Операция на щитовидна жлеза -18

• 59 822
  • 795
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Някой пускал ли си е щитовидни хормони в събота в Bodimed? Същия ден ли излизат?
Да. Но все пак попитайте, да няма промяна!

# 406
Здравейте, момичета!

Идвам пак с въпрос. Вече мина месец от моята операция, с премахната жлеза съм. След операцията TSH ми беше 12, ендо-то увеличи дозата Л-тироксин на 75 мкг. След 20-ина дни с тази доза хормонът е паднал до 6, ендо-то обаче твърди, че трябва да увелича дозата на 100. Мислех, че щом за 20 дни TSH е паднало наполовина е добре и че ще остана поне месец - два с тази доза. Аз ли нещо не разбирам или док.се обърка? А док.е добър специалист.

# 407
Бих слушала лекаря си.

# 408
Слушам лекаря, но се опасявам, че 100 мкг.ще са ми много. Преди операцията 1 месец бях на 75 мкг. и хормонът падна почти до нула. Бях зле. Дано не се повтори! А и планирам бременност, макар че не ми е до това точно сега.

# 409
Слушам лекаря, но се опасявам, че 100 мкг.ще са ми много. Преди операцията 1 месец бях на 75 мкг. и хормонът падна почти до нула. Бях зле. Дано не се повтори! А и планирам бременност, макар че не ми е до това точно сега.

Ще ви наместят дозата, не се притеснявайте. Преди и след операцията са различни състояния и съответно може да сте на различни дози.
Важното е да си взимате новата доза редовно и както трябва за да е точно изледването. Ако ви е много, ще го намалят, но сега е важно все пак да влезете в норми.
100 мкг не са отчайващи висока доза, някои сме на 137.5, други сигурно и на повече.

# 410
Аз съм на 175 ..така че вашего е нищо) и дори със тая доза TSH- то ми беше при последно иследвания 4 и нещо..а трябва да е към 1 ..

# 411
100 изобщо не е странна или горяма доза. Преди операцията е било различно. Слушайте лекаря, няма страшно, няма да ви стане нещо или да ви е зле! При следваща контрола ще се реши дали има нужда от промана или пэк редуване на две дози в различните дни. А и ниското тсх след операция не е проблем за забременяване по думите на ликарите - това по принцип го казвам.

# 412
Здравейте! Оперираха ме преди 5 дни от Базедова болест с изцяло премахната жлеза съм. Хирурга каза след 20 дни да се обадя за хистологичния резултат, дотогава да не пия никакви лекарства. После  щели сме да коментираме. Въпроса ми е този период без прием на л тироксин не е ли дълъг и не е ли опасно без никаква доза от хормона?

# 413
Здравейте! Оперираха ме преди 5 дни от Базедова болест с изцяло премахната жлеза съм. Хирурга каза след 20 дни да се обадя за хистологичния резултат, дотогава да не пия никакви лекарства. После  щели сме да коментираме. Въпроса ми е този период без прием на л тироксин не е ли дълъг и не е ли опасно без никаква доза от хормона?

Без да пизнавам в детайли базедовата болест, на мен ми сес труеа логично. Може би са предвидени 20 дни за да се успокоят натрупванията на хормона и тогава да се започне с напасването на дозата. Иначе би се получило изкривяване на резултатите.

# 414
Здравейте! Оперираха ме преди 5 дни от Базедова болест с изцяло премахната жлеза съм. Хирурга каза след 20 дни да се обадя за хистологичния резултат, дотогава да не пия никакви лекарства. После  щели сме да коментираме. Въпроса ми е този период без прием на л тироксин не е ли дълъг и не е ли опасно без никаква доза от хормона?
Здравейте!
Според мен се свържете с ендокринолога, който обикновено ви следи и нека той прецени.
Аз съм с изцяло отстранена жлеза от юни месец, също по повод Базедова болест. Започнах приема на Л тироксин (началото с ниска доза) 3-4 дни след операцията и въпреки това TSH за сравнително кратко време от стойност 0.003 преди операцията, успя да стигне до 24.
За мен няма смисъл организмът да се изтезава освен ако няма няма някаква специфична причина.

# 415
Здравейте !
На 34 години съм, имам два възела на ляв и десен лоб!
Прикачила съм резултата от биопсията! Предстой ми операция на 22 Октомври в Свето Марина-Плевен!
Към момента хормоните ми са в норма, никога не съм пила хапчета, от друга страна майка ми и с Хашимото и взима
 вскеи ден Елтироксин. При прегледите ми еднокринолого винаги е казвал, че щлезата ми наподобява Хашимото, но въпреки всичко тсх, тат и мат са в норма!
Почти година се стремя към намалено количество въглехидрати и глутен- което се препоръчва за проблеми с щитовидната жлеза!
До колкото разбрах, няма да ми отстранят цялата жлеза,  но все пак си мисля дали след операцията и възможно да започна и аз да пия хапчета ?
Благодаря за отделеното време!

# 416
До колкото разбрах, няма да ми отстранят цялата жлеза,  но все пак си мисля дали след операцията и възможно да започна и аз да пия хапчета ?

След като ви махат част от жлезата, ще пиете хапчета за да я подкрепяте. Дозата ще ви определят с напасване.

# 417
Възможно е и да не пиете хормон, но по-обичайно мисля се налага да се пие. Ето изключение - имам приятелка с отстранен един лоб заради доброкачествен възел  преди над 15 години - ами не пие хормон, останалия лоб работи чудесно, тя е в супер форма, че и три деца роди без проблеми и без да трябва да включва синтетичен хормон.

# 418
Зависи от организма.Понякога жлезата успява да се справи.

# 419
До колкото разбрах, няма да ми отстранят цялата жлеза,  но все пак си мисля дали след операцията и възможно да започна и аз да пия хапчета ?

След като ви махат част от жлезата, ще пиете хапчета за да я подкрепяте. Дозата ще ви определят с напасване.
Здравейте!
Благодаря за отговора Simple Smile
Още няколко дни останаха- на 22 Октомрви ще бъде операцията..Вече да дни сънувам, че заради епидемичната обстановка операцията се отменя 😳
Майка ми е с Хашимото и взема Елитироксин, аз по мнение на лекаритете жлезата ми наподобява Хашимото, но хормоните са в норма-поне за сега!
При мен е висок тируглболина

Общи условия

Активация на акаунт