Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 729
  • 795
  •   1
Отговори
# 300
благодаря! ще изчакам евентуални препоръки тогава, щом факторът време в случая не е от първо значение, правилно разбирам, нали? а относно размера - на един и същи ехограф са правени снимките и декември, и сега, за 17 или 18 се колебаеше леко, но записа 18, но отделно и другите два размера са с по 1 мм повече
понеже наистина не знам по-важните неща, свързани с жлезата и тепърва ще се ограмотявам, това като голям възел ли звучи?

# 301
благодаря! ще изчакам евентуални препоръки тогава, щом факторът време в случая не е от първо значение, правилно разбирам, нали? а относно размера - на един и същи ехограф са правени снимките и декември, и сега, за 17 или 18 се колебаеше леко, но записа 18, но отделно и другите два размера са с по 1 мм повече
понеже наистина не знам по-важните неща, свързани с жлезата и тепърва ще се ограмотявам, това като голям възел ли звучи?

Моят възел е 3,5 см . 😉

# 302
моят трябва да е 1,8 см тогава?  а защо дават три размера, другите две страни не са ли важни?

# 303
Със сигурност са важни. Как точно се оразмерява нямам идея .

# 304
# 305
  • Русе
Момичета, да ви питам, преди два месеца ми отстраниха цялата жлеза, от 1 мес. пия елтироксин по 75мг и от 4-5 дни забелязвам че сутрин ми са подути очите, някой с такъв проблем.

# 306
Момичета, да ви питам, преди два месеца ми отстраниха цялата жлеза, от 1 мес. пия елтироксин по 75мг и от 4-5 дни забелязвам че сутрин ми са подути очите, някой с такъв проблем.

Дозата Ви е малка..трябва да иследвате TSH да видите как е..

# 307
  • Русе
Да, в момента нагласяме дозата.След първия месец ТСх беше 18 при норма до 6,5 .След втория месец падна на 11, пак е високо, но дали е от това се притеснявам.От 3 дни съм на 1 табл.от 75 мг и на другия ден 1 табл.от 100 мг.

# 308
Според мен дозата е малка, аз бях с по-ниско тсх, но почнах с 100, после след месец бях в норма и продължих с 75.При мен бързо се нагласиха и не съм имала симптоми на високо тсх.

# 309
Каква стойност на  ТSH е добре да се подържа при отстранена жлеза?

# 310
Каква стойност на  ТSH е добре да се подържа при отстранена жлеза?

От 1 и надолу...поне моят ендокринолог така ми каза...Ами може и зависи от диагноза..

# 311
Благодаря, питам за сестра ми, преди година и махнаха жлезата, живее в чужбина, до скоро беше на 137 лтироксин и ТSH беше 0.08, препоръката беше за 100 от клиниката където я оперираха -  постепенно го намали и сега TSH e 0.44 , лекарят, който не е точно ендокринолог и казал, че е добре, тя като цяло не е доволна от него и ще го сменя, та затова се чуди ... предстоят и инвитро опити след 3-4 месеца, ако има значение.

# 312
Благодаря, питам за сестра ми, преди година и махнаха жлезата, живее в чужбина, до скоро беше на 137 лтироксин и ТSH беше 0.08, препоръката беше за 100 от клиниката където я оперираха -  постепенно го намали и сега TSH e 0.44 , лекарят, който не е точно ендокринолог и казал, че е добре, тя като цяло не е доволна от него и ще го сменя, та затова се чуди ... предстоят и инвитро опити след 3-4 месеца, ако има значение.
Ако няма карцином, не е нужно да е чак толкова ниско.  Предвид инвитрото, аз поне знам, че е добре да е ± 1, макс.до 2 и малко. Ниското тсх не е пречка за зачеване, за разлика от високото.

# 313
Ниско се цели при карцином, това е по мое инфо.При ин витро е добре да е до 1.5, т като се вдига после и се следи често, при мен бе 1.2 по спомен и се вдигна до 8.6

# 314
Ами точно карцином имаше. Другото което е, че няма да и правят контролна сцинтиграфия, прави радиойодтерапия месец след операцията и веднага след това сцинтиграфия и това е Frowning1
Антителата и бавно намалят, след операцията бяха към 700 сега са някъде към 300.
Прегледите и вече са през 6 месеца, ехограф и кръвни.

Общи условия

Активация на акаунт