Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 748
  • 795
  •   1
Отговори
# 315
Намерете добър лекар, няма как без такъв в случая.

# 316
Ами точно карцином имаше. Другото което е, че няма да и правят контролна сцинтиграфия, прави радиойодтерапия месец след операцията и веднага след това сцинтиграфия и това е Frowning1.  
Антителата и бавно намалят, след операцията бяха към 700 сега са някъде към 300.
Прегледите и вече са през 6 месеца, ехограф и кръвни.
Да, аз също съм с карцином и границите на тсх, които цитирах по-горе са ми препоръчани от двама добри лекари в София. Единият от тях е доц. Ал. Шинков, ендокринолог. Може са прочетете информация за него, търсен лекар с име. Защо ви го казвам - защото тука кой какво ще сподели не е релевантно и макар и вашата близка да е в чужбина (ако помня правилно), то може да си направи телеконсулт с него. Приложението е Healee, мисля, че цената беше 40 лв, който се връщат, ако по някаква причина консултацията не се състои по вина на лекаря. Прикачва си всички изследвания, описва ситуацията, докторът отговаря в рамките на ден, формата е чат, т.е.има диалог и доизясняващи реплики. За мен това е сигурен и бърз начин човек да получи компетента консултация с лекар за случай като вашия (е, естествено, ако има нужда от преглед, то не върши работа).

# 317
Много благодаря, тя така или иначе, ще трябва да си намери доктор, който да я следи там при евентуална бременност, сега прегледите се правят в клиниката където беше радиойодтерапията, преди бяха през 3 месеца, сега  през 6 месеца, а доктора, който уж трябва да я следи отново е препоръчан от клиниката въз основа на района в който живее, но той не е точно ендокринолог /според нея не е много в час, когато пиеше близо година 125 лтироксин, ТSH и беше 0.08, той и беше казал, че е високо Rolling Eyes и да увеличи дозата на 137, добре, че след месец и беше контролата в клиниката където всъщност получи предписания да се намали на 100 и както писах вече ТSH e 0.44 за което същия сега каза, че е добре/
Ако не бъркам, май точно доц. Шинков и прави тук биопсията в Майчин дом, гледам, че има свободни часове чак за декември, тя ще се прибира другия месец и иска да направи и тук един контролен преглед, може ли да препоръчате добър ендокринолог в Бургас.

# 318
Чела съм тук и във фейсбук пациенти, че не са доволни от бургаските ендокринолози....

# 319
Много благодаря, тя така или иначе, ще трябва да си намери доктор, който да я следи там при евентуална бременност, сега прегледите се правят в клиниката където беше радиойодтерапията, преди бяха през 3 месеца, сега  през 6 месеца, а доктора, който уж трябва да я следи отново е препоръчан от клиниката въз основа на района в който живее, но той не е точно ендокринолог /според нея не е много в час, когато пиеше близо година 125 лтироксин, ТSH и беше 0.08, той и беше казал, че е високо Rolling Eyes и да увеличи дозата на 137, добре, че след месец и беше контролата в клиниката където всъщност получи предписания да се намали на 100 и както писах вече ТSH e 0.44 за което същия сега каза, че е добре/
Ако не бъркам, май точно доц. Шинков и прави тук биопсията в Майчин дом, гледам, че има свободни часове чак за декември, тя ще се прибира другия месец и иска да направи и тук един контролен преглед, може ли да препоръчате добър ендокринолог в Бургас.

В Бургас добър няма..за съжаление

# 320
Момичета след толкова нерви и напрежение и моята операция мина на 09.07 и сега се възстановявам. Отстранена ми е половината щитовидна (ляв лоб) и изпратен за хистология. Нямам махнати лимфни възли д-р Ненков каза , че всичко изглеждало добре и нямало нужда.
Щастлива съм , че всичко просто мина 🤗
Спаси ме положителната нагласа и  хумора ми даже и в операционна 😊 Пожелавам ви здраве  и много сили 😘

# 321
Докторът е невероятен, на изписването ми ме прегърна така топло и истински, разплаках се ... толкова емоции бях събрала, вярвам че лошото е отминало и бързо ще се възстановиш, при мен за седмици и вече бях добре, а след месец нищо ми нямаше, така че отминало е, аз влязох с усмивка на операцията, но при мен и беше дълго чакана по друга причина. Така че честито, че е минало и успех на хистологията!!!

# 322
Здравейте. Новичка съм тук. Диагностицираха ме с възел 3,5 см в левия лоб. Минах биопсия при д-р Райков резултата Tirads 4 доброкачествен. Имах насточена операция за 8 март , но поради забраната сега чакам 07.06 ме приемат в Св. Марина и ще оперира др. Ненков. Имам падане на гласа от време на време и задух с кашлене. Питам ви имахте ли разминаване на предварителната биопсия и на хистологията , че минаха 7 месеца от биопсията и ми се появиха екстрите 😉

здравей, искам да те питам за това подчертаното - от всичко, което прочетох, при биопсията степените са по системата Bethesda - https://www.endocrineny.com/thyroid/bethesda-classification.php, а Tirads е класификацията според ехографското изследване - т.е. при теб явно по Bethesda си втора степен, а според ехографията - 4, така ли?

иначе и аз си направих биопсия, след като питах тук преди 2 седмици, резултатът е колоиден възел без атипиа /тоест доброкачествен/, размерът се оказа леко различен от този при ехографиите при ендокринолога, който ме насочи за биопсия, и ми казаха, че и по ехографски данни възелът изглежда съвсем доброкачествен, засега да забравя за него и през 12 месеца да го следя ехографски

# 323
Момичета след толкова нерви и напрежение и моята операция мина на 09.07 и сега се възстановявам. Отстранена ми е половината щитовидна (ляв лоб) и изпратен за хистология. Нямам махнати лимфни възли д-р Ненков каза , че всичко изглеждало добре и нямало нужда.
Спаси ме положителната нагласа и  хумора ми даже и в операционна 😊 Пожелавам ви здраве  и много сили 😘
Здравейте, радвам се, че при вас е минало и ми дава кураж на мен утре ми предтои влизане в болницата. И аз съм при проф. Ненков. Имам съмнителен възел в левия лоб. Направо това чакаме не мога да си намеря място...  Надявам се, бързо да се възстановя, че в къщи ме чакат две малки деца 😁. Успех при вас на хистологията ❤️

# 324

Здравейте, радвам се, че при вас е минало и ми дава кураж на мен утре ми предтои влизане в болницата. И аз съм при проф. Ненков. Имам съмнителен възел в левия лоб. Направо това чакаме не мога да си намеря място...  Надявам се, бързо да се възстановя, че в къщи ме чакат две малки деца 😁. Успех при вас на хистологията ❤

Оле всичко минава с усмивка стига да се мобилизирате и психически да сте 100% на мен това ми помогна. Мен ме изписват утре така че може да се засечем аз съм с дълга руса коса и превръзка на врата няма друга такава 😂
Успех и усмивката и със сълзи да е носете я помага много. И двете деца в къщи те правят Кубрат Пулев / и аз съм с двечки / Прегръщам ви 😘❤

# 325
Мимичета, има въпрос към оперираните от проф. Ненков - той само в св.Марина ли оперира?
И колко дни е престоят там?
Налага ми се операция на ЩЖ( възел, който се оказа карцином, по биопсия папиларен- дано и така остане).

# 326
Аз бях 7 дни в СвМарина.

# 327
Мимичета, има въпрос към оперираните от проф. Ненков - той само в св.Марина ли оперира?
Налага ми се операция на ЩЖ( възел, който се оказа карцином, по биопсия папиларен- дано и така остане).
Здравейте, да само в св. Марина прави операции проф. Ненков. Аз в понеделник бях приета и операцията ми беше в четвъртак. Живот и здраве утре ме изписват. Екипа на операцията, всички работещи в отделението и професара са много готини.  Аз бях доста притеснена от всичко, те успяха да ме успокоят. Успех ви пожелавам и бързо възстановяване 🍀❤️

# 328
Благодаря ви!
Бързо възстановяване на вас!
А кой ендокринолог ще ви следи после?

# 329
  • Варна

Аз бях 5 дни - в сряда ме приеха, четвъртък операция и понеделник ме изписаха. Реално още предния понеделник отидох за прием, но ми казаха, че съм разпределена чак за четвъртък и да си ходя и в сряда да отида пак.

Мина много по-бързо и леко, отколкото очаквах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт