и салон заедно, нито се смесват на двора, нито влизат по 300 човека накуп, нито ходят на курсове и школи след часовете, нито сменят кабинети, нито се разминават по коридорите по 50 деца, нито се смесват от различни групи, за да карат заедно час, нито ползват общи тоалетни. Кое му е еднаквото?!

# 562
Ми всъщност не ползват общ стол, но физическото им е в един салон, срещат се на входа, смесват се в двора и ходят по курсове и школи след градина.
Отделно си се смесват и там има и комшии и роднини, които си взимат по няколко деца от различни групи.

# 563
На какви курсове ходят? По мат.и БЕЛ за матурите или за прием в МГ? Не ставай смешна. На каквото и да ходят, е в много по-малка степен от учениците. Децата в градините са много по-малко от тези в училище. Много градини имат отделни входове. В двора не се смесват. Всяка група си има площадка. Вашата градина е някакво изключение. Най-важното, че има място и ресурс да не се смесват, докато в училише няма такъв.

# 564
Кое е лов на вещици? Излезли са положителни деца. Всички контактували с тях трябва да са в карантина. Точка.
Според мен има предвид това че толкова бързо излязоха положителни в училищата при положение че цяло лято градините работеха и че всички деца бяха здрави

# 565
Ами то цяло лято е имало и положителни ученици. Просто никой не е им е обръщал внимание.
В градините също имаше положителни случаи.

# 566
  • Стара Загора
То и цяло лято може да е имало болни деца. Не  са ни съобщавали 10 те  заразени за деня  в областта на каква възраст са. Сега се налага , да го правят , защото се карантинират класове.

# 567
На какви курсове ходят? По мат.и БЕЛ за матурите или за прием в МГ? Не ставай смешна. На каквото и да ходят, е в много по-малка степен от учениците. Децата в градините са много по-малко от тези в училище. Много градини имат отделни входове. В двора не се смесват. Всяка група си има площадка. Вашата градина е някакво изключение. Най-важното, че има място и ресурс да не се смесват, докато в училише няма такъв.
Ми ходят на спорт, на рисуване, на език, някои на логопеди и прочее. Какво като не е БЕЛ или математика?
И си е в същата степен на посещаемост, поне 2 пъти седмично. Класът на каката е п- малък от групата в гранината, не е изключение, броят е обявен официално и на паралелки и в градини. И да имат си площадки, но сега като няма пясъчници си търчат на воля, поради липса на конкретни занимания, особенно по малките.
А за ресурсите....зависи от училището. Нашето е с огромен двор.

tanya_p, саго по медиите почна да се тръби къде и колко са под карантина. Аз лятото за една градина не чух да съобщят.

# 568
  • Варна
Това не е вярно. Сигурно 90% от случаите в градините не са били оповестени никога, това не значи, че е нямало. Както и не всички случаи от училища стигат/ще стигнат до медиите.

# 569
Да не говорим, че много от  школите  за седми клас почнаха още от 1 или 8  септ. Ей ви ги 2х2-3 часа с по няколко занятия вече.
Ама някои деца освен за нво ходят и на школи за АК. Та айде и там по още 4 часа седмично.

Общи условия

Активация на акаунт