Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 752
  • 795
  •   1
Отговори
# 645
  • София
На всички ли препоръчват биопсия, защото мен такова нещо за тези години не ми е препоръчвано?

# 646
  • София
На всички ли препоръчват биопсия, защото мен такова нещо за тези години не ми е препоръчвано?
Аз се консултирах с двама различни ендокринолози и двамата ми казаха проследяване веднъж годишно.

# 647
  • Варна

Повечето лекари (ако са добри особено) могат да разпознаят възлите на ехограф, а биопсията да го потвърди. При мен на първия ми преглед при др Райков той го разпозна и знаеше, че е злокачествен. Бих се доверила на лекар, ако смята, че няма нужда, но все пак винаги може да се консултирате и с друг. Мноооого възли са си напълно безопасни и ако не се увеличават, може дълго да си стоят без никакъв проблем.

# 648
  • София
Ами аз от 2015 се следя при един и същ. Тук отидох при двама и ми откриха 3-ти несъществуващ възел...
Иначе чрез ехограф се следят на година и до сега няма промяна в размери, а за структура ми е казвал, че всичко е наред и не препоръчва премахване или поне той няма да го направи Simple Smile Коментирах и миналата година темата за операция и пак беше твърдо против.

# 649
  • Варна
Ами аз от 2015 се следя при един и същ. Тук отидох при двама и ми откриха 3-ти несъществуващ възел...
Иначе чрез ехограф се следят на година и до сега няма промяна в размери, а за структура ми е казвал, че всичко е наред и не препоръчва премахване или поне той няма да го направи Simple Smile Коментирах и миналата година темата за операция и пак беше твърдо против.

Значи всичко е наред Simple Smile особено щом структурата е ок, а размерът не се увеличава. И най-вече, ако имате доверие на лекаря

# 650
Основното,което кара един лекар да насочи за биопсия е ако образованието нараства бързо или ако променя своята структура - както е при мен.
Писах наскоро в темата,че моята биопсията излезе със становище  злокачествено образование. Занесох препаратите и при д-р Радина Иванова,за която се твърди,че е най-добрият пато-анатом за щитовидни. Тя потвърди диагнозата,но вече от Батезда 4 стана 5.
Това,което ми обясни докторката е,че при две от пробите е имало само клетки на Хашимото. Само в единият препарат е открива ракови клетки. Тоест,ако доктора беше взел само една проба от въпросният съмнителен възел,можеше да излезе фалшиво добър резултат и години наред да не знам какво се случва.

# 651
Здравейте!
Възможно ли е при TSH 1.40 да съм сънлива, ядосана и да ме сърби кожата?
Премахнаха ми жлезата преди ок.6 месеца, чак февруари хормонът влезна в норма, но аз не се чувствам по- добре. Имам малко лични и служебни проблеми, гледам да не се ядосвам, но невинаги се получава. Нямам енергия за нищо, всичко правя по инерция.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 12:15 от Rosita17

# 652
Според мен не е от това.

# 653
Момичета, пак съм аз. Моля ви, помогнете ми с информация - какви са неразположенията, които се усещат при хиперфункция с аденом на щитовидната жлеза? Чувствам се изключително зле, уж се опитвам да избегна операцията, но от ден на ден ставам по-зле и май е неизбежно. Но се чудя всичко това от възела ли е ило да търся друго, въпрели че досега каквото изследвам всичко е наред уж.

# 654
Здравейте!
Мина ми прегледа при проф.Пандев, но няма да бъде той моят оператор.
Колкото и да го харесах не мога психически да издържа срока от два месеца (минимум),който той ми даде до операцията. Да,бих изчакала,ако ми беше фиксирал дата. Той просто каза,че може всеки от другите лекари да ме оперира и това е. Може би случаят ми (папиларен + хашимото) не е достатъчно атрактивен,за да бъде описан в научната му дейност... Не знам. Бяхме се разбрали да си пусна някои изследвания и да му пиша. Писах няколко пъти,но отговор няма. Други негови пациентки казват,че трябва да бъда по-настоятелна. Ами не мога да се моля и да му досаждам. Сигурно е най-добрият, но според мен приоритетите му са изместени повече към науката,отколкото към пациента. Да - нещата са свързани,но когато чуеш предстои операция, която е неизбежна, ти се иска да минава и да забравяш...
Та... Изборът ми се свежда вече до д-р Ганчев и д-р Видинов. Четох и за двамата, срещнах се и с двамата. За Ганчев има повече добри отзиви,може би предвид по-дългият трудов стаж...
Това,което исках да попитам е по какъв начин съобразяват операцията с месечният цикъл?
Извинете,че стана малко дълго,но имам нужда наистина да поговоря с хора,които са в моето положение или са били в такова.

# 655
А какви са впечатленията Ви от др. Видинов? Може ли да разкажете повече за консултацията, какво каза той?

# 656
А какви са впечатленията Ви от др. Видинов? Може ли да разкажете повече за консултацията, какво каза той?

Здравейте!
В интерес на истината от четирима лекари,с които се видях,той най-много ми допадна!
Направи компромис да ме види извън приемния си ден. Аз съм от провинцията и му писах,че понеделник имам път към София,дали е възможна среща. Веднага откликна. Изключително начетен и внимателен. Обяснява подробно и ми се струва, че все още не е меркантилен. Много човечен и комуникацията с него е приятна.
Днес му писах и след 3 минути отговори. Имам насрочен час за операция на 28-ми април.

# 657
Ние също сме доволни от д-р Видинов. От провинцията сме. Оперира мама през м.11.2021. Изключително човечен, пита и обяснява на човешки език. Каза ми, че винаги мога да го потърся, ако нещо ни притеснява. Обикновено пиша на вайбэр, отговаря веднага. Ами с две думи - доволни сме! Попаднах съвсем случайно на него и го благославям всеки ден. След срещата ни с него се върна вярата ми в българския лекар. Има, има все още Човеци и такива, които не гледат на пациента като на спестовна касичка.

# 658
Благодаря за окуражаването! Радвам се,че сте добре и двете с майка Ви!
Аз започвам много да се притеснявам. Мисля за интубационни тръби. За упойката се притеснявам. Ще се събудя ли изобщо. Да не засегнат нещо...
Ето затова трябваше вече да е минала операцията и да не го мисля. Фантазията ми работи доста усилено и не в моя полза.
Д-р Видинов не каза нищо за цикъла и операцията. Знам,че д-р Ганчев се съобразява с цикъла,но не знам дали е препоръчително или задължително.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 20:53 от Anelia20

# 659
Благодаря за окуражаването! Радвам се,че сте добре и двете с майка Ви!
Аз започвам много да се притеснявам. Мисля за интубационни тръби. За упойката се притеснявам. Ще се събудя ли изобщо. Да не засегнат нещо...
Ето затова трябваше вече да е минала операцията и да не го мисля. Фантазията ми работи доста усилено и не в моя полза.
Д-р Видинов не каза нищо за цикъла и операцията. Знам,че д-р Ганчев се съобразява с цикъла,но не знам дали е препоръчително или задължително.
Желая ви успех! Всичко ще е наред, ако го усещате, просто се доверете на избрания лекар и вярвайте, че всичко ще мине благополучно. Мама я оперира в Софиямед и като цяло е много доволна, както и аз от всичко там - отношение на персонала, обстановка.... Стискам палци и ще чакаме добрите новини ❤️

Общи условия

Активация на акаунт