Колко пари е нормално да се даде като подарък за сватба

• 96 463
  • 897
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте! Рязко ми се налага да следя темичката. Изненадващо ще съм гост на сватба на много близък човек.Освен да се информирам за "колко",се чудя и кога се правят подаръците.Ще бъде подписване и почерпка ,а църковен брак догодина.И на тези "моди" се чудя. Не съм ходила на сватба от 100 години..

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 20:57 от sasi6

# 736
  • Melmak
Според мен е подходящо да се дадат след подписването и след влизането в ресторанта. На такава сватба нещата са по-естествени. Като се съберат всички в ресторанта, вижте кога другите дават даровете. Първо ще минат родители и кумове, после вече останалите.

# 737
  • Down south
Подарък при почерпката.

# 738
Здравейте.Искам мнение?На сватба и на кръщенка сме в една седмица.И много се чудя по колко пари да оставим на семействата?Като вече и стандарта е много висок и всичко е доста скъпо? само да спомена,че сме роднини.

# 739
  • Melmak
Имаше такава тема и вътре много разнопосочни мнения. Направо се изпокараха хората.

Моят съвет е- кувертът и малко отгоре. Примерно ако кувертът е 100 лв, давате 150. Нещо такова на човек. Казвам, че това е ориентир. Не е някакво задължение.

# 740
Имаше такава тема и вътре много разнопосочни мнения. Направо се изпокараха хората.

Моят съвет е- кувертът и малко отгоре. Примерно ако кувертът е 100 лв, давате 150. Нещо такова на човек. Казвам, че това е ориентир. Не е някакво задължение.

Да,да,съгласна съм.Ние мислим по 250лв на едно събитие и на другото по 250лв.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 20:14 от Милена98

# 741
Бих дала малко повече за сватба, отколкото за кръщене. Но много зависи колко сте близки с родителите на детето. Simple Smile

# 742
Бих дала малко повече за сватба, отколкото за кръщене. Но много зависи колко сте близки с родителите на детето. Simple Smile
Понеже всичките са семейство и мисля,че не уместно на едните повече на другите по-малко.

# 743
Обикновено и ние даваме повече за сватби, отколкото за кръщене. За кръщенета гледам да има пари за родителите, но и някакъв подарък за детето, предвид че обикновено са и на рождения ден.

# 744
Обикновено и ние даваме повече за сватби, отколкото за кръщене. За кръщенета гледам да има пари за родителите, но и някакъв подарък за детето, предвид че обикновено са и на рождения ден.
Подарък за детето съм съгласна.

# 745
  • В.Търново
За детето да. За родителите не. Празника е на детето.

# 746
Дори не би ми минала идеята да дам пари на родителите, като присъствам на кръщене на детето им. Па дори да ми е племенник.
Подарък за детето-да , но символичен:  малко кръстче или някакси други християнски символи,  дрешки също ми се вижда подходящо..Библията

Но това ,че започнаха да дават луди пари за украса, меню и родителски тоалети за кръщене, за да бъдат достатъчно лъскави за последвалите Инстаграм фотоси, за мен не е причина да се извиват ръцете на хората,които са поканени на събитието.

Да не говорим,че Христос би трябвало да учи на смирение и простота и няма нищо общо с това , което се случва..
Ама това е съвсем, съвсем различна тема Simple Smile

# 747
На кръщене обикновено се купува кръстче от кръстника. Иначе, на моя син му подариха преди много години буквичка(неговата е от хубавите, не всяка се изписва добре), дрешки, играчки. А ние сме подарявали обички и медслион с Богородица(на момиченце), инвестиционна монета с подходяща тематика.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 21:03 от Светкавица

# 748
  • Melmak
Кръщенетата често вървят с рожден ден. Като кръстници сме купували златни кръстчета на децата. Като е рожден ден купуваме подаръци, като все пак гледаме да са съобразени с желанията и нуждите на майката.

Но пари е най-лесно, защото се очаква родителят да ги похарчи за детето.

На кръщенето на, което бяхме кръстници всички останали дадоха пари. Имаше дребни символични подаръци като дрешка и книжка и отделно пари.

# 749
Да, при нас всички обикновено дават пари или златни бижута. Ако трябва да съм честна, не ми допада много, вярно, че детето е малко и едва ли ще помни, но пък е негов празник и би било хубаво и то да се порадва на подаръци, не стига, че цял ден е подложено на цялата олелия.

Общи условия

Активация на акаунт