На море в България 2020 г.! - 8

• 55 929
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Фаталина, Гранд Хотел Поморие присъства 2 пъти в списъка с + отзиви Simple Smile)))) 21-ви номер и 41-ви

За Блу Ориндж ми звучи много краен коментара, че само плажа е хубав, но може и да съм пропуснала някой толкова негативен коментар

# 61
С някои неща не съм съгласен - Магнолиите категорично не са с изцяло негативни отзиви.

Сънрайз Ол Суитс - положителен отзив за храната там може да сложи само някой, който не е ходил на читав ОИ. Храната там е пълен буламач. Помещенията им са ок, басейните им са ок. Толкоз.

Престиж Делукс Аквапарк - нищо негативно не видях, освен че имаше много хора,но то си е до култура.

Грифид Мареа с отрицателни отзиви ? От кого, някой който го сравнява с 5* в Турция ли ? Grinning

Sol Луна Бей пък кой и от какво е недоволен ? Че няма паркинг сигурно. ...

Разни хора, разни иди.... ааа идеали Simple Smile

# 62
Приключи и нашата почивка в Аркутино Фемили резорт и ето и моят отзив:
Чувствата ми са смесени. Отсядаме там за пета година, значи досега ми е харесвало.
Тази година бяхме в края на август, предишните - винаги през септември, и то след 10-ти. С две ръце съм "За" почивката през септември в сравнение с тазгодишната. По-малко навалица, по-спокойно, чисто море, без водорасли, по-малко жега и т.н. и с 40% по-евтино от цената, която платихме сега. /винаги запазваме на ранни записвания/.
Плюсовете на хотела са посочвани в темата - добра храна /според моите вкусове/, добър плаж, подходящ за семейства с деца, добро място за хора, които търсят спокойствието.
Тази година храната според мен беше една идея по-зле откъм избор - 8 готвени ястия, от които 2 - ориз и картофи, които да се добавят като гарнитура към останалите 6. Нещо не успях да открия моята "манджа". Скара - 2-3 неща. Пиците бяха много добри и основно на тях наблягахме. За цената, която бяхме платили за 7-дневния ни престой изхранването основно с пици и картофки ни излезе доста солено. Simple Smile Плюс това, доста рециклираха - задушени броколи и карфиол от единия ден, на другия ден - пасирани на крем-супа, на третия - запечени с кашкавал. Или на италианската вечер - полента, на следващата тематична балканска вечер тази полента с кашкавал отгоре беше поднесена като румънска мамалига. И други такива примери.
Камериерките задължително почистваха освободените през деня стаи в периода 14:00 - 15:00 часа с прахосмукачки, които изкарваха и на балконите, за да оберат пясъка и така се чуваше навсякъде, суркаха столовете по терасите и вдигаха невъобразим шум. Направих забележка на една от тях и се оплаках на рецепцията - никакъв резултат.
Друго, което ми направи впечатление - джип на "Гранична полиция" беше спрял единия ден на паркинга, полицаите се наредиха на опашките, взеха си доволно количество храна и си седнаха на една по-закътана маса. Една момче от перосала ни сподели, че редовно така правели, без да плащат. Не че нещо, но се подразних доста...
Басейнът е със сменени плочки, по-чист от предишни години. Почистваха го с роботи. Направи ми добро впечатление.
И последно - плажът. Винаги ми е харесвал, но тази година за първи път го видях в този му вид - водата буквално кипеше от водорасли, просто не се виждаше вода. Няколко от дните имаше и червен флаг, та ми се развалиха впечатленията за чисто и спокойно море, които имах от предишни години.

# 63
  • Русе
С някои неща не съм съгласен

И аз така. Учудвам се, че Ралиците в Албена са в черния списък. Да, има какво да се желае, но е доста по-добре от други хотели. Тази година бяхме в Супериор и освен, че стаята беше не много голяма за 2+2 и тълпите северни съседи, друг кой знае какъв минус не отчитам. Басейните бяха чисти и топли, вход за аквапарка включен, храната беше сносна..

За Аркутино да дам жокер - в най-десния край на плажа има вълнолом и до него, дори при бурно море, е тепсия. Ние го открихме втория ден миналата година. Вървене си е от чадърите на хотела, но пък е опция за страхливи като мен.

# 64
"За Аркутино да дам жокер - в най-десния край на плажа има вълнолом и до него, дори при бурно море, е тепсия. Ние го открихме втория ден миналата година. Вървене си е от чадърите на хотела, но пък е опция за страхливи като мен."

Да, и ние ходихме там всеки ден, което малко компенсира разочарованието. Там нямаше водорасли, но имаше кучета, които се къпеха със стопаните си и децата, а едното ми дете има страх от кучета, та...идеално няма.

# 65
Напълно негативните и напълно позитивните коментари са рядкост. И аз писах за Аркутино или Блу Ориндж по-рано днес, но не считам коментарите ми за напълно негативни. Уейв Ризорт е ясно, че е сам ос позитивни коментари, ама някъде четох, че водата в детските басейни е ледена. В Дюни на някой му е шумно.... ми като искаш тишина, не отиваш в ОИ комплекс със сериозна анимация. За Ралица акваклуб имаше негативни мнения, ама за Ралица Супериор, освен че просто годината е по-слаба и има минимален спад, не видях такива. За другите албенски хотели, освен Калиакрите и Парадайз, мненията са също противоречиви. За мен основният показател е съотношението цена-качество. За 50 лв. ОИ не можеш да очакваш да получиш колкото за 250.

# 66
Фаталина, Гранд Хотел Поморие присъства 2 пъти в списъка с + отзиви Simple Smile)))) 21-ви номер и 41-ви

За Блу Ориндж ми звучи много краен коментара, че само плажа е хубав, но може и да съм пропуснала някой толкова негативен коментар
Коригирах номерацията за Гранда. За Булто имаше няколоко и то само изцяло негативни отзиви в последната тема. Нямам предвид само твоя отзив, но ако решите може и в другият списък да се премести с + и - отзиви. То да аз тази година, точно пък заради плажа и морето не бих отишла, но вески си знае най-добре кое му е приоритет.

# 67
  • Сф
Субективни са ми тези слисъци.Зависи цена- качество, верно е , но е хубаво  да се описва и подробно и всеки да си прави сметка.Понеже сме ходили много пъти в Блу ориндж, ако някой беше питал, щеше да знае че там хубаво кафе няма(купувахме си винаги), нито коктейли, а скара още по- малко , че хавлиите се мятат към 7 и т.н.Докато работеха с але турс беше що- годе добре откъм обща храна, но вече дори и заради плажа(а не сме и с малко дете) за нас не струва, а държи цена по периоди, сравнено с други наистина по- класни хотели.
В момента Сола ни излезе без пари направо, около 1300 лв (а през агенция е още 100 лв надолу)а е на светлинни години от хвалените Белависта например, Аркутино и т.н.
Няма много хора , шезлонги и чадъри по всяко време, аквапарка 10-17 не на график,всичко си е ок.Може би някой ще намери кусур, въпреки че не се сещам на какво..даже румънците са възпитани Simple Smile , странно..Ние сме стая парк, 4 етаж и ми е тихо и спокойно.
Интересно ми е и не съм си отговорила още- как се спира извън паркинга..на пътя..

# 68
Миналата година бяхме в Сола и съм изключително доволна от всичко. Тогава там нямаше нито българи, нито румънци.
PureLove, чака ли се много на опашки по време на хранене? Мен сипването от персонала ме отказа да отидем пак там.
Да похваля в Рейна румънците - неочаквано възпитани. Даже на детските басейни нямаше запазване на места и хората идваха след 10.00., но и хотела е построен на половина, така че вероятно, ако пуснат догодина и другия корпус няма да е така.

# 69
Стига с тия възпитани и невъзпитани румънци...Мен пък българите ме дразнят.Ще дам пример....
В ''Роял бей "....не стига ,че не е гост на хотела,дошла на чужд плаж,метнала хавлия от рано...пристъпя бодро към 10.00 и почва да мести шезлонги според сянката на чадъра...Сигурно два часа отнесе да си намери място...И това при положение,че няма места за гостите на хотела ОИ,които са си платили за услугата...Наглост и безочие !!
Не е до националност,до възпитание е !!

# 70
Не съм сигурна, че е съвсем по темата, но понеже се нищиха въпроси кой хотел на кого бил... ето и едно качествено проучване за плажовете:
https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2020/09/04/4109853_koi_durji_plajovete/

# 71
Похвали, не прехвали.
Има разлика.

1.Беше 24ти май, буквално първите дни след премахването на кпп-тата и отворените хотели се брояха на пръстите на ръцете.

2. Апартамента беше като облизан с език.
Пък мебелите икейски ли са или не - все ми е тая. В стаята само спим по 6-7 часа и си взимаме душ.

3. Чистеха яко! Ама яко! На мен не ми пука от к19, но ми е приятно да седна на чиста маса и шезлонг.

4. Храната беше много добра, но ние бяхме по меню.

5. Заради нас пуснаха пързалките. Няма нужда да казвам, какъв студ беше.

Глезиха ни, на бялото да кажа черно ли?

# 72
Ми не е много голяма плажната ивица, но мисля че става.
Намират се шезлонги и на плажа на морето, а около басейните има много.
Но и разстоянието от басейните до морето, са едни стълбички разстояние.
Като цяло територията не е много голяма, по-точно свободната.
Всичко е оползотворено, басейни, алейки, съълбички и си на пясъка.
От ляво на хотела е Слънчев бряг, от дясно Свети влас.
Има усещане в този хотел!
Поне според мен.

# 73
И така... сигурно ще стане дълго, но обещах на няколко човека, така че имайте търпение или го пропуснете, нищо не е задължително в края на краищата.

Best Western Plus Premium Inn

Познавам Best Western от САЩ, това е бюджетна верига, която много хора предпочитат там, защото хотелите са с добри локации, реновирани, с басейни, прилични цени и много по-добри от класическите американски мотели. Не харесвам тези хотели, но не съм отишъл, за да го срина от критики после, трябваше ни нощувка на прилично място, която да си букна от летището по стечение на обстоятелствата и беше точно това, което очаквах, нито повече, нито по-малко. Хотелът е реновиран не особено качествено, апартаментите са добри, храната ще пропусна да я коментирам, защото не става, нито като качество, нито като количество. Не е важно, но нямаше как да не забележа, че някои неща отсега са за "ремонт на ремонта", а други скоро ще станат (няма да влизам е детайли, че ще стане роман иначе), навсякъде мебелите са в неособено практичен Икейски стил и качество, но това са подробности, които да кажем, че аз просто съм свикнал да забелязвам. Басейнът е малък, но пък са успели да вместят прилични пързалки, пробвах ги и стават. Ресторантът е малък и лошо проектиран, в него и малко хора създават суматоха, а ако са повече пред него стават опашки, а вътре бутаница. Става за нощувка евентуално и някаква закуска (без коментар), но не и за вечеря, още по-малко за ол инклузив. Към персонала иначе нямам забележки и там всичко беше точно. Предимство на хотела е, че е близо до плажа, просто трябва да се заобиколи Melia-та, което е около 500 м и също е близо и до автогарата на около 300 м зад хотела, за тези които пътуват с автобус или пък искат да обикалят наоколо с градския транспорт.

В зависимост от това какво търсите, какви очаквания и база за сравнение имате хотелът може да ви хареса или разочарова, в предишната тема съвсем логично ги видяхме и двете крайности по няколко пъти. У нас тази категория 4 звезди стана много широка и в нея има и голям брой стари и много по-лоши хотели, много по-добри хотели на подобни цени (TUI), както хотели от други големи вериги със съвсем друго ниво и цени (Meliа, RIU).

TUI Aqua Nevis Club & Aquapark

Това е непланирана приятна изненада, това беше хотел, който бях избрал за приятели, всяка година им избирам, тях просто не ги бива в тези неща и ще се забият в някоя ТА/ТО, което преди не свършваше добре, споделих техния отзив още в началото на сезона, те всъщност доста ми прехвалиха хотела, а и той целия сезон имаше доста добри отзиви навсякъде, но препологах, че е предимно заради аквапарк и ниските цени като се има предвид, че само входа на аквапарка е горе-долу половината нощувка с ол инклузив в този хотел. Също така не харесвам хотели далеч от плажа, но някак ме убедиха, а и сметнах, че с децата ще си прекарахме чудесно в аквапарка (добър за нашите стандарти) и така и стана. Чист и комфортен хотел, млад и усмихнат персонал, симпатични аниматори, добра храна (въобще не вярвах) и голям аквапарк за забавления, това е точно този добър баланс от характеристики, който е важно за един хотел да постигне независимо от категорията му. Стаите са семпли, но светли и просторни без нищо излишно (няма безполезни "дизайнерски" мини масички с крака от арматурно желязо например), банята също е много прилична (не се мокри цялата и не се наводнява например). Стаите над аквапарка са само фамилни с плъзгащи се врати и две допълнителни легла, а двойните са от другата страна при басейна на хотела и за разлика от много хотели вместо неудобен разтегателен фотьойл са с единично трето легло. Ресторантът е достатъчно голям, добре организиран и през повечето време няма никакви проблеми дори при по-пълен хотел. Аквапаркът си е добър, спасителите си вършат много добре работата, пързалките са готини, същo и мързеливата река, басейнът с вълните става повече за деца или за лежане на ринговете, вълните са малки. Специално внимание обръщам на двата басейна за деца с "водни замъци", от където могат да не излизат по цял ден не само децата, но и някои родители. Не знам какви цени е държал предишните години, но тази бяха ниски през целия сезон, което го направи достъпен за много по-широка група хора, и разбира се доведе и до някои недостатъци. Събота и неделя хотелът се пълни с много българи и те си правят нашенски си неща (събиране на маси, подвиквания за наздравици, шушукания "абе брат ма тука всеки ден дават агнешко... глей кво става... б.си мам.та", прибиране на храна по чанти и наливане на алкохол в бутилки, селски вечеринки по балконите с умопомрачаващи истории и т.н. ...не че нещо това ме е впечатлило и ни е повлияло, казвам само ), към румънците никакви оплаквания не съм имал напротив бяха ми компания за волейбол и водна топка например през целия ни престой в Слънчев бряг. Въпреки че, мога да бъде страшно критичен за хотели, на този конкретно не бих си и помисли да му търся недостатъци, хората са намерили точната формула за този и без това странен сезон, затова и го обявих за "звездата на сезона" за мен лично де, нямам поглед върху всички хотели на морето, нито някога съм имал нещо общо с туристическия бизнес у нас или където и да било по света. 

Все пак някои странности да отбележа, хотелът е на около 1 км или 10-15 мин. пеша от плажа, а безплатният транспорт ходи само до центъра (хотел Кубан) и трябва да се мине през цялата (циганска) улица до плажа, която e само 400 м., но просто не е най-хубавото място в Слънчев бряг. Въпреки че настаняването е от 14:00, първия ден имате включен обяд (12:30-14:30), а в последния само закуска (напускането е до 12:00), което е по-скоро обратно на практиката по курортите, но има лесно решение, хотелът предлага късно напускане само за 12 лв. на час на стая и може да обядвате и използвате всички услуги на хотела през това време.         

Между другото получи ни се много добре, сутрин на плаж, след обяд в аквапарка и времето си летеше...   

Helena Sands

Helena Resort всъщност включва Helena Sands и Helena VIP Villas and Suites най-отпред, които са със закуска и вечеря и Helena Park, който е в задната част и се води ултра ол инклузив, интересувал съм се единствено от Helena Sands и за другите не знам нищо. Казвам предварително, че по принцип не сме по тихите и спокойни места, точно обратното по големите хотели, шумните места, забавленията (чалгата не е забавление, а простотия все пак да изясня) многото хора също и по големите вълни, но за тях ходя на други места. Не пречи, разбира се, да ходим и по кротки места, в случая бяхме оставили децата за няколко дни на роднини и решихме да пробваме и този хотел, тъй като приятели точно си тръгваха от него и допълнително ни мотивираха, въпреки че знаех какво точно да очаквам. Намира се в края на комплекса и е за хора, които търсят повече тишина и спокойствие в много приятна атмосфера. Закуската и вечерята на бюфет в ресторант с предварително точно определена маса за всеки през целия престой, храната е качествена и разнообразна включително и морска, отделно има и рибен а-ла-карт с резервации. Територията е много приятна, хотелът е поостарял и на места си е реновация (тази тема ме преследва, какво да правя), за стаята задължително бих платил за гледка към морето, защото иначе ще гледате съседния хотел и това малко или много съсипва цялото усещане. Плажът на хотела е малък, а хотелът не толкова колкото изглежда на снимка и когато е пълен местата бързо ще свършат и ще се наложи да ходите в платената зона. Точно пред плажа на хотела на влизане във водата има няколко метра камъни, плоски, обли и гладки са, но не е точно приятно усещане, по-навътре няма.

Barcelo Royal Sunny Beach

Първо да кажа, че добре познавам испанската верига Барсело, имат доста добри градски хотели по света, както и популярни по-големи комплекси като Bavaro Palace в Доминиканската Република, но си имат особености и този хотел точно в Слънчев бряг не е за всеки, защото е от "старият" тип 5 звездни хотели да кажем тип Гранд хотел Варна, а не от курортния тип и не предлагат голям брой ресторанти, а-ала-карти, аквапарк с басейните и пързалки, разнообразна анимация и други забавления. Основното му предимство е, че се намира точно в центъра на Слънчев бряг и има хубава градина с няколко басейна, от която се излиза на по-малко от двеста метра от плажа т.е. на втора линия е. Апартаменти са хубави и някои от тях с много хубава гледка, имат също и кухненски бокс, подобни апартаменти (Royal Beach Apartments) има и в двата странични блока на комплекса над мола (Royal Beach Mall), част от комплекса са, но се управляват от други и са много популярни сред чужденците заради локацията и гледката от високо, но пък в пика на сезона става пренаселено около басейните именна заради тези хора, които също ползват комплекса. Важно е да отбележа, че хотелите на Barcelo обикновено не е добре да се резервират през посредници, защото периодично предлагат на сайта си различни кодове за отстъпки, както и отстъпки за членове на клуба им, кредити за харчене в хотелите, плодове и напитки за добре дошли, безплатни трансфер до летището и т.н. според моментните оферти. Бил съм в този хотел преди и въпреки, че е далеч от нивото на хотелите им в други страни си беше достатъчно добър, построен e през 2007 и е понатрупал негативни отзиви за състоянието на някои стаи и непостоянно ниво напоследък. Затова и предпазливо бяхме резервирали само една нощувка първоначално и след като всичко беше наред, бяхме много доволни от апартамента, храната също беше добра и останахме още няколко дни. Нарекох го "скривалице", защото въпреки че е само на една пресечка от плажната алея вечер там е си мъртвило в момента и би се харесало и на тези които търсят повече спокойствие, но на една ръка от суматохата.

В Melia Sunny Beach така и не отидохме, въпреки че имахме резервация за хотела, която променях  много пъти и накрая отмених. Харесвах този Iberostar, но на Melia ще дам поне година да видя дали ще го съсипят подобно на Grand Hermitage в Златни пясъци след като го взеха Kempinski, имам особено мнение за тази верига и някои от практиките, но това е друга тема.

Хотелите на RIU не бяха алтернатива, защото този в центъра (Helios) не работи, а на останалите не харесвам локацията и плажовете, но това са си мои предпочитания. И въпреки че темата с презастрояването не искам да я почва, комплекса продължава да си се превръща точно в бетонен лабиринт и ако от едната страна досега панелката Burgas Beach стърчеше и ми бодеше очите, сега от другата страна също толкова грозно пред хълма  стърчи панелката RIU Palace, което според мен не трябваше да се допуска, но това е друга тема.

Иначе суматохата тази година в Слънчев бряг беше доста по-малка от други години и предимно в събота и неделя, докато например, когато ходихме в Несебър (има редовни градски транспорт, влакчета или корабчета) беше голяма лудница по всички улички, много българи, някои естествено си бяха донесли и простотията, че за къде са без нея, но както и да е.

В заключение искам да кажа, че споровете една срещу друга държава или за и против ол инлузива са ми безсмислени по принцип освен ако някой конкретно иска съвет. Иначе за мен всичко може в зависимост от ситуацията, не съм фен на ол инклузива по принцип, но е удобен с малки деца, а у нас конкретно почти съм се отказал да се занимавам с ресторантьори, въпреки че ходим и в Созопол от време на време. В други държави като Италия не бих и си помислил за ол инклузив, в Турция стават и двете, но ол инклузива там е индустрия, както и еталон за качество в региона, още повече, че няма лимит за високо ниво (sky is the limit) и човек винаги може да получи и още нещо, у нас след определено ниво не си заслужава да се хвърлят пари, защото повече просто няма да получите (diminishing returns), казвам го защото от време навреме тук се споменават и доста големи суми. Другото което в важно, че в различните страни има различни условия, стандарти и дадености поради, което е нормално и цените за дадено качество да са различни, вече всеки сам си преценява дали и къде иска да ги плати или не.

Официално закривам сезона и ви напускам, за което съм сигурен, че няма да плачете.

P.S. Снимки се оказа, че имаме само 1400, та ако някой иска нещо като примерно снимка на аквапарка от най-висока пързалка на първата снимка горе... ето ви. Sunglasses

# 74
  • Сф
Миналата година бяхме в Сола и съм изключително доволна от всичко. Тогава там нямаше нито българи, нито румънци.
PureLove, чака ли се много на опашки по време на хранене? Мен сипването от персонала ме отказа да отидем пак там.
Да похваля в Рейна румънците - неочаквано възпитани. Даже на детските басейни нямаше запазване на места и хората идваха след 10.00., но и хотела е построен на половина, така че вероятно, ако пуснат догодина и другия корпус няма да е така.
Няма опашки. Може би на десерти те има леко струпване, но за кратко. Не мога да преценя процента заетост, но не е голям.

Общи условия

Активация на акаунт