Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 479
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
  • София
В Надежда повечето звена работят на ръба на възможностите си. Това важи с особена сила за репродуктивните специалисти и особено за д-р Стаменов, защото всеки пациент, който е при другите лекари и не успее, иска в някакъв момент да се прехвърли при него. Ако се захващате с Надежда, трябва наистина да се заредите с търпение и да имате правилната нагласа - че за всеки час (особено при д-р Стаменов) има закъснение между 2-3 часа. Най-много се чака за първичен преглед, за коментар след неуспешен опит и за коментар на биопсиите преди (сега не знам как е). Веднъж стигнете ли до процедура, звъните на първи ден от цикъла и получавате час (стига лекарят да не е в някакъв отпуск годишен примерно или покрай Коледа примерно).
За мен Парадайс е странно решение, въпреки че ми е до работата, но от друга страна ние вече успяхме и си имаме човече. Оправдано за мен би било, ако планират да разрастват екипа, защото в момента има повече желаещи пациенти, отколкото репродуктивни специалисти. От друга страна отнема поне 2-3-4 години докато се пообучат съответните специалисти и започнат полека да навлизат в работата - първо под наблюдение на друг лекар, после и самостоятелно - както стана с д-р Тихомирова и д-р Чапанова.
На мен "Надежда" ми беше третата клиника. Усетих д-р Стаменов като моя лекар (за разлика от предните двама) и въпреки поредицата неуспехи, не исках да го сменям, защото имах усещането, че заедно търсим отговор и опитваме всички възможности. Успяхме някъде около точката, в която приех, че може би не е писано и бях на път да пробвам в Турция 1-2 пъти и да се отказвам окончателно.
Пиша всичко това, за да си създадете правилните нагласи и да прецените дали е Вашето място.

# 376
Постът не ми беше конкретно към някой.

За мене цялото чакане си заслужава, заради качеството на прегледите. Не съм споделяла, но съм бременна след трансфер номер 11 и 6-ти от д-р Стаменов. Миналата седмица бях на фетална в др.клиника /не е Щерев/, а тази седмица в Надежда. Е разликата в прегледа е огромна. В др.клиника малко ме шашнаха за нещо, което после казаха да забравя, как на жена чакаща 9г. ще и спускаш нещо дето ще я разтревожи !?!. И там техниката е нова, лекарите учили в чужбина, но има и зрънце магия и любов към пациента, което или го имаш или не.

Желая на всички да забременеете с колкото бебчета искате и въпреки трудностите и болката да се усмихнете и да ревете от радост като гледате монитора и малкото човече !
Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 377
Момичета след положителен тест ако си взема от клиниката 30 дни болничен какво пише като диагноза в самия болничен (в работата не са наясно, че правя процедури)?

# 378
Момичета след положителен тест ако си взема от клиниката 30 дни болничен какво пише като диагноза в самия болничен (в работата не са наясно, че правя процедури)?

Диагноза: Изкуствено оплождане.

# 379
В моите болнични след трансфер пише: Усложнения, свързани с изкуствено оплождане.
Но и без тази диагноза като се види, че е издаден от репродуктивна клиника, става ясно за какво е.

# 380
  • София

След + тест получих 30 дневен болничен с диагноза заплашващ аборт. Издаден от Надежда Репродуктив. Аз също не съм казвала на работа, а дали са разбрали от болничния, че е след ин витро слабо ме вълнува.

# 381
Както не са наясно, набързо ще им се изясни. Но какво ти пука от това? Толкова много хора има с репродуктивни проблеми, че вече рядко някой се впечатлява от такива неща. Даже в повечето случаи колегите са добронамерени. А и при положение, че вече си бременна, дали е станало по естествен път или ин-витро, не би трябвало да им влиза в работата. Така или иначе масово бременните ползват болнични от началото до края на бременността.

# 382
От репродуктивните специалисти кои ще преглеждат и в Парадайс?
Знае ли се вече?

Явно ще има график кой ден кой доктор в коя от двете болници ще преглежда. Попитах специало док. Стаменов мога ли в Парадайс да ходя на прегледи при него, понеже ми е на 5 мин. от работа и каза, че всеки петък ще е там. Също може там да се пускат кръвни изследвания в лабораторията и малко ще се разреди потока от хора в Красна поляна. Според мен е добре от гледна точка на ситуацията с Ковид, а пък и явно се разрастват, обучават нови доктори и се надявам скоро да го няма проблема с липсата на часове и за ЖК.

# 383
  • София
Да, това е плюс, че в Парадайс има кабинети ще разпредели наплива в Красна поляна, което е супер.

Тъй като ми предстои първи преглед (скрининг) при д-р Чачева силно се интересувам дали ще пуснат съпругът ми в кабинета?

По едно време доста бяха ограничили достъпа на придружители, но от 1 месец забелязвам доста мъжко присъствие из коридорите.

# 384
Да, това е плюс, че в Парадайс има кабинети ще разпредели наплива в Красна поляна, което е супер.

Тъй като ми предстои първи преглед (скрининг) при д-р Чачева силно се интересувам дали ще пуснат съпругът ми в кабинета?

По едно време доста бяха ограничили достъпа на придружители, но от 1 месец забелязвам доста мъжко присъствие из коридорите.

Извинявам се, но да попитам колко време по рано трябва да си запиша час за д-р Чачева за първа фатална морфология, че като гледам за всеки специалист колко се чака може би трябва от сега (в 6гс и 3дни съм)?

# 385
  • София

Извинявам се, но да попитам колко време по рано трябва да си запиша час за д-р Чачева за първа фатална морфология, че като гледам за всеки специалист колко се чака може би трябва от сега (в 6гс и 3дни съм)?

При последният преглед при вашия репродуктивен специалист ще получите напътствия в кой период от време да си запазите час за скрининг. Същото е и за женска консултация. Поне при ментака се случиха нещата.

# 386

Графиците за месеца излизат в началото на предходния. Хубаво е да си запишете час веднага като излезнат, защото часовете бързо се запълват. Особено пък за Чачева.

Пример: началото на октомври започват записванията за ноември.

Скрининг се провежда между 12 г.с. - 13 г.с. (+ 3 дни)
Ранна фетална морфология - 16 - 18 г.с ( + 6 дни)
Втора фетална - 20 - 22 г.с. (+ 6 дни)
Късна фетална - 28 - 30 г.с.  (+ 6 дни)

Пресметнете си седмиците и си запишете час за отворен график.

# 387
Аз също препоръчвам  да запишете час, но поне да сте в 9- 10г.с., че иначе си е много рано.
За прегледите при докторите от феталната и ЖК не се допускат други освен пациентките. То и придружители не би трябвало да влизат в болницата, пише си го на вратата. Някой мъже за репрудоктивния сектор са си за консултации та без тях неможе.

# 388
  • Sofia

Татковците не ги пускат. За съжаление нашия не присъства на нито една фетална, а те бяха доста - 5😐 Сега ще си ги види на живо направо 😁

За мен Парадайс изобщо не е ок... Мол, много хора... С този Ковид.. 😑

# 389
Момичета, снощи в 22 ч. си тръгнахме от болницата. В 20,30 като влезнах за преглед чакалнята беше все още пълна, все едно не е нощ, а си е през деня, само където персонала е малко, но пациенти колкото искаш. Задържах се доста пред манипулационна, заради бърз ковид и след това и вътре, и си тръгнах предпоследна, последните чакаха да влязат при Стаменов. Тоз човек сигурно спи там, чудя се чак кога се храни. Това наистина си е мисия, призвание, пълна отдаденост, незнам още как да го нарека. Чакаш наистина много, но като виждаш той, шефът, че затваря болницата . . . Стремят се да са ни максимално полезни, явно обаче наще проблеми са вече много разпространени и пациентите са ужасно много. Едно не разбрах, профила с резултатите го ограничават само когато имаш неплатени задължения към МБАЛ ли? И защо неможеш поне старите да си достъпиш? Със задълженията, които са към Надежда репродуктив май няма такъв проблем. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт