ФЕВРУАРСКИЯТ ни бебчo сладък, за деня на влюбените ще да е подарък!

• 13 518
  • 320
  •   1
Отговори
# 285
delight, недей да се шашкаш предварително. Хубаво е, че се е намерил човек, който да ти обясни поне елементарните неща и да те успокои. Доколкото съм чувала специалистите могат да видят почти всичко с ехографа. Стискам ти палци (бързо са те насочили към фетална, обикновено се чака доста за час) всичко да се нареди и пак казвам не се настройвай отрицателно.

# 286
  • София
delight не се притеснявай - все пак теста е само вероятност. В книгата на д-р Спок четох, че вероятността за загуба на плода при амниоцентезе е 99.5%.
Стискам палци.  newsm10

# 287
  • offshore & overseas
delight, кураж, мила! На всеки може да се случи -- ето, и аз не съм си проверила още резултатите от БХС (в Шейново се прави задължително -- не питат много-много). Резултатите са там още от понеделник, но мен не ми стига кураж да звъня. Утешавам се само, защото ме увериха, че се обаждали, като имало нещо тревожно (освен да са звъняли пък аз да не съм чула или нещо такова) Дано всичко да е ОК. Praynig Praynig Praynig. А пък амниоцентезата ще мине и ще замине и ще го забравиш! Даже ще се успокоиш, защото тя дава сигурна диагностика за Даун и за други евентуални проблеми, опазил Господ. Ние всички сме с теб!   bouquet

# 288
  • offshore & overseas
Извинявайте, че задръствам темата, но мисля, че е важно. Това е линк към листовка за БХС на Майчин дом. Тук пише за природата на тези две изследвания, както и за риска от евентуален аборт след амниоцентеза. Хрисито май е искала да каже, че рискът е едва 0,5%, защото 99,5% аз него считам за малък риск  newsm62 А, още нещо -- наличие на Даун не може да се установи по никакъв друг начин, освен чрез амниоцентеза. Това пак е от листовката...

http://www.lmpbg.org/downloads/LMP_DownInfo_BG.pdf

# 289
  • София
Извинявайте, че задръствам темата, но мисля, че е важно. Това е линк към листовка за БХС на Майчин дом. Тук пише за природата на тези две изследвания, както и за риска от евентуален аборт след амниоцентеза. Хрисито май е искала да каже, че рискът е едва 0,5%, защото 99,5% аз него считам за малък риск  newsm62 А, още нещо -- наличие на Даун не може да се установи по никакъв друг начин, освен чрез амниоцентеза. Това пак е от листовката...

http://www.lmpbg.org/downloads/LMP_DownInfo_BG.pdf

Поправям се - 99.5% от амниоцентезите не предизвикват загуба на плода.  Добре, че има и по-наблюдателни  от мен.

# 290
Момичета, в събота отивам във Варна на 4Д! Чудя се само дали не е твърде рано и какво може да се види на този етап. Да не бием път и да дадем 50лв. на вятъра само ... Как мислите?

Пускам новата тема, ама хайде да не пишем там докато не затворят тази?

# 291
  • София
Момичета, знам, че стрелям много напосоки, но все пак ми се иска да опитам.

Търся една мама, с която в края на юни лежахме в патологията на Тина Киркова (603 стая, никога няма да я забравя!). Казва се Ива и тогава беше 6 г.с. Значи терминът й трябва да е за средата или края на февруари.

Много ми се иска, ако тя пише тук или описанието е познато на някоя от вас и може да се сещате кой може да е това, да ми пишете на лични! Много ми се иска да разбера дали всичко с мама и бебе е наред! Благодаря и извинете за вмешателството в темата ви!

# 292
delight, не се притеснявай все пак винаги 50% грешат, при всички положения ти стискаме палци и искрено ти пожелаваме да е само медицинска грешка и много да им се скараш.
Мили момичета, след дългата пауза да се похваля. Вчера, както си лежах и блажено си гледах телевизия изведнъж някой взе да ритка  Grinning мислех си, че си въобразявам, ама погледнах корема за всеки случай и го видях, истински си риташе и ми подскачаше търбуха. На пук на всички дето викат, че било рано малкото човече се обади.
Днес моето момче ме води в магазина и ми купи супер готин гащеризон, пък имаше и още един дето ми хареса, ама се направих на скромна и един час по-късно сестра му идва на гости и ми носи подарък точно този дето си го харесах. Така че, днес се сдобих с два. Още една позната е обещала утре да донесе каквото има.
Гледах, че сте писали за дрешките, та и аз да пиша, съвета на повечето с опит е да не се купуват ако ви дават, защото е наистина безсмислено умаляват им за един месец. На мен вече ми дадоха две приятелки и още три познати на мъжа ми са питали дали ще приемам. Така че съветът ми е, ако ви дават взимайте. Не разбира се от мъжете си. Въпреки, че на мен ми донесоха от онези ризки от старите филми, които са били на свекърва ми, та аз се направих на идиот и благодарих за честта като тържествено обещах, че ще пазя семейната реликва, но няма да я сложа на детето си.
За курсовете тук са задължителни  и безплатни. Правят ги очевидно веднъж на 6 месеца, това означава, че е все едно кога ще го посещаваш. Тук и бащите трябва да ходят на курса иначе не ги пускат на раждането. Ние с таткото категорично ще ходим заедно, понеже настоявам да е с мен когато раждам, пък и той е много въодушевен от идеята.
Пожелавам ви приятен утрешен ден и дописване в новата тема, че тази я напълних вече  Sunglasses.

# 293
Това е страхотно! Simple Smile
Искам ми се и мен да ме подритват вече, ама на мен доктора ми каза, че има да чакам ... Simple Smile
Аз нямам грам корем! Simple Smile
Миналото лято като пийнех 2-3 бири и хапна картофки изгеждах по-бременна отколкото сега! Simple Smile

Аз още се двоумя за ехографа във Варна. Все още мога да отложа часа предполагам, но сякаш не искам ... Едни ме съветват, че ще се види всичко и не е рано, че човечето е оформено вече ...
Други ми казват да изчакам да мине 20-та седмица!
Не знам какво да правя...

# 294
  • Стара Загора
wish незнам какво да те посъветвам, аз бях в 20-а седмица като ходих на 3Д и първата ми работа беше да попитам докторката дали ще може да се види пола, тогава тя ми отговори че вече казва на мартенскте майчета. Виж за другите органи незнам дали не е рано и за плацентата. Попитай гинеколога при който ходиш на преглед, кога е най-добре да се иде на 4Д.

# 295
wish, ако отидеш сега все ще се намери какво да ти кажат.. Но както споменах в предния си постинг - фетална морфология се прави 18-20 г.с. Аз имах възможност да ида в 17 или в 19г.с., но една приятелка ме посъветва да ида по добре в 19-та от колкото в 17-та.. Така че моя съвет е - изчакай и си запиши час за 20г.с. например.. Като ще е да е както трябва, нали!

# 296
Благодаря ви момичета! Мисля наистина да се обадя днес във Варна и да отложа часа с една седмица поне ...
Малко ми е неудобно, но се надявам да ме разберат!

# 297
Мерси на wish за новата темичка. Ако не си ти ще си останем без тема smile3506
Мяуче, на ехо не се ли вижда маркер за Даун- чувала съм, че било за дебелина на вратлето или нещо такова (съжалявам за неясното описание) и показвало оклонения при видеозон.
Аз ще съм във 24-та седмица като отида на фетална.
Мен бебчи вече сериозно ме подмушва от всички страни. Момичета, не мислете че е рано да усетите бебетата, или не е ли късно а пък не усещате нищо- при всеки е индивидуално.
bzepic, честито за придобивките. Ще си модерна и готина тумбелина с много дрешлета smile3503. Аз ако имах от кой да взема ехеее. въобще нямаше да купувам. А нали и затова ги правя тези врътки с корекциите на стари дрехи.
wish, та нали на ехо за БХС гледат м/у 16-19 седмица, защо да е рано? А за пола нали се сещате, че и да е по- напред бебчи може да се изхитри и да се скрие smile3504 и пак да не го видим. Ама би могла да почакаш и без това няма да те запишат веднага май...
Хубав ден на всички.

# 298
  • София
delight много ти благодаря за информацията. Не се тревожи за амниоцентезата-всичко ще е наред.БХС все пак се базира най-вече на предположения и възраст,което неозначава,че има проблем.Мисли САМО положително -това помага и на теб и на бебето newsm17 Hug
Лек ден на всички!!

# 299
Цветелинка, аз се записах за тази събота и сега се чудя дали да не се обадя да отложа за другата ... Sad
Ох ще ми се прусне главата от мислене сега ...
Хем искам да отида и да го видя хем не искам да е прекалено рано, за да се видят по-важните неща!

Общи условия

Активация на акаунт