НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 374
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Моника, не знаех това за омекотителя. Даже дали не ми го бяха казали това от магазин Рая, че е добре с омекотител и вода.
Духче, явно и ти си гледала лекцията от вчера, аз също си мислех да си взема от тези силиконовите за компреси, но 30 лв сякаш не ми се дават.

# 601
Момичета, минавам да ви се оплача и да питам ако случайно на някоя от вас и се е случвало... бях преди 2 дни на преглед и малко се шашнах. Малката изостава с 1 седмица, беше 1700 кг. в 32+4 г.с., като все пак за последните 2 седмици между прегледите е качила 400 гр., което все си мисля, че е добре?! Освен това док я притеснява, че се била плезила 😳 е няма да ви казвам какво ужасии пише из интернет, ама детето си се плезеше верно и накрая на прегледа си прибра езика. Нищо друго притеснително не виждала. Та праща ме на второ мнение във вторник, защото такъв бил протоколът и била длъжна при всяко необичайно “откритие” да ме прати при още един специалист, а до тогава ще си се притеснявам вкъщи...

Извинявайте, че така натоварих леко темата, ама имах нужда да си споделя 😳

# 602
Духче, честно нямам идея, просто реших да споделя.
Alwayss, може и да е права, че е от нарастването на матката и тежестта на бебето.
LiFi, за две седмици 400 грама мисля, че е супер. За другото не мога да коментирам, не съм компетентна. Дано е просто презастраховане от страна на АГ. Ако имаше нещо притеснително нямаше ли изследванията до тук да го покажат? Правила ли си пренатален тест или той няма общо с притесненията на лекаря?

Както ви бях споменала имам ужасен апетит за сладко. От днес обаче се ограничавам. Снощи след поредната порция сладко изкушение, бебчо не спря да мърда почти цяла нощ. Постоянно се "показваше" отнякъде. На моменти беше много болезнено.
Затова от днес и двамата сме наказани и сме без сладко Joy
А така ми се ядеее Yum

# 603
M-angel, изобщо не ми каза какви са и притесненията, просто каза - почти сигурна съм, че всичко е окей с бебето, но просто да се презастраховаме. Иначе пренатест не направихме, правих БХС и всички ФМ - всичко беше изрядно. Вскякъв тип кръвни изследвания, даже и обременяването с глюкоза - всичко е наред. Тя самата гледа отново като на ФМ сърчице, мозък, стомах, супер детайлно и каза, че всичко и е перфектно на малката. С това се опитвам да де успокоя уж, ако плезенето може изобщо да е някакъв маркер за Даун, то нямаше да е само, все щеше да има нещо съпътстващо... Четох и за някви други състояния, където детенцето не може да си прибере езика - е пак не се връзва, защото накрая на прегледа си го прибра и две седмици по-рано изобщо не се е плезила повреме на ехографа. Яко ме филмира АГ! Надявам се само да е за нищо.

# 604
Опитай да се успокоиш и НЕДЕЙ ДА ЧЕТЕШ В НЕТА.
По-добре да се презастрахова, но важното е, че и тя смята, че бебето е здраво. Стискам ти палци за добри новини във вторник, в които наистина вярвам Hands Fist

# 605
LiFi, моят съвет е същия, недей чети в нета какво пише, че още повече ще се наплашиш, а и не винаги информацията е достоверна. Аз покрай мойте проблеми що неща изчетах, бях се докарала до ръба на нервна кризна. За щастие срещанах две от най-добрите специалистки по ФМ, на които успях да се доверя напълно.

# 606
Момичета, много ви благодаря, че сте така сърцати и ме мислите. Наистина се чувствам по-спокойно с вас наоколо.
Мимси, вчерашната лекция не съм, но гледах други подобни и в тях ги препоръчваха, но 35 лв са ми в повече. Гледах онлайн и едни за 25 лв.
ЛиФи вчера и моето бебе си отваряше устата и правеше някакви такива неща и лекарката не спря да се смее и радва. Нищо притеснително нямаше. И освен това ми каза нещо много важно "да държиш в подчинение и да контролираш можеш само чрез страх. За това половината лекари се карат за всичко и често плашат пациентите"

# 607
Момичета, много ви благодаря за подкрепата! Знам, че сте прави и не трябва грам да чета. Консултирах се с позната лекарка по телефона. Според нея нямам повод за притеснение, защото е твърде късно за страшни неща - до сега трябвало да се види 1000 пъти ако има нещо. Пък за ниското тегло ми каза - ти какво очакваш на 1.55 и 43 кг., бебе 5 кг. ли? Та може би наистина ме плашат... благодаря ви пак - прекрасни сте ❤

# 608
М да и контракции получих. Не са болезнени, но са през известно време. Не зная при какъв интензитет да звъня на лекарката. Ако не ме боли трябва ли да й звъня?

# 609
Духче, днес бях на Очен лекар за измерване на очните дъна и за констатация за естествено раждане. Та нещо се притесних ли с тези капки, които ми капеха през 5 мин 4 пъти, като ме почнаха едни Контракции около 5-6 през 3 мин корема ми камък, но нищо не ме болеше. Притесних се, но реших, че няма да чета и звъня на никой. Тръгнах си от лекарския кабинет и се оправиха нещата. Ако не те боли, не се натоварвай излишно, а просто се опитай да мислиш за хубави неща и да се отпуснеш.
Лифи споко, не се тревожи излишно, ако имаше Даун нямаше как да не го види на ФМ. Моята АГ е същата, презапасява се винаги и е голяма паника. Донякъде добре, но много често тя ми е придизвиквала Контракции с нейните страхове. Отиди на още едно мнение и дотогава мисли за бебка, че всичко е наред.
Охх момичета, нещо ме обземат различни мисли и страхове. Хем искам да се ражда вече бебчо и нямам търпение да го видя, да стана майка, да се грижа, да даде нов смисъл на живота ни, хем се чувствам доста несигурна. Гледам по няколко лекции на ден взела съм си още 2 книги с по 500 стр. и се опитвам така да я  компенсирам, но колкото повече научавам, разбирам колко неща не знам.

# 610
Ангелче, не ми е твърд май, просто ме боли ниско долу и сякаш малко и вагината, сигурно не е точно тя де, но така го усещам. При движение, при ходене и ставане
Дух, тази болка, която описваш мисля, че прилича на моята - бебето притиска пикочния мехур. Ако е това, няма да се повлияе от магнезии и нош-па. Ще изчезне напълно след раждането.
Мисля го коментирах по-назад.

# 611
Духче, според мен ако не са болезнени би трябвало да преминат. Пи ли вече магнезий? Като лежиш настрани свива ли те пак или само по гръб? Попаднах на една таблица, една девойка я беше качила. Ако нещо може да е полезна на някой, качвам я тук. (Дух, ама ти не и се връзвай, защото тя е в случай на болезнени, предродилни контракции, ако не са болезнени не мисля, че важи.)

# 612
  • Плевен
Здравейте, момичета🙂  Ако може и аз да се присъединя към вас, с термин 23 ноември- момче, от Плевен, втора бременност. В 31 седмица съм и вече ми е адски много тежко, едвам вървя, като паток се клатя 🙂

# 613
Духче, според мен ако не са болезнени би трябвало да преминат. Пи ли вече магнезий? Като лежиш настрани свива ли те пак или само по гръб? Попаднах на една таблица, една девойка я беше качила. Ако нещо може да е полезна на някой, качвам я тук. (Дух, ама ти не и се връзвай, защото тя е в случай на болезнени, предродилни контракции, ако не са болезнени не мисля, че важи.)

Ами свива си ме всякак, но не ме боли. Просто от час и нещо е постоянно свит и стегнат като в менгеме и много твърд. Но целия ден ми беше зле. Явно е трябвало повече да лежа. Благодаря много за грижата.

# 614
LiFi, сигурна съм, че няма проблем и е просто презастраховане на лекарката - това напоследък е тенденция май, да се подсигуряват по този начин. И ръста и плезенето не са твърди белези за Даун, дори в съвкупност не знам дали повишават риска. Ако е имало проблем според мен щеше да се види на втората фетална, освен това бебчето ако е развито пропорционално това че е по-дребно няма значение. Момичетата са прави и за четенето в нета - аз така преди време се бях диагностицирала сама че имам стенокардия, после отнесох майтап от кардиоложката...

Общи условия

Активация на акаунт