За тези, които четат любовни романи № 37

• 60 597
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
Честига Нова Година!
Желая Ви много, много здраве, успехи и щастие Simple Smile
Сиела са обявили част от издателския си план за новата година. В него освен "Разгневеният бог" на Шен  е и „Пънк 57“ от  Пенелопе Дъглас,
Това не е ли Хулиган 57 фен превода?
Защо издават вече преведени книги? Гледат форуми като този и знят, че е разпространена отдавна. Бих да 20лв за П. Дъглас, но за непревеждана, нова книга, а не за вече четена...

# 646
  • близо под тепетата
Честита Нова Година, четящи съмишленички Blush Нека новата година да ни донесе много здраве, радост и късмет!
Аз започвам 2021 с Vlad - Ker Dukey & K Webster Hug

# 647
Честита Нова година на всички! Пожелавам ви здраве и много прекрасни книги през 2021-ва година.❤
Миналата година (2019) прочетох около 300 книги. Тази година си поставих цел 250 книги в goodreads. Обаче си намерих друго хоби и видях,че няма да успея и свалих на 200,после 150 и накрая 100 книги. В крайна сметка прочетох 107, като половината ги прочетох през последните 3 месеца.
Тази година преоткрих книгите на Колийн Хувър. Влюбих се направо! Отделно затвърдих любовта си към Пенелъпи Уърд, открих любими автори като Пенелъпи Дъглас и Л.Дж. Шен, на които прочетох всичко. (без "В случай на чудо", защото прочетох доста негативни коментари).
Влюбих се и в сериите на Даниеле Лори- "Made" и на Рина Лент- "Royal Elite" (не съм чела друго от авторите).
Харесах много "Becoming his mistress" на A.E. Murphy и трилогията "The Rule Breakers" Roya Carmen( в ГР са с нисък рейтинг, затова не знам дали да ви ги препоръчам 😄).
Малинките бих дала на "Bittersweet"- Sarah Ockler, "Enemies" - Tijan, "Trouble in high heels"- Christina Dodd и разбира се "365 дни".
Започвам годината,четейки последната книга от трилогията "New Camelot Trilogy" на Sierra Simone- "American king". И съм меко казано втрещена. Както никога досега! Това вече са книги за хора без предразсъдъци. 😆😆😆 Харесва ми стилът на автора, как изгражда образа, но тази история ми идва в повече и не я разбирам (общо взето тройка, в която всеки обича всеки). И точно преди малко във фейсбук ми излезе статия за реална такава тройка, която живее във Франция на семейни начала и дори вече мислят за деца. Е не го разбирам. 😄
През новата година отново ще си поставя цел 100 книги, пък да видим. Вече не знам какво да чета, в търсене съм на нещо ново и различно, но все удрям на камък. 🤷‍♀️

# 648
  • София
Здравейте!

Аз тази година заложих на нетипични за мен четива (изключая довършените от мен поредици), а именно любовни романи, където се залага повече на романтиката, отколкото на еротиката. Също така и на любовно-криминалните истории, както и  на български автори.  
Честига Нова Година!
Сиела са обявили част от издателския си план за новата година. В него освен "Разгневеният бог" на Шен  е и „Пънк 57“ от  Пенелопе Дъглас,
Защо издават вече преведени книги? Гледат форуми като този и знят, че е разпространена отдавна. Бих да 20лв за П. Дъглас, но за непревеждана, нова книга, а не за вече четена...

Като човек, който работи в сферата (книжар съм), бих могла да разкажа каква е причината. Когато се започва с нов и непознат автор, обикновено се избира най-популярното му произведение, такова което би накарало хората да се заинтересуват силно и би привлекло повече от една читателски групи. В случая с Пенелъпи Дълглас, се залага на заглавие, което е известно и доста популярно, заглавие което би привлекло както и любителите на любовни романи, така и възрастовата група 15+. След това бързо ще се издадат и други неща. Освен това, не всички, които биха проявли интерес към книгата, са имали достъп до нейния оналайн превод. Пример за това е М. Марч, голяма част от книгите ѝ имат онлайн превод, но въпреки това продажбите на книгите в книжарниците са доста добри.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 20:09 от Г-ца Бързо се уча

# 649
  • близо под тепетата
Chelease, гледам,че доста ни съвпадат вкусовете, тъй че ще си дръпна пак The Rule Breakers. Много им се чудих и ту си ги теглих, ту ги изтривах.... Но Becoming his mistress ми хареса много, та ще взема да прочета и тази серия. Този Vlad нещо не ме привлича, може и да го зарежа Neutral Face

# 650
Chelease, гледам,че доста ни съвпадат вкусовете, тъй че ще си дръпна пак The Rule Breakers. Много им се чудих и ту си ги теглих, ту ги изтривах.... Но Becoming his mistress ми хареса много, та ще взема да прочета и тази серия. Този Vlad нещо не ме привлича, може и да го зарежа Neutral Face

Дано ти хареса... Аз доста се изтерзах по нея, мислех я седмици наред. Може би трябваше да са само 2 книги, защото някъде между втората и третата книга ми доскуча, но пък финалната част беше... 💔 Но за мен в повечето трилогии трета книга е излишна.

Здравейте!

Аз тази година заложих на нетипични за мен четива (изключая довършените от мен поредици), а именно любовни романи, където се залага повече на романтиката, отколкото на еротиката. Също така и на любовно-криминалните истории, както и  на български автори.  
Честига Нова Година!
Сиела са обявили част от издателския си план за новата година. В него освен "Разгневеният бог" на Шен  е и „Пънк 57“ от  Пенелопе Дъглас,

Като човек, който работи в сферата (книжар съм), бих могла да разкажа каква е причината. Когато се започва с нов и непознат автор, обикновено се избира най-популярното му произведение, такова което би накарало хората да се заинтересуват силно и би привлекло повече от една читателски групи. В случая с Пенелъпи Дълглас, се залага на заглавие, което е известно и доста популярно, заглавие което би привлекло както и любителите на любовни романи, така и възрастовата група 15+. След това бързо ще се издадат и други неща. Освен това, не всички, които биха проявли интерес към книгата, са имали достъп до нейния оналайн превод. Пример за това е М. Марч, голяма част от книгите ѝ имат онлайн превод, но въпреки това продажбите на книгите в книжарниците са доста добри.

Относно книгата на Пенелъпи Дъглас- тя не е фен превод,а е издавана. Така че няма смисъл да се преиздава. Можеше да започнат серията "Fall away" например.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 22:32 от ~Chelsea~

# 651
На Пенелопе Дъглас книгата Хулиган 57/ Пънк 57 не е издавана, фен превод си е на блога the diary of a book junkie, който вече го няма. Сиела ще са първите, които ще издават официално авторката.

# 652
  • София
Челси - Хулиган, никога не е издавана на български официално. Освен това, ако даден автор е издаван от едно издателство, ако не са му изтекли правата много трудно и скъпо, може да почне да се издава от друго издателство.

# 653

Тази снимка ми е останала в съзнанието и затова си мислех,че е издадена. Дори я бях публикувала в групата на Пенелъпи Дъглас. Явно нещо не съм разбрала. 😄

# 654
The Rule Breakers беше определено нещо различно като история и аз не съжалявам,че я прочетох. Рейтингът ѝ в goodreads не е никак нисък даже Smiley
Аз продължих с Пенелопе Дъглас пак и Birthday girl и въпреки че не си падам особено по големите възрастови разлики, книгата ми хареса.
Сега подхванах Пристрастен към греха, ама нещо.....ще видим дали ще чета изобщо другите.

# 655
  • София
Просто много добра фен корица! Честно казано, аз мислех че с Пенелъпи Дъглас. по-скоро биха се захванали Егмонт или Ибис. Надявам се да видим доста нейни заглавия, а не да спрат до никъде. Надявам се и други популярни англоезични автори на любовни романи, да намерят пътят си до българския пазар скоро. Някак си ми писна да гледам все едни и същи автори (Нора Робърт, Даниел Стил и поредните им преиздаваници), предвид че пазара изобилства от неиздадени автори: Тиан, Кенeди Райън, Талия Хибърт, Кора Райли, Ребека Занети, Айла Мадън-Милс, Ел Кенеди, Джесика Гадзиала, Британи Чери и други.

# 656
The Rule Breakers беше определено нещо различно като история и аз не съжалявам,че я прочетох. Рейтингът ѝ в goodreads не е никак нисък даже Smiley

На третата книга е 3.80 от 1000 души и затова много й се чудех на поредицата, но ми хареса,наистина е нещо различно и не знаеш как ще свърши. Някой ако се сеща за други подобни книги, ще съм му много благодарна. 🤗

Просто много добра фен корица!

За корицата дори си спомням,че докато четях се чудех защо са сложили брюнетка, като главната героиня е блондинка. И понеже и друг път съм попадала на книги с корици, неотговарящи на описанието и винаги съм се чудила защо така, още повече ми се е затвърдило в съзнанието, че е издадена... 🤷‍♀️😄

# 657
  • София
За много години!

По празниците прочетох някои книги, други препрочетох и като цяло съм доволна. Заложих на леки романтични истории.

"Преследването на Касандра" Л. Клейпас. Определено ми хареса, но аз като цяло следя авторката и съм ѝ фен.

Подхванах серия „Скандали“ на Каролайн Линдън и засега съм доволна.

Препрочетох "В леглото на дявола" и за пореден път ми хареса.

С поредицата "Хартуел" нещо не се разбрахме, макар и да харесвам авторката.

# 658
  • близо под тепетата
Аз да споделя за една нова- за мен, авторка - Stella Rhys. Прочетох  https://www.goodreads.com/book/show/41728082-sweet-spot и много ми хареса- лека книжка. Имаше малко драма, но не беше нещо отблъскващо или всяващо кой знае колко напрежение. Хем сладка, хем секси история Stuck Out Tongue Winking Eye еротичнините сцени, макар понякога да бяха прекалено често, бяха красиво описани-нищо вулгарно, химията се усещаше максимално, двойката ми беше много симпатична. Определено ще чета и други книги на тази авторка, даже вече започнах втората книга от тази поредицата (не са свързани -втората е за единия от приятелите на главния с приятелка на главната-предвидимо, но ми е интересно Blush ) Като стил ми напомня на Ви Кийланд и Пенелъпи Уорд и мисля,че и тази книга (не съм чела други книги на авторката и не мога да твърдя като цяло за нея) би допаднала на техните фенове Hug

# 659
  • София
Ха, резюмето ми звучи доста забавно. Мерси за препоръката, отбелязах я Smiley

Общи условия

Активация на акаунт