Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 56 704
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,
От дълго време ви следя, но пиша за първи път. Моята история е следната. Правим опити за бебче две години и няколко месеца. Направени са всички основни изследвания и на двамата-цветна снимка, полови хормони, виросология, микоплазма, уреплазма. Овулацията също е проверявана и проблем с нея няма. След всички изследвания установихме морфология на мъжа ми, варираща между 5 и 7 и завишен пролактин за мен. Във времето на завишения пролактин, овулацията беше на лице. Проверявана е многократно. Докторката, при която се следя ме изпрати на ендрокринолог, след което последва ЯМР. Резултатът от него беше микроаденом. Въпреки това доки каза, че това не е проблем и просто да не спирам лекарствата. Последваха 4 неуспешни инсеминации. Сега процедурата ви е ясна. Съветът от страна на лекуващия лекар е: идваш на 2 ден от цикъл, след като сте получили заповед. На въпроса какво да изследвам и да правя преди това, ми се отговори, че няма нужда да изследвам нищо друго. Евентуално след неуспешно инвитро, тогава могат да се назначат други изследвания. Обосновката беше, че тогава ще имаме ясна ситуация с яйцеклетки и оплодителна възможност на материала. Моля, за съдействие адекватно ли е мнението? Какво друго бих могла да изследвам и има ли смисъл да то правя? Не знам дали да вярвам напълно или да продължавам да търся проблем. Има ли нещо, което със сигурност ще попречи на инвитро? В допълнение и двамата сме на 29 години. Извинявам се за дългия пост! Знам, че тук ще намеря разбиране, подкрепа и съвет!  Стискам палци с края на тази година да започван да валят положителни тестове:))))
Целта на прегледа на втори ден от цикъла е да се види дали няма задържан фоликул от предната овулация и да се преброят развиващите се фоликули в текущия цикъл.
Наистина не са нужни изследвания преди това.
Възможно е в деня на прегледа да назначат изследвания на FSH и Естрадиол хормоните.

# 631
Здравей, не съм запозната със състоянието ти (микроаденом), но в нашия случай процедирахме по следния начин. Ние също имахме 4 неуспешни инсеминации и заповед от фонда когато се прехвърлихме в Надежда. Идеята на доктора беше първият опит да е на естествен цикъл, за да се види качеството на яйцеклетките и дали се оплождат, но за съжаление не успяхме да извадим яйцеклетка. Преди опита правихме биопсии-имунологична и за имплатационен прозорец, както и кариотип (предполагам заради биохимични бременности). Следващият опит вече беше стимулиран и по фонда и успешен. Успех!
Здравейте,
От дълго време ви следя, но пиша за първи път. Моята история е следната. Правим опити за бебче две години и няколко месеца. Направени са всички основни изследвания и на двамата-цветна снимка, полови хормони, виросология, микоплазма, уреплазма. Овулацията също е проверявана и проблем с нея няма. След всички изследвания установихме морфология на мъжа ми, варираща между 5 и 7 и завишен пролактин за мен. Във времето на завишения пролактин, овулацията беше на лице. Проверявана е многократно. Докторката, при която се следя ме изпрати на ендрокринолог, след което последва ЯМР. Резултатът от него беше микроаденом. Въпреки това доки каза, че това не е проблем и просто да не спирам лекарствата. Последваха 4 неуспешни инсеминации. Сега процедурата ви е ясна. Съветът от страна на лекуващия лекар е: идваш на 2 ден от цикъл, след като сте получили заповед. На въпроса какво да изследвам и да правя преди това, ми се отговори, че няма нужда да изследвам нищо друго. Евентуално след неуспешно инвитро, тогава могат да се назначат други изследвания. Обосновката беше, че тогава ще имаме ясна ситуация с яйцеклетки и оплодителна възможност на материала. Моля, за съдействие адекватно ли е мнението? Какво друго бих могла да изследвам и има ли смисъл да то правя? Не знам дали да вярвам напълно или да продължавам да търся проблем. Има ли нещо, което със сигурност ще попречи на инвитро? В допълнение и двамата сме на 29 години. Извинявам се за дългия пост! Знам, че тук ще намеря разбиране, подкрепа и съвет!  Стискам палци с края на тази година да започван да валят положителни тестове:))))

# 632
Здравейте!
Стана ми интересно в понеделник, защо пациентите на д-р Стаменов влизат в кабинета с пейджър , а не с номерца.И имаше координаторка в кабинета, която ориентираше чуждестранни пациенти, но освен тях и български пациенти.
Това нови практики ли са?

# 633
  • София
Пейджъри при Стаменов има отдавна, поне от година. Пейджърът вибрира и издава звук, когато ти наближи твоят ред за преглед. Идеята е, че понеже се чака
много, може пациентката да е в кафето, да излезнала навън или да се разхожда наоколо, та така системата я извиква.

Координатор за чуждестранните пациенти винаги е имало, учудва ме че се е занимавала и с българските.

# 634
Здравей, не съм запозната със състоянието ти (микроаденом), но в нашия случай процедирахме по следния начин. Ние също имахме 4 неуспешни инсеминации и заповед от фонда когато се прехвърлихме в Надежда. Идеята на доктора беше първият опит да е на естествен цикъл, за да се види качеството на яйцеклетките и дали се оплождат, но за съжаление не успяхме да извадим яйцеклетка. Преди опита правихме биопсии-имунологична и за имплатационен прозорец, както и кариотип (предполагам заради биохимични бременности). Следващият опит вече беше стимулиран и по фонда и успешен. Успех!
Здравейте,

Благодаря за отговора! Вдъхна ми надежда с успешния опит! Пожелавам ви едно здраво бебче! При кой доктор бяха процедурите.  Само не разбрах биопсиите превантивни ли са били, или е имало биохимични бременности. Благодаря. Просто се чудя да настоявам ли за нещо преди опита или директно да почваме стимулация.

# 635
Според мен е добре да се направят биопсиите преди опита, понеже могат да покажат дали има завишени НК клетки и да се предприеме лечение, поне при мен беше така. Освен това показват дали има изместен имплатационен прозорец. Все пак лекарят ще прецени кое е подхождящо за вас, пък и сте доста по-млади и не ви притиска времето. Коментирайте опциите с него. Успех ви пожелавам, а ние си чакаме 2 бебчета:blush:

# 636
Здравейте, може ли  препоръка при кой ендокринолог да запиша час , признават ли изследвания от друг град или трябва в клиниката да са правени и ако искаш да направиш някакви изследвания по твое желание , може ли в лабораторита на клиниката и трябва ли да си запишеш час за това .
Моля за малко информация , който е правил процедура на спонтанен цикъл как протичат нещата , благодаря

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 08:55 от Poli9

# 637
  • Панагюрище
Здравейте, в контекста на предишния въпрос е и моя. Имали ли сте проблем с ТСХ преди замразен траснфер (стойност 14,680 mIU/I).
Моите изследвания също не са от лабораторията на Надежда тъй като съм техен пациент, но живея в Панагюрище и пътувам само за прегледите. Свързах се с моя доктор -Тихомирова, но тя отсъства в момента и за трансфера ме прехвърлиха при доктор Цветков. Мнението и на двамата е, че резулататът е много висок и в тези граници трансфер не е препоръчителен, но все пак да направя консулация с ендокринолог и повторни изследвания без кървене.
Ще съм изключително благодарна ако някой е имал сходен проблем и ми даде насоки, има ли шанс изобщо да го сваля за трансфера. В момента съм 5 ден от цикъла и от два дни съм на естрофем.

# 638
Здравейте, може ли  препоръка при кой ендокринолог да запиша час , признават ли изследвания от друг град или трябва в клиниката да са правени и ако искаш да направиш някакви изследвания по твое желание , може ли в лабораторита на клиниката и трябва ли да си запишеш час за това .
Моля за малко информация , който е правил процедура на спонтанен цикъл как протичат нещата , благодаря
Здравейте, аз съм ходила няколко пъти при доктор Хедер. Като цяло съм доволна. Внимателна е и обяснява подробно, не те претупва. На мен са ми признали всички изследвания от други лаборатории. Само цветната снимка се наложи да повторя там. Можеш в лабораторията на клиниката да си пуснеш каквото искаш. Мисля, че не се налага да записваш час, но може да го провериш това по телефона, за всеки случай.
Аз съм правила инсеминация на спонтанен цикъл. И според е пълна загуба на време. За инвитро не съм запозната подробно, може би е добър вариант, ако няма установен проблем.

# 639
Аз бих повторила изследването в Надежда и направила консултация с ендокринолог.

Преди да се започне Естрофем търсим ТСХ да е под 2 (някои ендокринолози смятат, че трябва да е 1).
14, ако е вярно, при горна граница 4.2, е много висока стойност и за човек, който не се опитва да забременее, и няма как да се свали толкова бързо. 

Здравейте, в контекста на предишния въпрос е и моя. Имали ли сте проблем с ТСХ преди замразен траснфер (стойност 14,680 mIU/I).
Моите изследвания също не са от лабораторията на Надежда тъй като съм техен пациент, но живея в Панагюрище и пътувам само за прегледите. Свързах се с моя доктор -Тихомирова, но тя отсъства в момента и за трансфера ме прехвърлиха при доктор Цветков. Мнението и на двамата е, че резулататът е много висок и в тези граници трансфер не е препоръчителен, но все пак да направя консулация с ендокринолог и повторни изследвания без кървене.
Ще съм изключително благодарна ако някой е имал сходен проблем и ми даде насоки, има ли шанс изобщо да го сваля за трансфера. В момента съм 5 ден от цикъла и от два дни съм на естрофем.

# 640
Anni_R
много е високо това TSH, най-вероятно е грешно, за трансфер е абсурд. Пусни си изследване в лаборатория в София и в бъдеще пускай само там, за да може докторът да сравнява резултати. Нали знаеш, че се пуска сутрин на гладно до 9-10ч. и без прием на л-тироксин, ако приемаш такъв. Ако пускаш за първи път си пусни и  FT3, FT4, TAT и МАТ.

# 641
Някой интересувал ли се е вече как ще почиват по празниците? Дали не плануват да има дежурни от репродуктивните, или всички ще спрат като минали години?

# 642
  • Панагюрище
Anni_R
много е високо това TSH, най-вероятно е грешно, за трансфер е абсурд. Пусни си изследване в лаборатория в София и в бъдеще пускай само там, за да може докторът да сравнява резултати. Нали знаеш, че се пуска сутрин на гладно до 9-10ч. и без прием на л-тироксин, ако приемаш такъв. Ако пускаш за първи път си пусни и  FT3, FT4, TAT и МАТ.
Здравей, да знам. Дадох кръв в 8 сутринта на гладно и без кафе, което по принцип не пия.Не приемам л-тироксин, никога нищо не съм приемала, но и никога не съм имала завишени стойности, само на антителата МАТ и ТАТ, егографски потвърдиха Хашимотото. Единствено бях в цикиъл /4 ден/.
Пуснала съм и FT3 FT4 , TAT, MAT но само FT4 излезе12,38 pmol/I, другите ги чакам днес по обяд, защото тази лаборатория транспортира пробите в Пловдив.
Лошото е, че никой не ми назначи ТСХ преси стимулацията, за да видим дали от нея не съм го вдигнала до небето.
Относно София, разбери ме, няма как да пътувам всеки път само, за да дам кръв. Мога да го съчетавам с прегледи, а такъв ще имам чак в петък.
До тогава мога да повторя в понеделник в друга лаборатория, но отново в Панагюрище и имам час за ендокринолог във вторник.

# 643
Тсх 14 за трансфер е много високо. Ще ви канселират. Опит с толкова високо тсх е обречен.
Ендокринолозите препоръчват под 2.
С прием на естрофем трябва успоредно да се увеличи и дозата на  л тирокс, ако приемате. Защото естрофема удвоява, че и утроява тсх.

# 644
  • София
Здравейте. Един от ендокринолозите е д-р Хедер. Имала съм при нея общо 4 посещения. Въобщее не съм доволна, претупва и няма търпение да те изпрати да си ходиш. Когато съм и задавала въпроси се е държала студено и ме е контрирала, че това нямало нищо общо със състоянието ми и т.н. За жалост само за нея може да се запази час за преглед в близките дни и затова въм ходила при нея, колкото само да каже, че стойността на изследваното TSH е ок и да продължавам със същата доза. Определно мога да кажа, че с нищо не си заслужава 40.00 лв за преглед за няма и 5 минути.

Общи условия

Активация на акаунт