Горди СЕПТЕМВРИЙСКИ мами посрещат бебчета засмяни!

• 18 101
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Честито бебче на ДАС да ти е виж и здрав и много щастлив.

Добре дошли на завърналите се мами.Пожелавам ви бързо възстановяне.Бебчетата са страхотни слагайте още снимки.
Ирини, браво на бебчо че е послушал тати какво му говори и е решил да тръгне сам.Явно ще е едно послушно сладурче.
Валентини пускай снимки на госпожицата, сигурно е сладурана като кака си. А каката радвали се?
Аз все още се чудя за упойката.Ще раждам във ВМИ Пловдив и лекарката ми почти успя да ме разубеди.
Първия път родих цял месец по рано и сега последните дни ми изглеждат много тежки.А бебчо се е кротнал и явно не бърза да излиза.Малкия снощи като си дойде от баба си му говори - Айде бебчо излизай, имаме си нова детска.

# 106
Честити бебешорчета Laughing  bouquet  bouquet
Как ви завиждам само Embarassed Sunglasses
Ирини,защо е било толкова важно да се предизвика раждане до понеделник,твоя термин-според лентичката още не е дошъл даже.Имам предвид ако не е било тръгнало само,защо да не се изчака още??-това ме учуди...

Аз днес ще ходя на преглед-пак за разкритие,уф Confused
Като слушам разказите ви-хем ми е интересбно,хем ме хваща шубе Simple SmileОсобено че Валентин е усещала болки след упойката newsm78
а Ирини нямала напъни,ох,какво ли ме чака мен...
Айде,малко позитивизъм няма да ми е излишен,да се надяваме че всичко ще мине Ок за всички и ще бъде възнаградено накрая!

# 107
  • Munich
Честито на Дас! Да е жив и здрав малкият Деян!
Чакаме те catnadeen!
Днес нямах търпение като станах да видя дали ирини е пуснала вече разказа, а видях, че има и още един от валентин! Момичета, благодаря за отделеното време! Радвам се, че хубавите емоции при раждането ви са надделяли. Ирини, аз също искам още подробности, напъни, кърмене, каквото се сетиш. Преди си мислех как ми се искаше да съм с термин в началото на септември, но сега се радвам, че съм към края, много са ми полезни и интересни разказите от раждането на другите момичета.
bonne_esperance, леко раждане!
donikagg, при мен главата на бебето беше 9,7 в 37ма седмица, но лекарят не е споменал това да е причина да му е време да излиза... Терминът ми е 22ри, по мои изчисления 25и, така че и аз се притеснявам за същото като теб, мъки за нормално раждане, а после все пак секцио, а следващият ми преглед е чак на 13и, но каквото стане... и да го мислим много, полза няма. Дори и да се поизмъчим, ще знаем защо е било! Довери се на лекаря, мисли си, че той ще вземе най-доброто за вас решение и чакай! Стискам палци!

# 108
 smile3502 Здравейте ,как сте  newsm08
Ние сме си още 2 в 1 , но в много добро настроение smile3521
Ако бебо не тръгне сам -за което няма никакви признаци, в понеделник в 8ч ме приемат smile3508 и тогава иска не иска ще излезе smile3532

Тук във Варна ако нямаш уговорка с лекар и тръгнеш да преносваш те оставят 10дена и чак тогава ти обръщат внимание ooooh! Бях твърдо против да плащам на някой ,но след като вчера в Аг-то ме попитаха -що съм била решила точно пък там да ходя за запис на тоновете, кой ме бил пращал ,дали съм имала направление за запис ooooh!и още милион други глупости и ме въртяха сумати и време докато го направят Tired Днес си направих уговорка с шефа на отделението, прегледа ме човека -успокои ме че може да изчакаме да понеделник и тогава да постъпвам да ми придизвиква раждането. Вчерашните отворки вече са много мили с мен smile3507

# 109
Момичета-майки, направо ме просълзихте. Откакто си отворих сайта направо сълзичките не ми се сдържат в очите от радост и вълнение. Явно раждането наистина е един много красив момент, които се помни цял живот.

Валентин, Ирини - Разбира се, че искаме още подробности и снимки - с най-голямо удоволствие ги четем и се подготвяме. Ако може за кърменето да кажете как протича, помогнаха ли ви сестрите как да захванете бебето или вие сами си ги закърмихме. Миете ли си гърдите преди или след кърмене, абе изобщо всичко, за което се сетите и имате време да разкажете.

На мен също прегледите ми ги слагат през 2 седмици, нищо, че съм в 9 месец. И аз се изненадах малко, но докторите си знаят работата.

Ирини -  наистина, защо са щяли да ти предизвикват раждане след като термина още не ти е дошъл?

Дас, четито бебенце! Да ти е живо и здраво!
Ирини - много красив мъж! Пу-пу.
Катнадийн - успех и чакаме новини!

# 110
Дас честита мъжка рожба Даян  bouquet Здрави и щастливи да сте!

Ирини, Валентин, благодаря за разказа  bouquet  bouquetПак се просълзих....трогателно....
НОоооо бебоците са  Party ей .....Спаско е огромен и изобретателен палавник от сега Laughingкрасив мъж!!! А Валентин. твойята принцеса Габи е смущаващо нежна прелестна и с характер ох....разнежвате ме и с нетърпение очаквам срещата ми с рожбето.
Ако знаете за стаята колко неща направихме с тати.чдуя се ако той сам трябваше да се скита по магазини и да подрежда как ще е? Ами за него това щеше да е панически хаос Laughing
Така де почти сме готови.
Ирини, и аз се приготвям за "романтичната вечеря" /ще включа и босилек най сетне в салатите/много е трудно да избереш сам Tired
Пиши ни за кърменето, за това каква помпа ползваш и доволна ли си? Какво пропускаме и т.н.
Много сила за Катнадин Praynig Peace да и е леко!!!и с най красивия резултат! Heart Eyes
Доника мила мисли за резултата и за тези невероятни 9 месеца Simple Smile а рожденния ден си е само един нали? Heart Eyes

# 111
Ei, zdraveite na vsi4ki!Imam edin vapros koito ne e po temata, no ako nqkoi znae molq da mi otgovori!!!Ako beb4o se rodi predi termina polaga6tite se 45 dni predi rajdaneto i 90 dni sled rajdaneto zapazvat li se?T.E. termina mi e na 04.10. ako rodq na 25.09,prekasvat li mi bolni4niq koito e 45 dni? I ot koq data mi davat sledva6tiq-90 dni, ot 04.10 ili ot 25.09?Blagodarq Vi!

# 112
Катнадийн вече е родила малката буба. В Шейново са. Мама звучеше ведро. И не попитах  Embarassed как се казва куклата, защото ми беше по-важно как се чувстват.

Поздравявам всички родили и пожелавам леко и безпроблемно раждане на всички останали.   bouquet 

# 113
Честито бебче на мама Катнадийн!Да и е живо и здраво малкото съкровище!

# 114
  • Варна
Здравейте. Ето и какво се случи с мен.
Последно писах на 27.08 срещу 28.08. Бях получила някакво кървене и силно се притесних, а предния ден бях лежала в болницата на системи 1 ден и ме бяха изписали, че всичко е наред. Така или иначе успях да устискам докъм 5 часа сутринта на 28.08. и се обадихме в болницата и описах симптомите си /за съжаление попаднах на същата лекарка , която беше дежурна в болницата и миналия път/.
Така или иначе ми каза, че кабинетите започват работа в 8.30 ч. и според нея мога да изчакам дотогава и не е спешно. И така в 8.00 ч. бях в болницата, но се оказа че моята лекарка от консултацията ще дойде в 10.00 ч. . За мой късмет съпругът и беше там и ме пое за преглед, при което установи много чести и силни контракции, но не разбрахме откъде е кървенето. Веднага ме прие в болницата и ме сложиха на системи за задържане, като ми казаха изобщо да не ставам от леглото. Вързаха ме и към апарат за следене на тоновете на бебето и ме оставиха да лежа.Към 10.00 ч. дойде и моята лекарка и ме прегледа. Не се установи никакво разкритие, плацентата беше в идеално състояние и плода не беше се смъкнал. Лошото беше, че през цялата ми бременност бебка стоеше в матката напречно разположена, като пояс , с глава под дясното ми ребро, крака наляво и обърната с гръб към коремната ми стена. При прегледа се установи, че още е в това положение и няма никакво намерение да се обръща надолу с главата.  Биха ми инжекция за развитие на нейните дробове и ме оставиха да лежа със системата с надеждата да подейства и да ми спрат контракциите. За съжаление към 15.30 ч.  получих някакъв много силен и болезнен спазъм и ми изтекоха водите. Беше ужасно, имах чувството, че тази вода никога няма да спре да тече. Добре, че не бях сама в стаята и другото момиче успя да извика дежурните сестри. Сложиха ме да легна,  /от уплахата бях станала права /, при което се случи най-големия кошмар - пъпната връв на бебето тръгна да излиза през влагалището, а поради напречното  придлежание на бебето беше абсолютно невъзможно да успея да го родя по нормален начин. Благодаря на бога и най-вече на дежурния лекар, който реагира светкавично. Извинявам се за израза, но буквално  напъха обратно пъпната връв на бебето, и с помоща на двете сестри ме откараха заедно с леглото директно в родилна зала. За около 5 мин. събраха екип и  ме оперираха веднага. Бебето са го извадили за около не повече от 10 мин. след възникването на родовата дейност. Роди се момиченце , макар и незряло , 2250 гр. , 49 см. Реалния ми термин / отпред в списъка не е верен / , беше 29.09. Така , че моята малка принцеса се роди в последния ден на 8- мия месец и не успя да наддаде достатъчно. Мен ме изписаха преди няколко дни от родилното, но тя все още е в кувьоз и чакаме да наддаде на тегло, за да можем да си я вземем в къщи.  И накрая искам да изкажа огромната си благодарност към д-р Георгиев от "Майчин дом" - Варна за адекватната и бърза реакция. Също така и на съпругата му д-р Георгиева, която ме оперира веднага, и на анестезиоложката от "Майчин дом", която също успя да се справи с мен, въпреки че изобщо нямаше време предварително да ме подготвят за операцията. За няколкото дни  които престоях в болницата след раждането, успях да осъзная какъв голям късмет сме имали с бебето , че когато е настъпило раждането сме били в болницата и че лекаря реагира толкова бързо и адекватно. Подобна ситуация може да се прочете само в учебниците по медицина и много рядко се случва. Всичко е било въпрос на секунди, за да се прекрати притока на кръв по пъпната връв и изхода да бъде фатален. В 99 % от случаите бебетата не успяват да се преборят.
Надявам се да не съм уплашила никоя от предстоящите мами с моя разказ.
Честито на всички, които вече имат и гушкат своите малки , сладки бебчета.
На тези , които в най-скоро време предстои да им се случи, пожелавам много леко и безболезнено раждане.
За сега това е от мен. А - бебенцето ми се казва Наталия, моля ви да се помолите за нея да е здравичка и да наддаде по-бързо за да можем по-скоро да си я вземем в къщи.

# 115
  • Munich
Честито Catnadeen! Да е жива и здрава дъщеричката ви и чакаме вести!    bouquet
prysila, какъв късмет сте имали наистина! Направо изтръпвам при мисълта за другия изход! Уверена съм, че щом твоите лекари са били толкова добри, то и Наталия е в сигурни ръце, ще навакса бързо и скоро ще си я приберете вкъщи! Стискам палци, а на теб бързо възстановяване!

# 116
Честити  бебченца на  Катнадийн и prysila! Да са ви живи и здрави и много да ви радват Hug

# 117
  • Varna
Много се вълнувам като чета за ражданията ви,момичета.Да сте живи и здрави и да гушате малките си бебенца  bouquet.Аз още си чакам,хем искам вече да настъпи момента,хем от три дена зверски ме тормозят хемороиди(дори започнах да кървят Cry)и предпочитам бебчо да изчака още малко да ми позаздравеят.Направо не ми се мисли иначе какво ще се получи като тръгна да раждам EmbarassedТова е от мен и чакам с нетърпение още хубави новини за нови попълнения Hug

# 118
Катнадийн и Дас честити бебчета!Да бъдат здрави,щастливи и много,много послушни
Присила стискам ти палци бързо да се възстановиш.А на малката Наталия много бързо да надава и да се прибира вкъщи при мама и тате  baby_neutral
Спарки,Алина,Валентини и Ирини добре дошли   bouquet Разказите ви са много интересни и мисля,че ще са доста полезни на всички,който сме си още 2 в1.Ирини свърши ли ти работа помпата в болницата?
Всички бебчета в албумчето са много,много красиви.Мъжа ми също много обича да ги разглежда и много им се радва.Всеки ден говори на нашата бебка да излиза,че няма търпение да я гушне и нацелува. Hug
Чакаме днешните изненади и още снимки на сладките бебчета. newsm51

# 119
Честито на новите ни мами!!! Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват!!!
Irini , много ми беше интересен разказа, очаквам още подробности които ще са полезни.Ако ти остане време пиши за всичко за което се сетиш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт