Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 56 676
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Да, възможно е да е от блокажа, но пак е адски висок за трансфер.
Започнахте ли прием на л тироксин?
На мен ми беше изписан при тсх 6, и от три години си го приемам. Имах хипотиреоидизъм, преди няколко дни се оказа,че и с Хашимото вече съм се обзавела.
Държа си тсх около 1,3 с 50 мкг.,като имах огромен проблем с покачващо се тсх при прием на естрофем. При естрофем за седмица ми скача на 5 от 1,3 изходна стойност.
Трябва да е до 4 максимум, като най добре да е 1. Това е потвърдено от Начев и Катя Тодорова
Отложете трансфера и коригирайте тсх.
Аз имам схема за прием на л тириоксин, назначена от ендокринолог., която да държи тсх около 1 с прием на естрофем. Ендокринолог ми каза, че тсх на 4 обрича опита на неуспех.
За корекция на ТСХ разчитайте и слушайте само ендокринолог, на мен много хвален и известен репродуктивен ми твърдеше, че тсх 5 не е проблем за трансфер, защото било фалшиво напомпано от естрофем, но в последствие ендокринолог категорично отрече.
Момичета, в Надежда дали има случаи на успели на 41г.? Предстои ми час при специалист в Надежда, знам че имат опит на ЕЦ. Аз имам резерв засега, но не искам да измъчвам тялото си повече с инжекции и ще водя преговори за ЕЦ, само това бе съм опитвала и ми де щеше да е някъде,където имат практика да го правят.

# 661
  • София
Хайди, при кого ти е часа?

Аз съм там от година. За съжаление са ужасно претоварени. За ец е добре да събереш поне 5 е. Което е доста тегаво за напълно ец, дори и за ец само с хапчета. На мен ми се изпуснаха пункциите на два цикъла, защото нямаше достатъчно проследяване. Накрая минах на стимулация. Просто на ец са нужни повече прегледи и хормони, иначе за ден, часове ф заминават. Може при други момичета да е било различно. Но това е моят опит.

Когато имах инжекции ме преглеждаха много по-често, съответно и движението на лх беше проследявано, а и аз вече бях плакала как сме изпуснали месеци и то точно тези с прп на я, дето уж трябваше да са надеждни.

# 662
Ах, овулацията си я знам кои дни е долу горе, аз затова съм навита на ЕЦ. Не се ли слага тригер? Или изпускат и въпреки тригера 🤨

# 663
  • София
Слагат тригер.

# 664
Здравейте Simple Smile
Вчера сутринта имах пункция. Знаете ли по кое време да очаквам обаждане от ембриолозите?
Поздрави и успех на всички

# 665
Днес до обяд.

# 666
https://

Учудих се вчера на трансфера, че д-р Цветков ме попита правен ли ми е прогестерон/ пролактин, не запомних, но д-р Персенска никога не ми го е пускала.В стаичката едно от момичетата коментираше, че два пъти отлагат трансфер заради високи нива.
На забременяването ли пречи, и на вас какви хормони освен естрадиол и лх ви пускат по време на стимулация/ ец?

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 12:56 от silvanchence

# 667
Здравейте може ли някой да ми каже замразен трансфер как протича като ти дойде цикъл до самият трансфер колко пъти ходиш на преглед изследвания правят ли ти, Благодаря

# 668
  • София
Момичета, наясно ли сте как стои въпросът с болничните при стимулация, пункция, трансфер.
И кога мога да си поискам болнични.

# 669
Момичета, наясно ли сте как стои въпросът с болничните при стимулация, пункция, трансфер.
И кога мога да си поискам болнични.

Здравей! По време на стимулация нямаш право на болничен. След пункция можеш да ползваш 5 дни (някой да ме поправи, ако греша), а след трансфер - 15 дни. Попълваш заявка на гише информация в болницата и на следващия работен ден отиваш да си вземеш болничния.

# 670
  • София
Благодаря?
Т.е. 20 дни общо, когато трансферът е свеж. Правилно ли разбирам? Или 5 и при по-ранен трансфер дните се намаляват съответно.

# 671
Болничният за след трансфер прекъсва болничният, който се полага след пункция. Тоест, ако имаш трансфер на трети ден, съответните дни ще се намалят.

# 672
  • София
Много благодаря! Понеже ние сме си работодатели със съпруга ми и гледам всичко да ни е точно, че да не нарушим някое правило и да пропуснем някой документ.

# 673

Момичета, знаете ли как става вземане на досие от Надежда и копия ли дават?
С разрешение на Стаменов ли става?

# 674
Много благодаря! Понеже ние сме си работодатели със съпруга ми и гледам всичко да ни е точно, че да не нарушим някое правило и да пропуснем някой документ.
В надежда след трансфер даваха до 30 дни.

Общи условия

Активация на акаунт