Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 557
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте!
Може ли да кажете д-р Персенска утре до колко часа е, до колко са най-късните часове?
Имам час за 17.30.часа и назначени хормони за ЕЦ , но ми е 14 ден и може фоликула вече да се е спукал .И затова се чудя да пускам ли хормоните преди прегледа.Но пък ако е след прегледа, докато излязат докторката ще си тръгне.
И освен да ги пусна преди това, пък каквото такова.
Как мислите?

# 271
Здравейте!
Може ли да кажете д-р Персенска утре до колко часа е, до колко са най-късните часове?
Имам час за 17.30.часа и назначени хормони за ЕЦ , но ми е 14 ден и може фоликула вече да се е спукал .И затова се чудя да пускам ли хормоните преди прегледа.Но пък ако е след прегледа, докато излязат докторката ще си тръгне.
И освен да ги пусна преди това, пък каквото такова.
Как мислите?

Не са ли таймирали овулацията с инжекции?

# 272
  • София
Здравейте, искам да попитам все още ли важи забраната партньора да присъства на преглед при инвитро специалистите?

# 273
  • София
Здравейте, искам да попитам все още ли важи забраната партньора да присъства на преглед при инвитро специалистите?
уж да, ама си влизат

# 274
Искам да попитам за следното положение с болничен, издаден след трансфер.
Примерно от болницата са написали болничен за 30 календарни дни. Ако на 15-тия стане ясно, че тестът е отрицателен, може ли пациентката да се върне веднага на работа и нужни ли са някакви други документи или с отиването й на работа болничният се прекратява автоматично? Не ми се ще да отсъствам от работа излишно в случай на неуспешен опит, а от друга страна ми се иска да се презастраховам, в случай, че се получат нещата, защото знам, че при бременност се пътува често до болницата и е по-добре човек да е в болничен, отколкото да се чуди как да си оправдава отсъствията.

И друго питане. За дните при подготовка за ЗЕТ ясно, че болничен не ми се полага от болницата. Нямам и право на платен отпуск вече. Ако взема болничен от ЛЛ и той се застъпи с този от болницата за след трансфера, проблем ли е за фирмата и лекарите, или има начин да се декларират законно застъпващи се болнични?

# 275
Примерно от болницата са написали болничен за 30 календарни дни. Ако на 15-тия стане ясно, че тестът е отрицателен, може ли пациентката да се върне веднага на работа и нужни ли са някакви други документи или с отиването й на работа болничният се прекратява автоматично? Не ми се ще да отсъствам от работа излишно в случай на неуспешен опит, а от друга страна ми се иска да се презастраховам, в случай, че се получат нещата, защото знам, че при бременност се пътува често до болницата и е по-добре човек да е в болничен, отколкото да се чуди как да си оправдава отсъствията.

И друго питане. За дните при подготовка за ЗЕТ ясно, че болничен не ми се полага от болницата. Нямам и право на платен отпуск вече. Ако взема болничен от ЛЛ и той се застъпи с този от болницата за след трансфера, проблем ли е за фирмата и лекарите, или има начин да се декларират законно застъпващи се болнични?

По първия въпрос се обади в Надежда, искай да те свържат с отдела за б.л. и питай, мисля, че болн.лист се прекратява от този който го е издал. Може и ЛЛ да питаш, също трябва да знае.

Относно застъпването не е проблем, дублираните дни ще ти се платят еднократно.
Никой не уведомяваш

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 12:09 от -INA-73

# 276
А знаете ли за първичен преглед колко се чака?

# 277
  • Варна

Моя приятелка скоро пусна заявка и й се обадиха за час след около месец и половина

# 278
Много зависи за кой доктор става въпрос.
При д-р Стаменов може и над година, при някои от колегите му - месеци.

# 279

Миналото лято ми се обадиха около месец след попълване на анкетата. Записаха ми час при д-р Стаменов за след 3 месеца.
Юли попълних анкетата, прегледът ми беше края на октомври при д-р Стаменов.

# 280
На 5-ти декември ще има безплатни прегледи, при репродуктивните лекари, в болница Надежда. Необходимо е само, предварително записване. Това в момента, е най-бързия вариант. Потърсете информация, на сайта на болницата. Успех!

# 281
При мен в деня на биопсията Естрадиол  238, Прогестерон 32. Биопсии направих след пункция на естествен цикъл без таблетки с 1 я. Бях само на утрогестан. На свеж трансфер на 5-ти ден съм била с прогестерон 53. Тогава имах и естрофем. Без успех.
Момичета, днес ми се обадиха, че док е направил коментар на биопсиите, не ми казват какви са резултатите, само е дал препоръка да се сложи лепило по време на подготовка за трансфер и още веднъж в деня на трансфер и пак ме викат на 10-ти ден от цикъла. Може би са наред и нк клетките и имплантационния прозорец. Казаха също, че щели да ми изпишат прогестерон на инжекции за вдигане на нивата, Така и не разбирам колко трябва да е прогестерона 😩

# 282
И аз се интересувам колко идеално трябва да е Прогестерона, в деня на трансфера? Била сьн на Циклогестн и инжекции Пролутекс и едва сьм стигала 25. При 21 отлагат трансфер доколкото знам.

# 283
И аз се интересувам колко идеално трябва да е Прогестерона, в деня на трансфера? Била сьн на Циклогестн и инжекции Пролутекс и едва сьм стигала 25. При 21 отлагат трансфер доколкото знам.

Аз имам два трансфера при прогестерон между 10 и 13. Не ги отложиха и двата са с + тестове.

# 284

Ще отговоря на първия въпрос, защото ми се е случвало вече. При издаден болничен, който е текущ, нямате право да се върнете на работа. Иначе казано -  нямате право да сте на работа, ако сте в болничен. Работодателят също няма право да прекрати болничен, който е издаден на работник. Единственият вариант е болничното заведение да анулира болничния лист за 30 дни и да го преиздаде с такъв за по-къс срок. Тук има една тънкост - ако има вече постъпило плащане от НОИ по въпросния анулиран болничен - то оригиналът на анулирания болничен се пази от работодателя, ако няма постъпило плащане - оригиналът се пази от болничното заведение (да бъде проверено все пак в Наредба за медицинска експертиза, да няма промяна) - че мен малко ме направиха на луда, след като и работодател, и болница искаха да притежават оригинал.

И една допълнителна информация - на следващия път реших да пусна за по-кратък срок (15 дни), след като от Информация ме уведомиха, че ако пусна за по-кратко време, то болничен може да ми бъде издаден чак на прегледа при АГ, който е около10 дни след положителен тест (тоест ще има едни 10 дни без болничен). Казах си - ще пусна за 15, пък после 10 дни ще изкарам все някак на работа, докато дойде време за преглед. Само че после на прегледа ми беше отказано да ми издадат нов болничен, защото било много ранно през бременността, дори не била още официално регистрирана на ЖК, нямали как ... Не казвам, че и на Вас ще Ви откажат, просто го имайте предвид като преценявате, дали да пуснете за 15,20 или 30.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 19:27 от Jerry19

Общи условия

Активация на акаунт