Колко пари е нормално да се даде като подарък за сватба

• 96 570
  • 897
  •   1
Отговори
# 585
Е вие не знаете какво търсите, как да ви препоръчаме? Това с гайдите е много изтъркано вече, освен ако хората не са луди по това. Или не е Валя Балканска с нейния гайдар. Ако не сте сигурни, че хората си падат е рисковано.

# 586
Според мен пък като цяло е рисково да се правят изненади, несъгласувани с младоженците.

# 587
  • София
Арфистка мога да препоръчам.

# 588
Здравейте препоръчайте ми от вашия личен опит музикална група,или саксофонист или човек с талант
Не става ясно за кой град е питането.
Преди много години, ама наистина много, бяхме на Нова година във вила Булгара, Мадара(близо до Мадара) Имаше уникален музикант, саксофон и пиано. Но минаха повече от 10години, не зная колко е актуално.

# 589
Е вие не знаете какво търсите, как да ви препоръчаме? Това с гайдите е много изтъркано вече, освен ако хората не са луди по това. Или не е Валя Балканска с нейния гайдар. Ако не сте сигурни, че хората си падат е рисковано.
Е аз ако знаех,щях ли да пиша?Нали затова е тук тази група за мнения, съвети,идеи,обменяме на опит ...

# 590
  • Melmak
Здравейте.И ние сме канени на сватба на брат ми.Сватбата ще е с поета нощувка.Ще сме трима човека с детето .Колко бихте дали ? Питам защото наистина се чудя.Благодаря предварително

Честно казано на най-близките хора бих дала доста повече. Куверт под 100 лв вече не се намира, аз на не толкова близки хора давам по 150 лв на човек поне. Тоест за брат ми се вижда малко 500!
Относно питането за гайдар, помислете дали не грешите. Младоженците може да са организирали вече програма и да са поканили или изобщо да не искат гайдар. Тези неща е хубаво да се обсъдят и да няма изненади.

# 591
Здравейте.И ние сме канени на сватба на брат ми.Сватбата ще е с поета нощувка.Ще сме трима човека с детето .Колко бихте дали ? Питам защото наистина се чудя.Благодаря предварително

Честно казано на най-близките хора бих дала доста повече. Куверт под 100 лв вече не се намира, аз на не толкова близки хора давам по 150 лв на човек поне. Тоест за брат ми се вижда малко 500!
Относно питането за гайдар, помислете дали не грешите. Младоженците може да са организирали вече програма и да са поканили или изобщо да не искат гайдар. Тези неща е хубаво да се обсъдят и да няма изненади.

Здравейте.Определено бюджета който сме си отделили ще надделее над 1000 лева..Няма как 🫠
А за гайдаря ,е един от любимите му инструменти и дори да са си повикали никога няма да е излишно още една гайда ,след като знам че той е любител на този вид музика, изкуство.Също и 🎷 Саксофон.Но да аз вече имам нещо намерено но не е окончателно.Благодаря за включването все пак! 💞

# 592
  • Melmak
А булката харесва ли гайди? Това също е важно, ако сестрата на мъжа ми реши да го изненадва с подобни неща на сватбата НИ ще съм леко фрустрирана.

# 593
А булката харесва ли гайди? Това също е важно, ако сестрата на мъжа ми реши да го изненадва с подобни неща на сватбата НИ ще съм леко фрустрирана.
Да харесва те се занимават с народни танци и двамата.Дори там се намират ...

# 594
Здравейте,
Приятел на мъжа ми от детството се жени. Мислим за сума  500 лева за подарък в плик. Но наистина не можем да преценим ок ли е ,малко ли е или е ненужно изхвърляне от наша страна. Притесняваме се да не оставим грешно впечатление. Благодаря предварително за мненията ви Wink

# 595
  • Melmak
Зависи къде е сватбата, колко човека сте. Имам предвид дали сте с децата, за които също има куверт или сте само двамата.

Според мен сумата зависи и от това къде се намира сватбата, защото на места кувертите са и по 160 лв.

# 596
Според мен, няма значение къде е сватбата, важно е колко са ви близки младоженците и колко може да си позволите да натоварите бюджета си.
Това да си платиш куверта е много безсмислено. Никой не прави сватба за да я избие. И сватбата не струва само яденето и пиенето. Украса, видео, дж, фотограф, осветление, аниматори, оркестър за извеждане, някои канят певци...  и кувертът стана двоен и троен.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 08:07 от Чи лу

# 597
Здравейте,
Приятел на мъжа ми от детството се жени. Мислим за сума  500 лева за подарък в плик. Но наистина не можем да преценим ок ли е ,малко ли е или е ненужно изхвърляне от наша страна. Притесняваме се да не оставим грешно впечатление. Благодаря предварително за мненията ви Wink
За двама души сумата е повече от прилична. Дъщеря ми е канена на сватба на приятели и ще събират по 200 лв на човек. Кувертите са по 130 лв, а разходите по цялата сватба до тук са им около 25000 лв за 70 човека. Просто цените на на всичко са космически.

# 598
Здравейте,
Приятел на мъжа ми от детството се жени. Мислим за сума  500 лева за подарък в плик. Но наистина не можем да преценим ок ли е ,малко ли е или е ненужно изхвърляне от наша страна. Притесняваме се да не оставим грешно впечатление. Благодаря предварително за мненията ви Wink
Щом са приятели от детинство, вероятно поддържа връзка и с други приятели, които ще бъдат гости на сватбата. Може да се допитате до тях. Иначе, на мен сумата (за двама души, предполагам), ми се вижда нормална към  висока.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 08:35 от Светкавица

# 599
Здравейте,

300 лева бих дала плюс букет. Ако са ми покрили и нощувка та, ще добавя в плика с пари и стойността на нощувката.
А, колкото до това, че младоженците имали и други разходи като украса, оркестър, DJ, фотограф и т.н., мен това най-малко ме касае. Аз не отивам на сватбата, за да покривам разходите им, аз отивам от уважение. Ако са ме поканили, за да си избият разходите, много жалко за тях.

Общи условия

Активация на акаунт