Хей,шофьорки,как усвоихте паркирането?

• 17 188
  • 108
  •   1
Отговори
# 45
Смелост му е майката, хора. Е, естествено, тя се добива с практика. Цяла година, след като взех книжка, най-големия ми стрес беше да карам колата, а от карането на колата - да паркирам. И от тоя стрес такива грешки правех, че ме беше срам да си призная.  Embarassed Най-много грешах като има някой до мен. Пак от притеснение, а не от незнание.

# 46
Както са казали всички  - с практика. Тръгнах сама с колата и в един момент се светнах кога какво става. Сега паркирам само назад, защото с огледалата виждам задницата идеално, а и после е лесно за тръгване. Мъжът ми периодично ме кара да паркирам напред, но ми е трудно и това е . Най -горда бях когато паркирах назад до магазин, на 1 тясно място между 2 коли , на тротоар!Влязох от първия път и колата беше права, а една продавачка стоеше отвън и ме похвали, и каза че малко мъже паркирали там толкова добре. Heart Eyes

# 47
Практика, да, много е важна!
Но аз мога да ти дам още един съвет - степенувай по сложност паркирането. Като начало си избирах лесни (и бързи) за паркиране места, за да не ми бибикат припряно чакащите шофьори. После, с натрупването на опита и увереността ми, се пробвах на малко по-сложни места за паркиране и така. В началото имаше места във Варна, до които не припарвах, избирах по-заобиколни маршрути.

# 48
АААААААА,много съм зле в паркирането. EmbarassedОт 7 години съм шофьорка,но на паркирането съм гола вода.

# 49
Аз ни мога  Confused и на задна ни мога  Confused

# 50
Имах инструктор руснак - луд за милиони, но абсолютен работохолик и педант. Той ми създаде чувство за паркиране с цената на крясъци и лек шмекерлък. Тренирахме по изпитния маршрут, той вадеше едно колче и го забиваше до бордюра. На дясното задно стъкло на колата си беше залепил черно кръгче, и казваше" като започнеш да даваш назад, ще спреш когато черното петно съвпадне с връхчето на колчето. След това изправяш колата". Много добре ме тренира, ама и аз слушах, че нали го знаех как крещи.  Sick Разделихме се в крайна сметка с успешно и срочно взет изпит като първи приятели. Hug

# 51
Заслугата е на мъжа ми...

# 52
  • на село
Научава се с времето.
И за мен беше трудно шофирането на задна скорост и паркирането, макар че съм била на полигон, но всичко се усвоява с практиката.

# 53
  • някъде там
Да вярно е  всичко с практиката!!!!
Мъжа ми има един лаф:
И добре и зле да караш все ще ти подвикват "Ех жена".
Така,0 че смело напред.
Мисля че съм добър шофьор и добре се справям с паркирането, ама и не слизам по цял ден от колата.

# 54
  • София
Не смея да карам кола, защото не мога да паркирам  Embarassed Страх, бе, страх  Embarassed
Но има няколко причини:
1. Колата си я кара мъжът ми и огледалата са настроени за него, а аз съм с 20 см по-ниска и нищо не виждам в тях (в редките случаи, в които се качвам)
2. Да паркираш в София е цяло изкуство - ние живеем на булевард и пред блока има плътна редица спрели коли на по една педя разстояние, а аз за да паркирам бавно и славно задръствам движението на рейсове, маршрутки и разбира се, много коли Crazy
3. Много ми се кара мъжо, бе!

Карам само когато и мъжа ми е до мен в колата, а той непрекъснато ми дудне "Сега този защо го засече", "ето тук не се огледа, ако идваше някой - незнам си от къде, те удари", "До кога ще караш за този автобус, спри да взема да се кача на него - може по-бързо да стигна" Sad
Снощи чудейки се какво да измисли да мърмори започна да ме мъмри за мигачите - давала съм безсмислени мигачи  Crazy "От това островче може да се кара само надясно, за какво си се размигала сега с този мигач, всички разбраха че жена кара, от 100км си личи"  #Cussing out
Убива ми всякакво желание, не срещам никакво поощрение, само мърморене и колкото повече "опит" добивам, толкова повече глупости измисля, за които да ми мърмори Sad Имам чувството, че все по-зле карам

# 55
Много е важно да ти го покажат как се прави и после ще свикнеш.

# 56

Карам само когато и мъжа ми е до мен в колата, а той непрекъснато ми дудне "Сега този защо го засече", "ето тук не се огледа, ако идваше някой - незнам си от къде, те удари", "До кога ще караш за този автобус, спри да взема да се кача на него - може по-бързо да стигна" Sad
Снощи чудейки се какво да измисли да мърмори започна да ме мъмри за мигачите - давала съм безсмислени мигачи  Crazy "От това островче може да се кара само надясно, за какво си се размигала сега с този мигач, всички разбраха че жена кара, от 100км си личи"  #Cussing out
Убива ми всякакво желание, не срещам никакво поощрение, само мърморене и колкото повече "опит" добивам, толкова повече глупости измисля, за които да ми мърмори Sad Имам чувството, че все по-зле карам

Ми същото чудо го имам в колата! Mr. Green Не съм завъртяла ключа в контакта и той почва да бучи и мърмори! Стигали сме до моменти, в които демонстративно спирам и слизам от колата, да кара той, като много знае!  Mr. Green Но си е такъв, понякога ме бърка с подчинените си, но бързо го връщам на мястото му.  Rolling Eyes

# 57
  Трудно..

# 58
  • София и там където не се пуши
Отивате някъде и се учите да паркирате.

Иначе това че сте спряли на половин метър просто се случва.

Ние преди години имахме огромна кола, а мъжът ми един ден взел служебното Тико и гледам човекът паркирал го ама на разстояние от всякъде иначе не пречи на никого и се сетих мислел си е че е с голмата кола.

Трябва да свикнете с габаритите

# 59
аз също нямах  полигон на изпита и паркирането ми е зле Crazy ама поне като се мъча да паркирам гледам да няма никой покрай мене,щото не стига че ще се пъна ами и на другите ще преча. Затова гледам да паркирам така че после да седна и да тръгна Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт