Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 852
  • 795
  •   1
Отговори
# 135
Споделям пост на проф. Пандев от фейсбук. звестният ендокринен хирург проф. д-р Румен Пандев ще преглежда на 23.01.2021 г. в Медицински център “Света Марина-Дианостика и Терапия“ - Плевен. Проф. Пандев е с призната специалност по „Ендокринна хирургия” от Европейския борд по хирургия. Въвежда в България минимално инвазивната отворена тиреоидна резекция и минимално инвазивната видео-асистирана тиреоидна резекция. През март 2008 г. извършва съвместно с проф. д-р Бруно Нидерле от Виена първата профилактична тиреоидектомия на дете, принадлежащо към фамилия с наследствен вариант на Медуларен Тиреоиден Карцином.
Той е признат за един от 100-те еднокринни хирурзи в Европа съгласно критериите на Европейския борд по хирургия (Еuropean Board of Surgery, Division of Endocrine Surgery). Негова е заслугата за въвеждането в България на молекулярно-генетичния анализ при Медуларен тиреоиден карцином. Този вид тумор се предава в семейството и затова генетичните тестове са изключително важни за диагностиката и лечението му. Членува в множество европейски и световни научни организации.
Прегледите ще се провеждат  на 23.01.2021 г. от 10:30 до 17:00 ч на  адрес:
гр. Плевен ул. „Българска авиация“, Западна индустриална зона.
Телефони за записване: тел. 0700 20 006; 064 805 666; 064 81 81.
 Аз успях да си запиша час за 13:30

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 09:21 от flora3054

# 136
Здравейте!
Знаете ли в момента дали плановите операции вече са разрешени?

# 137
Здравейте!

Здравей. Не са разрешени, но ако на направлението пише "спешно" - приемат и оперират. Трябва да се разберете с опериращият.

# 138
  • Варна
Здравейте!

Разрешени са Simple Smile а аз днес бях на лекар и той дори ми се скара и каза как така съм отлагала няколко месеца. Аз съм категория 6 и ми каза, че това изобщо не е планова операция... а реално спешна. Така че консултирайте се Simple Smile при мен вероятно ще е в понеделник или вторник. Ако имате някакви препоръки преди и след операцията, ще се радвам.

Колко дни бяхте в болница?

# 139
Здравейте!

Разрешени са Simple Smile а аз днес бях на лекар и той дори ми се скара и каза как така съм отлагала няколко месеца. Аз съм категория 6 и ми каза, че това изобщо не е планова операция... а реално спешна. Така че консултирайте се Simple Smile при мен вероятно ще е в понеделник или вторник. Ако имате някакви препоръки преди и след операцията, ще се радвам.

Мен на 3я ми изписаха, но се чувствах добре - успех И на теб !

# 140
Аз цях 1 седмица, така бе пътеката, а и хванах и съб и неделя.
На 3 ден не бях според мен съвсем за вкъщи, въпреки че много исках.
Обаче на 7ми ден бях супер и после с всеки ден бях отлично, бях супер щастлива,че съм преминала операцията и ме изписват.Никога няма да забравя колко се радвах на простички неща като да закуся у дома си.
Успех желая!

# 141

На следващия ден след операцията ходих нелегално на кино Innocent

# 142
Бях четири дни. На първия .вторник.чакане за настаняване , изследвания и бях в отделението в ИСУЛ след 14:00часа.В сряда ме оперираха. Можеше да си тръгна и в четвъртък, но ме изписаха в петък сутринта.

# 143
  • София
Направо ме е срам да напиша, че отлагам от ноември 2019 Confounded
Когато бяха спряни плановите операции се успокоявах, че не зависи от мен, сега обаче пак ме хвана шубето и не знам. Освен да се оставя така, пък като/ако започне нещо да ми пречи тогава да отида.

# 144
Направо ме е срам да напиша, че отлагам от ноември 2019 Confounded
Когато бяха спряни плановите операции се успокоявах, че не зависи от мен, сега обаче пак ме хвана шубето и не знам. Освен да се оставя така, пък като/ако започне нещо да ми пречи тогава да отида.
Аз съм със възел 3 см. правена биопсия, добро качествен. Тук в Италия не оперират ако не пречи и ако нее злокачествен. Само се следи периодично

# 145
  • София
В България също Simple Smile

# 146
Правих преглед и в България, и ми казаха че, е за операция. Щом е над 1,5см се оперира. Това в Пловдив преди 5,6години.Доктор Начев или Нонов не помня точно в Касапела.

# 147
  • София
Моят най-големият е някъде 2.7 (под 3 см е със сигурност), имам още 3 в ляво по-малки и 1 или 2 в дясно. Левият лоб ще се маха целият, а от десният ако могат ще запазят.
Хормони, антитела и туморен маркер са ОК. Никак не ги усещам тези възли. Кардиоложката ме съветва да не ги махам ако не ми пречат. Ендото каза - да се махат, щом растат нямало нужда да се чака. Мен ме е страх. И така.

# 148
  • София
Аз също правя прегледи на 2 възела в Пловдив, само че при д-р Георгиев. Той от началото е на мнение, че не са за операция. Следим ги от 2015г.

# 149
  • Варна
Моят най-големият е някъде 2.7 (под 3 см е със сигурност), имам още 3 в ляво по-малки и 1 или 2 в дясно. Левият лоб ще се маха целият, а от десният ако могат ще запазят.
Хормони, антитела и туморен маркер са ОК. Никак не ги усещам тези възли. Кардиоложката ме съветва да не ги махам ако не ми пречат. Ендото каза - да се махат, щом растат нямало нужда да се чака. Мен ме е страх. И така.

А биопсия правили ли сте? При мен случайно се откри на ехограф, иначе всички хормони са ми супер, само ТАТ и МАТ завишени. Но веднага ми направиха биопсия и там излезе степен 6. И после вече абсолютни всички говорят само за операция.

Така че ако излезе ниска категория, може да се наблюдава, но все пак биопсията дава някаква насока и ако е по-сериозно и спешно, може би е по-добре да не се отлага.

Общи условия

Активация на акаунт