Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 31 997
  • 801
  •   1
Отговори
# 570
Това не е вярно. Сигурно 90% от случаите в градините не са били оповестени никога, това не значи, че е нямало. Както и не всички случаи от училища стигат/ще стигнат до медиите.
Много ясно... Както на 90% от болните деца зимата не се прави тест за грип/щам.
Лекува се всичко симптоматично.
Сега кое ще е различно, че всеки сопол да се тества? и то срещу поне 100 лв...

# 571
Пънк, имаше няколко случая, обявени по новините в различни детски градини, но явно ти си затваряш очите, защото така ти е удобно или може би защото не е в детската градина на твоето дете? На чужд гръб и сто тояги са малко, са казали хората и това важи с абсолютна точност конкретно в твоя случай.

Какъв протест ще организираш и за какво - за какво се бориш, че не ми става ясно? Виждаш, че мерки в България НЕ МОГАТ да бъдат спазвани и това си личи още дни след започването на учебната година - нима искаш здравето на деца, учители и възрастни да е застрашено само защото на теб ти е кеф така?

# 572
Пънк, имаше няколко случая, обявени по новините в различни детски градини, но явно ти си затваряш очите, защото така ти е удобно или може би защото не е в детската градина на твоето дете? На чужд гръб и сто тояги са малко, са казали хората и това важи с абсолютна точност конкретно в твоя случай.

Какъв протест ще организираш и за какво - за какво се бориш, че не ми става ясно? Виждаш, че мерки в България НЕ МОГАТ да бъдат спазвани и това си личи още дни след започването на учебната година - нима искаш здравето на деца, учители и възрастни да е застрашено само защото на теб ти е кеф така?
Цяло лято всички деца бяха навън без дистанция и нищо страшно не се случи. Защо сега трябва да се прави това в училищата? Според мен далечната странична цел е ДО, но първо да ни уврат главите и да се намали съпротивата. Пък и след като спрат туристите, кой ще се тества и карантинира. Училищата в цял свят са новото плашило на ковид. Който е на ДО сега е една идея по-спокоен, но ДО само по себе си е лошо за децата, колкото и да се харесва на някои от родителите.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 11:52 от Sparkles

# 573

Ако съм само аз, едва ли ще ми обърне внимание някой. Но подозирам, че не съм само аз.

# 574
  • Варна
Няма как всеки сопол да се тества, разбира се. Затова и ще има много, много голямо нарастване на случаите, заради многото ежедневни и целодневни контакти в затворени помещения без маски. Сега поне прозорците са отворени, след месец няма да е така.
Във Франция затварят масово училищата, след като са отворени на 1 септември. В Израел също. Вероятно и в други държави ще има подобен сценарий. Защо не и тук.

# 575
От темата за ковид - ученикът си направил тест заради предстоящо пътуване ... https://dariknews.bg/novini/bylgariia/uchenik-ot-ezikova-gimnazi … rus-video-2240653

# 576
Всичко върви според очакванията. Корабът потъва по план. Докато дойде момента да ни почне ДО по желание, ще почне ДО за всички.
Който е искал присъствено, да е спазвал. Сега скоро ще стане принудително за всички ДО.
Олигофренско е на 2-3 ден след контакта да се прави ПСР, но масово това се слуечва, може би презумпцията е да се крият случаи и да не се затваря нищо.

# 577
Още ученици под карантина. Този път в Стара Загора. 42 ученици от ГПЧЕ " Ромен Ролан". Новината започна да се мултиплицира в медиите.
                    По този повод си мисля,че пак има сценарии,както винаги и пак се нагнетява напрежение.Работя от 3 месеца с деца и няма нито един случай и при деца,и при персонал,и при родители.Дойде 15-ти и....веднага още първия ден ...случаи.Как пък така изведнъж им хрумна да си правят тестове без никакви видими признаци или неразположения??? Съжалявам,но съм мнителна и просто не вярвам ,защото не веднъж сме манипулирани и не ми е безразлично бъдещето на децата ми.
                     Другото,което ме порази са някои от мерките,които се взимат в определени  у-ща уж в името на здравето на децата.По-малоумни мерки ,дори в най-смелите си фантазии ,не съм си представяла.Добре е блок от часове 90 мин,но...забрана да се излиза от стаята и си стоят без да видят чист въздух.Няма и дезинфекция.Децата трябва да са се запасила с вода и храна,защото ,ако нямат или се свърши водата ще умират не от вирус,а от жажда.Същото нелепо решение и за тоалетните - ще се ходи само при неотложни нужди.Е,обяснете ми на мен какво точно значи "неотложни нужди"?!?!?! Това просто е едно издевателство над децата,а не грижа.Отвратително.
                   За щастие има и у-ща с изключително адекватни мерки и се възхищавам и на учителите и на мерките,които са предприели.Самите деца много точно оценяват това,което се прави.Единият идва гладен и жаден  ,изтормозен , а сестра му весело подскача и казва,че по-хубаво у-ще и по-добри учители в Сф няма.
                  Как едни имат адекватно поведение,а други са изпаднали в пълно малоумие?!?!
                  Не коментирам и предприетите мерки относно изпълнението на учебните планове.Като видях седмичното разпределение косите ми се изправиха.За 40 год и повече учителски стаж такава глупост не бях виждала и даже не бях си представяла.
                  Бясна съм и сега се чудя как да ги почна - от директора май ще тръгна и по кариерната стълбичка,РУО  та чак до министъра ни.Чудя се още и дали ще чуят и разберат за какво изобщо става дума,тъй като техните деца са изнесени в частни у-ща и колежи из Европата та как пък да им пука за тези ,дето още не сме си събрали куфарите и децата, а се мъчим да оцеляваме в един пълен хаос и безхаберие. Smiling Imp

# 578
  • Майничка
Didia, веднага ще ти кажа как им хрумна - 22.09. е неработен и маса народ ще откачи и 21.09. за дълъг уикенд в Гърция. Никаква конспирация няма. Всяка година е така в училищата.

# 579
  • Варна
Какво значи "дойде 15-ти и случаи". И досега е имало случаи сред учащите, просто не се съобщаваха специално. Сега има интерес към тях и се казват. Отвори си единния информационен портал и виж, че ежедневно има случаи сред деца в училищна възраст. Това, че при тебе нямало също не е особена изненада. При 5-10-20 случая сред деца дневно какъв е шансът точно в твоята група да е някое от тях? Никой не нагнетява напрежение, това са голите факти. Заразени ученици е имало и ще има.

# 580
Didia, веднага ще ти кажа как им хрумна - 22.09. е неработен и маса народ ще откачи и 21.09. за дълъг уикенд в Гърция. Никаква конспирация няма. Всяка година е така в училищата.
               Аз вече започнах да се страхувам за децата ни  и то не чак толкова от вируса,колкото от несмислени действия с неясен резултат.Защо при нас винаги всичко се получава на "УЖ"? Защо никога няма точни правила,изисквания и мерки? Само пожелателни или глупави!

Какво значи "дойде 15-ти и случаи". И досега е имало случаи сред учащите, просто не се съобщаваха специално. Сега има интерес към тях и се казват. Отвори си единния информационен портал и виж, че ежедневно има случаи сред деца в училищна възраст. Това, че при тебе нямало също не е особена изненада. При 5-10-20 случая сред деца дневно какъв е шансът точно в твоята група да е някое от тях? Никой не нагнетява напрежение, това са голите факти. Заразени ученици е имало и ще има.
               Казах вече ,че съм прекалено мнителна относно каквато и да е информация.Просто не вярвам нито за точния брой болни,нито за мерките,които се предлагат.
               Да попитам и аз - какво значи "имало случаи сред учащите,но просто не са се съобщавали"?! Нали всеки ден слушаме кой ,колко и какво! Учащите някаква специална категория ли са та не са съобщавани?
               Не говоря за моята група,а за ДЗ с над-300 деца.В момента,а от 23-ти повече!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 18:19 от Didia

# 581
Има указания на МОН в срок от 1 час от узнаването в дадена образователна институция за положителен тест на дете, ученик или служител в нея да се информира по телефон или мейл експертът в РУО, който отговаря за нея, а до края на деня да се изпрати и писмо до началника на РУО. Интересно дали сега на ФБ страницата на МОН ще публикуват справка за преустановен учебен процес, както правят обикновено по време на грипните епидемии.

# 582
Около мен поне 5 семейства тръгват за Гърция утре. Така че конспирация няма.
Мерките при нас са само на хартия. Дори и тези учители, които вчера са били с маски под носа, днес са били без маски. Притесненията ми са, че от хаосът присъствено-дистанционно, накрая нито едното, нито другото ще сработи като хората.

# 583
Аз също не мисля, че има конспирация.
        Ученикът от Стара Загора се е тествал, заради предстоящо пътуване в чужбина ( да не забравяме, че идва нова порция почивни дни). В случая е просто малшанс, че се е оказал заразен. Другото дете от вчера е правило тест, защото се е влошило, както се оповести по медиите. Предполагам, че симптомите не са били съвсем незначителни, щом семейството е предприело тази стъпка. И много добре са постъпили, според мен, защото точно това е начинът да се контролира разпространението на Ковид в училищата и да продължат децата да учат присъствено. Отделен въпрос е, че информацията се преекспонира по медиите с цел по- голям зрителски интерес. Но пък и нищо да не се съобщава също не е добре.
      До тук ми прави ми впечатление липсата на единен план за действие в такива случаи и не особено адекватните решения. В русенското училище няма да тестват никого и ако има заразено дете от карантинирания клас, което е безсимптомно, то ще тръгне свободно на училище след две седмици. В софийското училище пък са се засилили да тестват всички още на другия ден. За контактните учители е добре, защото те са общували с болния си колега от по- рано. Учениците обаче, предполага се, са контактували със заразените учители само на 15-септември. И да има заразени сред тях, тестовете сега няма да покажат нищо, освен ако пак не излезе някой, който е лепнал вируса през лятната ваканция. 
      Иначе в нашето училище засега мерките се спазват що- годе. Учениците си носят маските, когато са в коридорите по време на междучасията. Сутрин на входа има дежурни учители, които следят да не влизат всички накуп и да си дезинфекцират ръцете и обувките. В санитарните възли постоянно се зареждат сапуни и хартиени кърпи, има топла вода, а лелите мият. Това са впечатленията на дъщеря ми. Днес са имали 90 минутен блок като по средата учителката им е направила малка пауза, по време на която са можели са хапнат и пият вода, но без да излизат навън. За съжаление на учителите им е трудно и неудобно да преподават по цял ден с маски и шлемове и днес някой от тях са ги махнали по време на часовете. Хем ги разбирам, хем си мисля, че не е добре това.

# 584
Сега по новините били казали за 80 ученика карантина в софийското МГ? Има ли такова нещо, не можах да намеря инфо... Или е било нещо сглобено от дочуто..

Общи условия

Активация на акаунт