Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 871
  • 795
  •   1
Отговори
# 150
Аз съветвам да не се ослушвате. При мен уж всичко беше в норма, биопсията - доброкачествена и накрая излезе папиломен карцином 2 сантиметра, който е бил вътре в доброкачествения възел.

# 151
  • София
Ужас Fearful Биопсия не съм правила.

# 152
Аз се оперирах август 2020,като знаех и следях възлите от 2014 год.Винаги всички хормони са ми били в идеални норми,нямала съм никакви оплаквания и имах една нормална бременност.Но възлите ми растяха,особено след раждането,до такава степен,че чак на ехографа не можеха да ги обхванат,притискаха ми и трахеята  Едни добри специалисти като Пандев и Димов са ми казвали,че са доброкачествени,но така или иначе ще се стигне до операция(което и стана).Оперирах се при проф.Димов в Каспела,като ми е махната цялата жлеза.Хистологията-доброкачествен аденом.Чувствам се добре,въпреки че още нагласяме хормона,но и това ще стане...
За всичките тези години разбрах едно-може би нямаше да се оперирам,ако възлите не растяха и не ми създаваха проблеми.Добрия специалист още на ехографа може да разбере какъв вид са,а ако има съмнения да ви прати на биопсия и вече от там да знаете накъде да вървите!Успех!

# 153
  • София
Благодаря за споделеното.
Не са ме насочвали за биопсия може би защото ме насрочиха направо за операция Но казаха, че не се вижда нищо притеснително в тези възли. Даже когато първия път отложих ми казаха, че не е проблем - не ми била спешна операцията.
Иначе ги следя от 2017. От тогава до ноември 2019 големият беше пораснал с 1 см, другите - по-малко.

# 154
Аз се оперирах август 2020,като знаех и следях възлите от 2014 год.Винаги всички хормони са ми били в идеални норми,нямала съм никакви оплаквания и имах една нормална бременност.Но възлите ми растяха,особено след раждането,до такава степен,че чак на ехографа не можеха да ги обхванат,притискаха ми и трахеята  Едни добри специалисти като Пандев и Димов са ми казвали,че са доброкачествени,но така или иначе ще се стигне до операция(което и стана).Оперирах се при проф.Димов в Каспела,като ми е махната цялата жлеза.Хистологията-доброкачествен аденом.Чувствам се добре,въпреки че още нагласяме хормона,но и това ще стане...
За всичките тези години разбрах едно-може би нямаше да се оперирам,ако възлите не растяха и не ми създаваха проблеми.Добрия специалист още на ехографа може да разбере какъв вид са,а ако има съмнения да ви прати на биопсия и вече от там да знаете накъде да вървите!Успех!
При мен още преди 1та биопсия д-р Райков беше сигурен в резултата и се оказа прав. Преди втората на ЛВ ми каза "на пръв поглед не изглежда проблемен,но за да сме сигурни трябва да го убодем" и слава Богу резултата излезе ок.

# 155
Здравейте! Може ли някой да ми каже дали се е преглаждал при доц.д-р Ал.Шинков и да ми даде скорошни отзвуци?

# 156
Здравейте,
Другата седмица ще влизам за операция и много се страхувам и бих искала да знам как ще протече всичко, също така при тези мерки дали ще съм в самостоятелна стая.
Много ще съм Ви благодарна, тъй като ме е страх и от теста за ковид при прием.

# 157
  • Варна
Здравейте,
Другата седмица ще влизам за операция и много се страхувам и бих искала да знам как ще протече всичко, също така при тези мерки дали ще съм в самостоятелна стая.

Привет, и аз влизам в понеделник Simple Smile самостоятелната стая е, ако болницата има ВИП стаи и си платиш (във Варна в една от болниците е 60лв на ден, не знам за другите). Иначе е обща стая, но е различно с колко хора - зависи от броя пациенти. В кой град ще си?

# 158
Здравейте! Може ли някой да ми каже дали се е преглаждал при доц.д-р Ал.Шинков и да ми даде скорошни отзвуци?
Д-р Шинков ми прави биопсията януари 2018г. Страхотен човек и добър специалист. Надявам се не се е променил.

Poli_ot , зависи от болницата. Аз бях в ИСУЛ -двама в стая. Има и ВИП  както казва exsberry и се плаща.

# 159
Здравейте,

В момента би трбвало да ви настанят по една в стая заради Ковид. Миналата седмица бях 4 дни за контролни изследвания в болница в София, казаха ми, че е задължително да сме по един.
Тестът се преживява - очакването е по-неприятно от самия тест.
Оставят ви гладна на сутринта, ще ви полежат на операционната маса, слагат абокат, маска за дишане и докато ви питат нещо си - сте заспала.
Събуждате се в интензивното, операцията не боли, гадно е придърпването на лепенката. Може да имате дренаж, може да са ви стегнали с нещо като чаршаф, ако операторът е преценил, че може да се подуе около операцията и врата. Това стегнатото ме мъчеше, защото като си извъртах главата и имах чувството, че се задушавам.
Чувството след събуждане е малко странно - като в просъница, събуждаш се, заспиваш... сърдечния монитор бибипка, на 10тима минути ви се стяга ръката за мерене на кръвно. Ще ви проверяват отвреме-навреме.
Аз станах на 4-тия час, сама ходих до тоалета. До вечерта вече не ме свърташе. Дренажът и стегнатата превръзка се махат на следващата сутрин и ви местят в нормална стая.
Спомням си, че сърдечният монитор няколко пъти спираше за няколко секунди да бибипка, може би за някаква диагностика негова си. И като замлъкнеше и си казах "край, сърцето ми спря" хахахааа.
Абокатът го държат 2-3 дни, защото може да са засегнали паращитовидните жлези и да е спряло усвояването на калций (май това беше). Затова ако получите изтръпване на ръцете, мерят калций и почват да наливат венозно.
Аз навих дежурната сетра да ми го махне, тя сто пъти ме закле, че ако ми падне калция ще ме убие.
Това всичкото в УСБАЛЕ във София. Не знам как е било при другите.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 20:44 от Silent Smile

# 160
Д-р Шинков ми прави биопсията януари 2018г. Страхотен човек и добър специалист. Надявам се не се е променил.

Poli_ot , зависи от болницата. Аз бях в ИСУЛ -двама в стая. Има и ВИП  както казва exsberry и се плаща.

Благодаря! Имам запазен час за него.

# 161
Много ви благодаря за бързите отговори!
Във Варна, доктор Ненков ще ме оперира.
А колко дни трябва да стоя в болницата след операцията?

# 162
Аз бях при профНенков и съм много доволна, в чудесни ръце сте!
Аз бях 7 дни, така бе пътеката, а и хванах съб.и неделя.
Неприятно е упойката при излизане, аз повърнах 2 пъти, но ме облекчи, после има търпима болка, но не се страхувайте!
Аз след като я минах и имах секцио 2020, на секциото изобщо нямах страх.

# 163
Много ви благодаря за бързите отговори!
Във Варна, доктор Ненков ще ме оперира.
А колко дни трябва да стоя в болницата след операцията?

Мен ме изписаха на 3 ден..няма нищо страшно...има мноооого по-сложни операции Simple Smile

# 164
Здравейте мили момичета,
Записвам се при вас 🌺
Моля ви за съвет- освен Сечанов и Пандев бихте ли дали добри примери за хирурзи от личен опит за Пловдив и София.

Общи условия

Активация на акаунт