Щастливи ли сте? Ама честно.

• 31 768
  • 564
  •   1
Отговори
# 465
Точно в момента изобщо не се чувствам щастлива,след новите глупости за мутирали вируси и др.Сори,ама просто много ми дойде.Да не знаеш накъде да се обърнеш...Понякога щастието зависи от външните фактори,колкото и да не ни се иска да признаем.

# 466
  • Далечният изток
Точно корона-вирусът не може да ме направи нещастна. Изобщо няма как да завися от него.... докато не се сблъскаме челно разбира се.
По темата - щастлива съм.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 02:55 от AIDA_N

# 467
Не. Цялата ситуация е изключително напрягаща. Благодарна съм, че близките ми са здрави, че аз и семейството ми сме добре, но въпреки това ми е сговнено. Просто ей така, от времето, от вируса, от страха, от новото нормално. Не ме кефи.

# 468
Лошото е, че това "ново нормално" ще остане, и няма скоро да се върнем към нормалното отпреди Пандемията, защото са навързани страшно много неща - икономически, политически и др.
Имам чувството, че следващите 3-5 г. страшно ще ни се промени животът, не че вече не е.
Отношенията, запознанствата няма да са същите.

Реално в момента, който е здрав и няма досег със здравната система, където и да било; близките му са здрави; има работа, доходи някакви, покрив, топла храна, платени сметки, дрехи на гърба (въпреки че дори и да има, няма къде да ги носи), трябва да е щастлив.
В много краища по света много хора няма какво да ядат.
Суетата, готованщината, неблагодарността, неоценяване на малките неща, и всичко да се приема за даденост, че ти се полага, в България, са много широко разпространени.

# 469
Няма как да си щастлив, ако не си се научил да оценяваш това, което имаш

# 470
Кой как оценява това,което има,си е строго субективно.Не върви и да се размахва пръст кой е неблагодарен и да се упреква.

# 471
  • София
По-скоро клоня към не. И то заради цялата ситуация с епидемията. Напряга ме, притеснява ме. Как да съм щастлива при това положение? Понякога се случват неща, които ме радват, но като цяло не се чувствам щастлива.

# 472
Идеята на щастието е да намерим причина да сме щастливи, въпреки пандемията. Аз я намерих в лицето на семейството ми. И във вярата, че предстоят по-добри времена.

# 473
  • София
Това е насила щастие - ще си търся да съм щастлива. Ми, не съм щастлива, много добре зная кога съм щастлива! Човек съм, обстоятелствата ми влияят, не мога да се надъхвам изкуствено, нали много добре зная за какво става въпрос! Човек или е щастлив, или не е. Не е щастлив въпреки, какво е това щастие под условие?

# 474
За едни неща съм щастлива и благодарна, но вътре в себе си не напълно. Не е само или или, Андариел.

# 475
  • София
Ако въпросът е само с два възможни отговора - да/не, тогава човек може да отговори само с да или с не. В момента аз по-скоро бих чекнала "не". Няма отговор "щастлива съм за някои неща".

# 476
Знам, че може да е много по-лошо. Някой може да мечтае за моят живот. Аз самата след време може да искам да се върне сега. Но нещо ме дълбае...

# 477
Пандемията по никакъв начин не промени щастието ми. И не виждам как може да го промени освен ако член на семейството не умре от ковид. Подтиска ме, дразни ме, ограничава ме, но не ме прави по-щастлива или по-нещастна

# 478
Разбира се, че ще търся щастието в малките неща. Докато се вглъбяваме в нещастието си изпускаме реалността и това, което се случва пред нас. Радвайте се на малките неща. На обяда с мама. На съседското куче, което ви подава лапа. Може да звучи банално, но е по-добре да се усмихнете, отколкото да сте намусени и да подминете.

# 479
  • София
В живота има и добро и лошо. Сами си избираме с кое да живеем.

Общи условия

Активация на акаунт