За тези, които четат любовни романи № 37

• 61 608
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Коледната книга на Ибис

Не са пуснали резюме още. Дано не е като Един ден през декември.

# 376
Прочетох Това не е края и се скъсах от рев. Изключително тежка, пълна с емоции книга, типична драма, но с щастлив край Simple Smile леко ми напомни за книгите на К.Ашли с по-дългите описания. Разкава се от главната геройня, добре написана , много тъжна, въздействаща книга. Прочетох я за ден(добре и вечер според часа, в който пиша) и не можах да я оставя. До край не знаеш с кой какво ще стане. Аз си харесвам любовни исторически, М.Марч, В.Кийланд, С.Йънг и др. и е трудно някоя такава драма да ме впечатли. Но книгата ми хареса и не съжалявам, че я купих, въпреки че не е май стил.

Аз пък не исках знам дали краят е щастлив или не, преди да съм я прочела. Rolling Eyes

# 377
  • Варна
Аз пък обичам да знам какъв е края. Не обичам лошия край.  Ако ще рева цяла книга, поне накрая да има защо.
Тази книга е повече в стила на майка ми. Ще взема да и подаря за някакъв повод.

# 378
  • В къщурката на хълма на феите
снощи докато опека един козунак и успях да опаткам 180 страници на Ви Кийланд, мнооооооого ми харесва .. ама мноооооого! нямам търпение да тръшна децата довечера и да дочета
коя книга?
На Пенелъпи Уърд много и харесвам преведените книги, но такива драми има в тях, така ме хваща за гърлото, че направо ми е трудно да се наканя да си я причиня отново
за Красива грешка става дума .. много ми хареса книгата .. макар че тая драма накрая малко преекспонирана, ама нейсе .. книгата е приятна за четене ..

# 379
И на мен ми хареса Красива грешка. В 'благодарности' Кийланд пише, че Пенелъпи е помогнала за Красива грешка и наистина ми се иска и на мен да преведат някоя на Уърд. Досега четените от нея книги всички са ми харесали.

# 380
Прочетох https://www.goodreads.com/book/show/50892287-in-a-holidaze много харесвам авторките, които и този път не ме разочароваха. За пръв път чета книга с времева примка и ми беше много интересно. Иначе историята е  коледно - романтична за грешките, за прошката, за това как да разберем кое е добро за нас и как да си го поискаме. Много ми хареса и ми донесе настроение за предстоящите празници.

Сега чета https://www.goodreads.com/book/show/48854978-playing-with-fire още съм в началото, но ми е доста интересна, надявам се до края да е така.

И понеже си търся някое готино фентъзи за след нея, някой чел ли е това https://www.goodreads.com/series/259801-kingdom-of-runes пише, че е подходяща за феновете на Маас , та се чудя дали наистина е добра или просто си правят реклама като сравняват.

# 381
На вас хареса ли ви Лесна на Тамара Уебър.. хубава история, но като, че ли имаше нещо куцо в писането.. трудно се чете.. започнах на български, но виждах че нещо куца в превода.. реших да продължа на английски и тогава разбрах че на преводачката хич не й е било лесно:) в крайна сметка, склонна съм да го отдам на това че просто английския ми явно не е на добро ниво, въпреки че с други книги нямах никакъв проблем.. но и това преведено заглавие "Лесна".. голямо разочарование и съм склонна да се откажа да чета Уязвим поне засега.. на вас хареса ли ви? Заслужава ли си да се чете?

# 382
Няма никакъв смисъл да се чете Уязвим, то си е абсолютно същото, но от негова гледна точка. Препокрива се на 90%, писала е под индиго.

# 383
  • Плевен / София
Няма никакъв смисъл да се чете Уязвим, то си е абсолютно същото, но от негова гледна точка. Препокрива се на 90%, писала е под индиго.
+1

# 384
Последно прочетох на Ви Кийланд "Егоцентрик". Не ми хареса. Буквално я прочетох преди три дни и като тръгнах да пиша коментара не можах да се сетя коя беше последната мината книга. Завърших я, но аз много, много рядко оставям книга недовършена, калявам си волята Grinning по този начин. Чела съм и къде-къде по-лоши.
Честно казано от доста време не мога да си намеря хубава книга и препрочитам любимите ми, някои скоро ще ги цитирам.
Сега чакам онлайн "Нежно спасение" на добрата стара Джули Гарууд.

ПС: Наскоро научих и много се смях на един нов любовен роман, свързан с Ковид. Не знам дали сте го обсъждали в предишните теми.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 23:31 от Παύλος

# 385
Приключих с "The sweet oblivion" на  Danielle Lori и много ми хареса. 💗 Ще продължа и с втората от поредицата.
Преди това прочетох на Колийн Хувър "Най-доброто в теб". Бях чела две нейни книги преди година-две и се бях отказала, защото ми идваха в повече, а аз обикновено чета за да се разтоварвам. Но специално тази книга ме докосна и промени нещо в мен. Мисля да прочета и още една, пък да видим... 🙄
Не знам защо, книгите на Ви Кийланд са ми посредствени, не ме впечатляват. А Пенелъпи Уърд е една от трите ми най-любими авторки на любовни романи. 💗
"Лесна" и на мен не ми допадна особено, прочетох и "Уязвим", но го направих година по-късно, когато бях забравила първата книга и не беше зле. Понеже след нюансите се измъчих с книгите за Грей, а обичам да си изчитам всичко докрай, оставих втората книга за по-натам...

# 386
Хелоу! Преди няколко дни моят четец трагично ритна камбаната и  сега се опитвам да напълня новия с всичко  must have , към което бих се обърнала да препрочета.
Напоследък каквото подхвана и го зарязвам не толкова заради преекспонирани драми и куца история, колкото заради липса на талант в автора и скучен текст.
Следя ви иначе, за нови идеи!

# 387
  • Плевен / София
Хелоу! Преди няколко дни моят четец трагично ритна камбаната и  сега се опитвам да напълня новия с всичко  must have , към което бих се обърнала да препрочета.
Напоследък каквото подхвана и го зарязвам не толкова заради преекспонирани драми и куца история, колкото заради липса на талант в автора и скучен текст.
Следя ви иначе, за нови идеи!
Аз затова "любимите" си ги качвам и отделно на карта памет или флаш памет....Презастраховам се за такива случаи.

# 388
Имах ги на лаптопа, НО детето скочи върху него и той също ритна камбаната. Влязла съм в серия..

# 389

И понеже си търся някое готино фентъзи за след нея, някой чел ли е това https://www.goodreads.com/series/259801-kingdom-of-runes пише, че е подходяща за феновете на Маас , та се чудя дали наистина е добра или просто си правят реклама като сравняват.
Миши, за мен беше интересна. Първата е най-слаба, но дадох шанс на втората и ги изчетох всичките накрая. Очаквам скоро 4-тата книга.
Всъщност видях, че е излязла Simple Smile
Ще я започна, след като си завърша Legendborn.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 12:38 от AleaPP

Общи условия

Активация на акаунт