Горди СЕПТЕМВРИЙСКИ мами посрещат бебчета засмяни!

• 18 100
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
 честито на вички мамчета!да са ви живи и здрави бебоците! newsm51 newsm51 newsm51
Искам да ви се похваля!Днес станах вуйна,сестрата на мъжа ми днес роди,има момче Васил 3200гр,48 см.Роди много бързо,има само два шева,дай боже на всеки такова раждане.Тя е много добре ,бебето суче вече и е при нея.Да ни е жив и здрав Васил и дълго да радва мама и тати.Тя не е записана във форума. Роди точно на термина.Ние имаме точно една седмица разлика,така че и аз очаквам скорошно включване ,ама това сие божа работа.
Lessyyи моето бебче като твоето се очертава с по голяма глава което много ме притеснява,защото ще раждам нормално,какви ти бяха твоите показаня за цезарово?.И ако може да ми напишеш с какви размери се роди Тино-каква му е обиколката на главичката и да знаеш голям сладур е!Ти сега си много заета покраи малкия ,но се надявам да прочетеш скоро това и да ми отговориш.Лекарката ми каза че крушата няма да падне по далече от дарвото,защото в нашия род има такива с големи глави ,но това воабще не ме успокоява
Всеки ден разглегдам снимките на бебоците и да знаете големи сладури са,така че  не спирайте да изпращате снимки smile3521 newsm10 smile3521
Лека и приятна вечер на всички.

# 91
  • Munich
Ирини, прекрасен е! Чакаме с нетърпение и разказа за раждането!
radosty22, страхотно е, че така се е случило да чакате бебета почти едновременно! Да ви е жив и здрав племенникът, а на теб такова раждане като на снаха ти пожелавам Simple Smile

# 92
  • София
здравейте, момичета!
Честито на всички обебили се в мое отсъствие!!!
 На 4.09 в 7.01 часа се роди моя син Деян. Това е най-прекрасното нещо, което ми се е случвало. \Когато имам повече време ще разправям

# 93
Здравейте мили мами!
Толкова са сладки бебчовците ви  - и Спас,и Тино,и Мая са просто прелестни! На останалите чакаме първите снимчици в албума и специално ви поздравявам със събитието!!!Момичета, толкова е приятно,че намирате време да се обадите след като сте родили - така и ние сме по-спокойни,че се възстановявате бързо и както си му е редът;)Така и нас ни е малко по не страх   Whistling
При нас новините са че се очертаваме голяма мацка -около 3кг300..въртим уверено главичка в правилната посока и търсим пътя към мама и татко..
Днес за първи път имам контракции с болка и даже си мислех,че ще уважим Тато Wink ама ще му се размине май:) Сега се чудя утре ли ще е или на девети, но имам усешането че ще е преди официалния ни термин - 10..Опитвам да анализирам страх ли ме е или не..Полудяваме бавно, неусетно почти  Joy
Добре че сте вие та да съм по-уверена и спокойна..че иначе от родилното направо на 4-ти км Wink
Лека нощ на всички! и дано нощта е нощ и за нас Simple Smile

# 94
Честито на Банди и Дас !
Да са живи и здрави Ника и Деян. Много щастие им желая и щастливо детство.

Добре завърнали се сте Спарки, Алина и Ирини. Много ми е приятно да чета разказите ви. Ирини, чакам с нетърпение и твоя.
Страхотни бебешори си имате. Много са сладки. Качвайте още снимки в албумчето за да им се радваме всички.
radosty22, честит ти племенник. Много е готино, че братовчедчетата ще имам толкова малка разлика по между си. Леко раждане ти желая като на снаха ти.
bonne_esperance, въпреки притесненията ти имаш страхотно чувство за хумор и не се съмнявам, че ще се справиш с предтоящото раждане. Стискам ти палци да е леко и бързо.

Аз имам чувството, че и на моя юнак му се излиза вече, макар че имам още 15 дена до термин. Усещам го как се натиска с главата надолу. Кога ли ще ме изненада?  newsm78

Успех на всички момичета.

# 95
Здравейте момичета!
Ето и нашата история.
Миналият четвъртък ако си спомняте след преглед док ми каза, че вече организмът ми и бебето са готови за раждането. Подробността, която ви спестих е, че набелязахме ден понеделник като краен срок - в смисъл - ако не тръгне бебето до тогава, да го подпомогнем ние. Изгубих съня си, изгубих спокойствието си - това раздвоение, за което пишете и вие просто беше в краен предел. Дните минаваха и така дойде неделя вечерта - приготвен багаж, романтична вечеря с таткото /като за последно/. Целият ден мъжът ми говореше на Спас в корема ми, че е по-добре д атръгне сам, да проявих характер и да спести на мама болките от хапчето припредизвикано раждане. Легнахме си и макар и трудно - заспах. По едно време се събудих с усещане за силно стягане в корема. Реших, че пак разстройство. Отидох до тоалетната и пак си легнах. Не след дълго обаче стягането се повтори и то ощке по-силно. Пак отидох до ОО - този път ми падна тапата - силиконово топче, а след него и няколко капки розова кръв. Малко адреналин нахлу в главата ми,но реших, че е пореднат афалшива тревога и пак си легнах. Не след дълго започнаха регулярни супер болезнени контракции. Засякох ги - на 7 минути. Мъжът ми през цялото време само ме питаше дали съм добре. Като видях, че зачестяват му казах, че съм сигурна, че е започнало раждането. Изчаках да стане 6.20 и звъннах на док. Каза ми да тръгвам към Шейново да се регистрирам и той тръгвал. Контракциите ми вече бяхя на 4-5минути. Момичета /Ивелинка/, казвам ви - РОДИЛНИТЕ КОНТРАКЦИИ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СБЪРКАНИ! Болката е съвсем различна и паузите между тях са... много отпускащи и докато нямаш контракции не изпитваш нищо, дори остатъчна болка /това помага за отпочиването/.
В Шейново на регистратурата бяхме 2 момичета. Попълних документите, дадоха ми нощница и ме качиха в родилното. Там Ме прегледаха и установиха "Оооо тя е готова - 4.5 см" Направиха ми клизма и... ме оставиха в коридора да чакам доктора си. Контракциите ми бяхя толкова болезнени, че дори не се засегнах. Минах през тоалетната. /Да ви посъветвам - постойте повече време, защото винаги остава по нещо  Embarassed/и започнах да се разхождам из коридора, като по време на болките се подпирах на един прозорец. След малко една дежурн алекарака ме викна, за да ме прегледа на видеозон - каза, че нещата са наред и бебето тежи около 3300.
Само искам да вметна, че през цялото време бях в много добро настроение и изключително дисциплинирана.
Докторъти акушерката дойдоха и ме заведоха във ВИП родилната зала. Страхотно е и препоръчвам на всеки, който може да си го позволи. Тя представлява много приятна стая с ергономично родилно легло и епредназначена за теб и всички твои близки, които искат да присъстват по време на раждането.
Ох много дълго става, затова ще съкратя. Докторът ми спука мехура. Болките се засилиха още  вече бях със 6 см. Анестезиологът ми постави епидурал /ако искате ще ви опиша подробно какво е усещането, за да сте подготвени и да не се стряскате от нищо/ и след 10 минути вече си разказвахме истории с екипа и с мъжа ми и се смеехме. Всеки, който влизаше се ококорваше - каква усмихната родилка - все едно няма да ражда. Докторът ме преглеждаше на 15-20 мин. Когато разкритието стана 9см започнахме д чакаме напъните, но от упойката нещо ги нямаше. Затова реших повече да не ми пускат от нея. След 15мин започнаха... Няма д авлизам в подробности, но си родих напрактика без упойка и с доста мъки - около 40 минути напъване - изпитах ужас, че никога няма да успея да го изкарам малкия, защото не беше много ефективно/ Преди да излезе бебчо док ми направи епизиотомия и така много ни помогна... После приказката започна... Мъжът ми по време на напъните го помолих да излезе, но щом беб проплака той влезе и тримата се влюбихме отново! Последва шиене и 2 часа лежане с пясък и с меченце върху корема. Още докато лежах в родилното дойдоха бабите и дядото. Снимаха ни с камера и т.н. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много накратко - това е. Ще обобщя, че преди да родя имах съвсем друга представа за това какво е напън и какв од аправиш с него, както и за упойката и ако някоя от вас желае мога да разкажа по-подробно. Същото важи и за гърдите и кърменето.

ЧЕСТИТО БЕБЕ, ДАС!!! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА Е МНОГО ЗДРАВ, ЩАСТЛИВ И БОРБЕН. НАСЛАЖДАВАЙ СЕ!!!

# 96
Добро утро на всички и от нас!
Вчера ни изписаха от родилното,но от многото задачи покрай бебка не можах да влезна да ви прочета,но смятам това да го направя след като напиша и моята история.
В неделя към 19.30 с куфара в ръка отидох в родилното заедно с баща ми,а мъжа ми остана вкъщи с малката.Прие ме лекарката и двамата с баща ми решиха да ми сложат хапче за предизвикване на раждането(Цитотек),слага се по 1/4 във влагалището и родовия процес трябваше да започне до няколко часа ,след като ми го поставиха направиха запис на тоновете и гледаха бебка на ехо граф,при което всичко показа,че е ок.Качиха ме горе в стаята и баща ми си отиде,малко след това почувствах леки контракции,но изцяло търпими,запознах се с още 3 момичета от моята и съседната стая,едното от които имаше контракции и чакаше да се засилят,за да започне раждането.Изобщо стана един купон в стаята,един мухабет,забравих за какво съм отишла и покрай приказките се усещам,че започнах да чувствам доста силно контракциите и станаха доста на често,но реших да стискам зъби и да търпя,тъй като ми писна от фалшиви тревоги.Изкарах цялата нощ в болки,почти не спах,но компанията,в която бях почти не усетих как мина нощта,през цялото време си приказвахме,не можех да заспя,защото болката си беше силна и нямаше как да се отпусна,сутринта отидох до тоалетна по малка нужда и изведнъж усетих,че тече нещо от мен и то доста,предположих,че е около плодния мехур и така се указа,свалиха ме в пред зала в 8.30 часа и ме включиха на запис,за да видят тоновете и контракциите как са-направиха ми и преглед-бях с 2 см. разкритие и спукан около плоден мехур,после ми направиха клизма и ме сложиха отново на запис,при което установиха,че съм станала с 4 см. разкритие и може да ми слагат вече епидуралната упойка,а между временно болката беше супер търпима,през цялото време бях спокойна и мислех само за беба(акушерките бяха супер доволни,че на тези силни контракции не им мрънкам).Дойде и анестезиолога сложи упойката и ме върнаха в пред зала на запис,усещах си контракциите,но бяха по-кратки от преди да ми сложат упойката,докато на предишното ми раждане нищо не усещах,след като ми поставиха епидуралната до самите напъни,а сега не знам на какво се дължеше ,но особено последните 15 минути беше някакъв ад,кратки,но безкрайно болезнени контракции така и не можах да си го обясня защо така се получи,прегледаха ме и се установи,че седя отново на 5 см.разкритие и по едно време,някъде след около 10-15 мин. усетих напън и казвам на доктора,а той не може да повярва,прегледа и видя,че съм с пълно разкритие и главата на бебка се показва,веднага ме свалиха от леглото и ме заведоха в родилна зала и при три напъна Габриела излезе,направиха ми малка епизиотомия и после ме шиха,но нищо не разбрах от шиенето,заради епидуралната.Най-интересно ми стана,че Габи се роди 2750,бяха ме подготвили за едро бебе,едва ли не над 3500,а то какво се получи,наистина на видеозон не може да се разчита на 100% да ти изчисли килограмите на бебето.
Успях да прочета,че Ирини е родила син и видях и снимката-страшен сладур,Ирини да ти е жив и здрав и много радост вкъщи да ви носи!Радвам се,че са в един ден родени децата ни!
По-късно пак ще се включа,но сега искам да прочета какво сте изписали,докато ни нямаше и да отида да нахраня бебка,че ние сме малко извън режим,храним се на 2 часа.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2006, 11:04 от walentin

# 97
Irini,Walentin ДОБРЕ ДОШЛИ МАМЧЕТА   bouquet

БЛАГОДАРЯ за ИНТЕРЕСТНИТЕ РАЗКАЗИ ! Peace
Ирини влюбена съм в тази малка мечка Спас Heart Eyes
Валентин чакаме да видим твоят бонбон  Hug
Прегращам ви и двете заедно с малките сладурковци ,голямото вълнение сега започва,при това е страхотнооо!

Ние вчера имахме малко притеснение с дишането на Арен,но се оказа,че е от запушено носле и сега му капя физиологичен разтвор,след което много смешно киха,но да чукна на дърво днес е в отлично настроение и здраве.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2006, 12:49 от dennis

# 98
  • В света на мечтите
Валентин добре дошла!  newsm51
Чакаме снимки на Габи.
Като чета разказите ви за пореден път се убеждавам че колкото и да е трудно мъките си заслужават заради крайният резултат, а той обикновенно е прекрасен.
Ирини много е сладък малкият Спаси.
Тази нощ Катнадийн беше пуснала  тема че е почнала да ражда така че днес може би ще очакваме рецултати и от нея.
Катнадийн дано всичко мине бързо и безболезнено и накрая да гушнеш най хубавото и здраво бебе. А ако са те върнали от болницата и ни четеш очакваме включване.
Успех и на всички мами за които днес е големият ден!

Дас да ти е жив и здрав Деян и много радост да ви носи! smile3525

# 99
ЧЕСТИТО НА ДАС ЗА МАЛКИЯ ДЕЯН!!!
Ирини, голям сладур е Спас!
Walentin, добре дошла!
Колкото и дълго да разказвте няма да ни омръзне, много е интересно! Hug

# 100
ЧЕСТИТО НА ДАС ЗА МАЛКИЯТ МЪЖ ДЕЯН!!! МНОГО ДА СА ЩАСТЛИВИ ВСИЧКИ!!!

welcome Валентин и Ирини
Боже толкова е хубаво че разказвате за вашите най-прекрасни моменти.Като ви четях и се просълзих. Малко ви завиждам че вече страшното и непознатото е минало и вече си гушкате малките бебоци, но и на нас останалите ни наближава времето.
Аз вече нямам търпение. Старшно много съм изнервена и ме дразни целият свят. Вчера буквално излизах цялата къща, тераси, шкафове, плочки в банята, но вече като стигнах до ваната и се сгънах да я търкам бях сигурна че през ноща ще родя. Но уви нищо подобно. Освен че успях да заспя по-бързо , нищо друго хубаво не ми се случи.

Честито на вуйна radosty22   и на майката /не и знаем името/на малкият Васил.Да са живи и здрави всички.

Валентин Радвам се че си била толкова смела и че си се справила толкова добре.
 Hug Hug Hug

Ирини Браво и на теб. Малкото мече е голямо сладурче. Направо ми идва да го нацелувам. Heart EyesРазкажи ни имаше ли проблем с напаните при епидурална упойка.

# 101
Страхотни разкази момичета.Много се развълнувах докато ги четях!
Ирини,ще се радвам да разкажеш когато имаш време по-подробно за упойката.
Бебчовците ви са страхотни.Слагайте още снимки,с удоволствие ги разглеждам  всеки ден.

radosty22 честит ти племанник!

das честит ти малък мъж.Да ти е жив и здрав!

# 102
das честита ви мъжка рожба миличка, да ви е живо и здраво момчето и много да ви радва!!!!  bouquet
Добре дошли на новите смели мами, започвам по малко да ви завиждам , че всичко е минало вече при вас Heart Eyes Blush
Аз вчера бях на преглед, да ви кажа малко съм притеснена. Главичката на бебчо в момента по ехографа излиза 10см., което е доста много, при полиожение че на 9.6 вече трябва да е излязъл, а аз дори нямам 1мм. разкритие все още. Пак започват да ме обземат едни странни черни мисли, че нещо не е наред, направо ще откача #Cussing out На 17.09 ще отида пак да ме видят за разкритие и ако все още нямам не знам какво ще правим. Доктора иска да опитаме първоначално нормално да родя, а ако не става ще ме режат, хич не ми се ще, но от друга страна с тази голяма главичка, не ми се мисли как ще излиза #Crazy #Crazy #CrazyДоктора ме успокои , че е напълно възможно да си тръгне хубава родова дейност и да си излезе нормално без никакви проблеми. Момичета много ме е страх Confused

# 103
Честито на мама Дас , за малкия  Деян и на Радости за племенничето   bouquet Да са  живи и здрави дечицата и да радват много родителите   Hug

Ирини, Валентин много се радвам , че  сте  пак при нас. Пишете, колкото можете , ако имате  време , за  нас е интересно всичко, все  пак ни предстои много скоро !!!  Simple Smile
Ирини, пиши за  слагането на упойката, искам да те  попитам боли ли те гърба  от  нея  в дните след  раждането ?  Rolling Eyes
Голям ти е сладур  малкия  Спас , хубавец като мама  Hug  Heart Eyes

bonne_esperance, стискаме  палци за  леко и безпроблемно предстоящо раждане  Peace А 9 ти ако е дата ще е супер, както коментирахме  по-горе 09.09.06 много добре  изглежада  Laughing

# 104
Здравейте и от мен !
donikagg -не се притеснявай миличка.И аз съм все още в неведение.Мен дори не са ме проверявали до сега за разкритие.Вчера бях при доки дето ще ме изражда и не ме прегледа.Вика ме чак на 18/09 при термин на 23/09.И на мен ми се искаше по-раничко да имам яснота по въпроса но уви -всичко ще се разбере в последния момент при нас.Иначе бебка вече е готова -3200.
Irinii и walentin -благодаря ви за разказите.Сега на нас ни остава само да чакаме!Разкажете ни нещо за първите дни на кърменето,използвахте ли помпите ,как ви потече кърмата?

Общи условия

Активация на акаунт