Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 56 699
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ани, щом си с Хашимото, има вероятност изследването ти да е вярно. Както са ти казали момичетата ти трябва изследване на целия щ панел и ехо на щз. Можеш да отидеш при ендокринолог където избереш. Аз трансфера бих го отложила.

Успех!

# 646
  • Панагюрище
Ани, щом си с Хашимото, има вероятност изследването ти да е вярно. Както са ти казали момичетата ти трябва изследване на целия щ панел и ехо на щз. Можеш да отидеш при ендокринолог където избереш. Аз трансфера бих го отложила.

Успех!
Благодаря, пуснала съм всички хормони на ЩЗ, днес ще излязат и останалите. Ехо ще ми правят във вторник, защото няма възможен час преди това.
Да, с Хашимото съм, но никога не съм имала стойност над 2,49 и никога не съм изпила и една таблетка. Казаха ми, че съм млада и ще следят ТСХ при забременяване, но никой не е знаел, че ще стигнем до инвитро, трансфер и прочие.

# 647
ТСХ не се ли пуска на чист ден?На мен поне така са ми казвали винаги.

# 648
  • Варна
ТСХ не се ли пуска на чист ден?На мен поне така са ми казвали винаги.

По принцип и аз така знам и винаги така съм го изследвала... Rolling Eyes

# 649
Здравейте, може ли  препоръка при кой ендокринолог да запиша час , признават ли изследвания от друг град или трябва в клиниката да са правени и ако искаш да направиш някакви изследвания по твое желание , може ли в лабораторита на клиниката и трябва ли да си запишеш час за това .
Моля за малко информация , който е правил процедура на спонтанен цикъл как протичат нещата , благодаря

Поли за хормони няма значение къде ще си ги направиш.
Аз имам едно пункция на ЕЦ, без никаква стимулация, пускат ти ПКК и вирусология (за двамата) може и от друго място да е вирусологията, сигурно и ПКК в този ред на мисли.  Поставя се някой вариант на хориомон, за да спомогне озаряването и да таймират овулацията - кога да поставят, при мен прецениха след изследване на хормони. Аз поставях в събота вечерта и в понеделник сутрин ми беше пункцията. Викат те в някакъв час, качват те горе в болницата, аз бях без упойка и 10 мин след пункцията ме пуснаха. Мъжът ти чака пред андрологията да го извикат, ако са намерили годни за оплождане яйцеклетки, го викат за материал.
Сега правят и тест за корона вирус.

# 650
Здравейте. Един от ендокринолозите е д-р Хедер. Имала съм при нея общо 4 посещения. Въобщее не съм доволна, претупва и няма търпение да те изпрати да си ходиш. Когато съм и задавала въпроси се е държала студено и ме е контрирала, че това нямало нищо общо със състоянието ми и т.н. За жалост само за нея може да се запази час за преглед в близките дни и затова въм ходила при нея, колкото само да каже, че стойността на изследваното TSH е ок и да продължавам със същата доза. Определно мога да кажа, че с нищо не си заслужава 40.00 лв за преглед за няма и 5 минути.

Здравейте, наскоро посетих др. Хедер за спешно коригиране на дозата на ТСХ. Останах с добри впечатления и ми отговори на всички вьпроси, които имах както и ми погледна стари изследвания и записки от др. Начев. Като цяло не усетих че ме претрупва, но тепьрва ще сьбирам наблюдения. Но за др. Начев останах малко разочарована след последния ни разговор по телефона. Края на лятото бях на преглед при него - прегледа ме, обяснява ми за ТСХ то и като цяло има познания но много бьрзо говореше. Слава Богу всичко описа писмено в епикризата която ми даде и доволна останах от прегледа. Беше ми казал че стимулациите вдигат ТСХ то и че по време на стимулация ТСХ то трябва да е по- ниско от 2,5. При ЗЕТ само,тсх то можело да бьде до 4.0. Каза ми като забременея да му се обадя и ми даде мобилния си телефон. Така,,, мина време, трансфер, положителен крьвен тест и кьм 6 гс по мое решение си назначих ТСХ, което беше завишено 4.0 в следствие на бремеността, преди това беше 1.5. обадих се на др. Начев, и той ми се скара защо не сьм се обадила за час още от крьвния тест. Каза ми че веднага трябва да отида в Майчин Дом и че там ще е до 13.00 ч. Аз имах много малко време на разположение дори и с такси да бях отишла а освен това имах и час на гинеколог кьм 14:00 ч. Обясних че нямам вьзможност да го посетя сьщият ден, при което той ме прекьсна и каза че само му губя времето по телефона. Или идвам до 13:00 ч или да го оставям намира. Попитах може ли на др. Ден при което ми каза, че не се знаело дали ще работят и пак каза че му губя времето по телефона. Така. Приключи разговора ни. Слава Богу др Хедер имаше свободни часове за спешна консултация. Иначе и аз се интересувам от добри ендокринолози. ТАТ и МАт са ми в норма. Наскоро момичета посетих имуноложката в Надежда. Не и знам името : докторкатаце леко пьлна с руса на черта коса. Много разочарована останах, единстеното за което не ме е яд че вторичната консултация е безплатна. Имах вьпроси а тя ми се караше като ми отговаряше. Сега си чакам имунологичните изследванията но по конкретно анти фосфолипидните тела и анти -нуклеарните тела.  За следене на придобитата тромбофилия имам час при проф. Паскалева. Аз вече ще вляза в 8 седмица , а все още не сьм имала час при репродуктивния ми специалист. Бях пренасочена кьм др. Тихомирова , за пьрвичен преглед, сега разбирам и тя отсьства. Малко сьм обьркана в Надежда ли да остана или да търся друга Клиника.
Но ще се справя.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 13:03 от Анонимен

# 651
Anni_R
много е високо това TSH, най-вероятно е грешно, за трансфер е абсурд. Пусни си изследване в лаборатория в София и в бъдеще пускай само там, за да може докторът да сравнява резултати. Нали знаеш, че се пуска сутрин на гладно до 9-10ч. и без прием на л-тироксин, ако приемаш такъв. Ако пускаш за първи път си пусни и  FT3, FT4, TAT и МАТ.

Освен, че трябва да е на гладно, без хапче, ако се приема такова, добавям и без кафе преди изследването на ТСХ.
Препоръчвам БОДИМЕД за тая цел.
Сравнете си и мерните единици.

# 652
  • Панагюрище
Ето го и целият профил на ЩЗ

# 653
Anni_R
много е високо това TSH, най-вероятно е грешно, за трансфер е абсурд. Пусни си изследване в лаборатория в София и в бъдеще пускай само там, за да може докторът да сравнява резултати. Нали знаеш, че се пуска сутрин на гладно до 9-10ч. и без прием на л-тироксин, ако приемаш такъв. Ако пускаш за първи път си пусни и  FT3, FT4, TAT и МАТ.
Здравей, да знам. Дадох кръв в 8 сутринта на гладно и без кафе, което по принцип не пия.Не приемам л-тироксин, никога нищо не съм приемала, но и никога не съм имала завишени стойности, само на антителата МАТ и ТАТ, егографски потвърдиха Хашимотото. Единствено бях в цикиъл /4 ден/.
Пуснала съм и FT3 FT4 , TAT, MAT но само FT4 излезе12,38 pmol/I, другите ги чакам днес по обяд, защото тази лаборатория транспортира пробите в Пловдив.
Лошото е, че никой не ми назначи ТСХ преси стимулацията, за да видим дали от нея не съм го вдигнала до небето.
Относно София, разбери ме, няма как да пътувам всеки път само, за да дам кръв. Мога да го съчетавам с прегледи, а такъв ще имам чак в петък.
До тогава мога да повторя в понеделник в друга лаборатория, но отново в Панагюрище и имам час за ендокринолог във вторник.

А защо сте го пускали в ден, в който сте в цикъл, след като се пуска в дни без менструално кървене??

# 654
  • Панагюрище
Anni_R
Здравей, да знам. Дадох кръв в 8 сутринта на гладно и без кафе, което по принцип не пия.Не приемам л-тироксин, никога нищо не съм приемала, но и никога не съм имала завишени стойности, само на антителата МАТ и ТАТ, егографски потвърдиха Хашимотото. Единствено бях в цикиъл /4 ден/.
Пуснала съм и FT3 FT4 , TAT, MAT но само FT4 излезе12,38 pmol/I, другите ги чакам днес по обяд, защото тази лаборатория транспортира пробите в Пловдив.
Лошото е, че никой не ми назначи ТСХ преси стимулацията, за да видим дали от нея не съм го вдигнала до небето.
Относно София, разбери ме, няма как да пътувам всеки път само, за да дам кръв. Мога да го съчетавам с прегледи, а такъв ще имам чак в петък.
До тогава мога да повторя в понеделник в друга лаборатория, но отново в Панагюрище и имам час за ендокринолог във вторник.

А защо сте го пускали в ден, в който сте в цикъл, след като се пуска в дни без менструално кървене??
Защото не съм очаквала да има такова отклонение. На 4 ден почти нямах кървене никакво, но и имах удобен прозорец преди работа. Изобщо не съм се замисляла за възможни усложнения. При такъв висок резултат и по-горе момичета коментираха, че не цикъла е причина и не дава той подобно отклонение. Ще повторя изследването разбира се.

# 655
Моят съвет е да си пуснеш пак изследвания в друга лаборатория.
За ТСХ няма как да скочи толкова понеже си в цикъл,определено има проблем с хормоните

# 656
Anni_R

Защото не съм очаквала да има такова отклонение. На 4 ден почти нямах кървене никакво, но и имах удобен прозорец преди работа. Изобщо не съм се замисляла за възможни усложнения. При такъв висок резултат и по-горе момичета коментираха, че не цикъла е причина и не дава той подобно отклонение. Ще повторя изследването разбира се.

Би трябвало да се спазват изискванията, защото дори да излезе резултат, който Ви удовлетворява, то той пак няма да е коректен, ако не са спазени. Стискам палци следващия път да са наред стойностите! Simple Smile Иначе пушихте ли преди това (интересно ми е, дали може да е фактор, защото позната беше пускала в 2 последователни дни и в деня с цигари беше със завишени стойности)?

# 657
  • Панагюрище
Anni_R

Би трябвало да се спазват изискванията, защото дори да излезе резултат, който Ви удовлетворява, то той пак няма да е коректен, ако не са спазени. Стискам палци следващия път да са наред стойностите! Simple Smile Иначе пушихте ли преди това (интересно ми е, дали може да е фактор, защото позната беше пускала в 2 последователни дни и в деня с цигари беше със завишени стойности)?
Не, аз не пуша. А това за цикъла го разбрах малко след като дадох кръв.

# 658
Ацетизал кардио и аспирин протект взаимнозаменяеми ли са?
И от кога започват да се приемат, от трансфера ли?

# 659
  • Sofia
Ацетизал кардио и аспирин протект взаимнозаменяеми ли са?
И от кога започват да се приемат, от трансфера ли?
От деня на трасфера, иначе Аспирин протект или Акард. Казвам го, защото на няколко пъти ми натъртваха тези двете, като ме питаха на една ЖК какво пия, казах-" Аспирин" и 3 пъти ме питаха кой от двата, все едно друг не може... 🤔

Общи условия

Активация на акаунт