Любители на кучета - 108

• 28 300
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
О, Денис макар да е научен, че няма да получи храна от масата, пак се опитва да проси ядене, тропва се до мен с един жален, жален поглед, все едно храна не е виждал през живота си.
Аз имам въпрос към тези, дето са си с кучетата от бебета. Честър нали ми е първо бебе, та от колко месечни започнахте да ги приучавате на командите? Денис го започнах от ден 1, обаче той си беше на година и половина и много бързо схващаше за какво става дума.

Нашата я взехме на два месеца и 1-2 седмици.Дадохме й време около седмица-две да свикне с нас и започнахме с командите.Аз бях против,защото ми беше жал,беше все още малка,незнае къде се намира и какво се случва,но мъжът ми и синът ми я застъпиха и така.Една команда траеше доста дълго време,докато я усвои.След това започваха с втора и едновременно с това затвърждаваха и предишната(горкото ми кученчце).

# 241
  • Sofia
Такива сте бонбони 😁 чета ви с интерес и много се радвам на снимките и пухчовците ❤

Имате ли проблем с яденето на краката? Нашата като си загризе краката,като кокал ги дъвче..чак ме притеснява. Чувала съм за кучета дето са си прегризали опашката,ама за краката Rolling Eyes

И вчера едно дърпане удари по една котка. Бяхме седнали на едно заведение и се дърпа като луда. После гледам козинката й на едно място като че с ножица кръцнато. От нагръдника ли е станало

# 242
  • sofia
Може да има кожни проблеми. Заведете я на ветеринар. За това си и гризе крачетата.
Стискаме лапи и палци на Вива!!! Дано лечението е успешно!
Тонка, как е Харли?

# 243
  • Sofia
Кришка,ходихме,питах,гледаха я и казаха че няма нищо притеснително. Гризала ги на игра (цитирам),но на моменти така ги гризе,че ме притеснява.
А петното на козината се появи снощи от нищото след разходката.
Днес ще ходя за пипетка до клиниката и ще питам какво е.
Тя е такава беснотия,че ако си е "оскубала" козината от дърпане няма да ме учуди.

Може да има кожни проблеми. Заведете я на ветеринар. За това си и гризе крачетата.
Стискаме лапи и палци на Вива!!! Дано лечението е успешно!
Тонка, как е Харли?

# 244
  • sofia
Нашият джак Леон има доста кожни проблеми, за това предположих. Те са много белички.
Сега пък ние отиваме, защото окото му пак е възпалено, но изхвърлих преди време капките и не помня какви бяха...

# 245
  • София
Моят дребосък още не излиза, но се е сдобил с гъбички. Най-вероятно от мама си ги е донесъл. Аз почнах да го уча на команди още след втората седмица при нас, доста бързо схваща засега. Мен  гризането не ме притеснява, няма нещо непоправимо или чак толкова ценно, страх ме е какво може да погълне в такъв момент.

# 246
  • София
Margaritka_2014 нашата си гризе не толкова лапите колкото около ноктите, и то в определен сезон, пуснаха  и кръвна картина преди време и се оказа че нивата на нещото което се свързва с алергии е много високо и изписаха антиалергични хапчета. Аз не и ги дадох /имам особено мнение за кортикостероидни и разни подобни хапчета и сиропи/ и тя си спря след седмица две, НО не си е разранявала лапичките и тн. Давах и от хранителните добавки на човешкия и алергичен брат, при който също пропускам традиционната медицина доколкото мога.
Прегледай за осили, сега им е сезона /в София/, имахме два броя забити в междупръстовото пространство на лапичките и съответно тя си ги гризеше.

# 247
И аз започнах да уча Хари на команди още много малка. Нямаше 3 месеца. И усвояваше всичко много бързо.
Онзи ден на кучешката поляна си говорих с други собственици на кучета за броя порции на ден. Всички казаха че поне до годината не е хубаво да се маха третото хранене, понеже много им се натоварват стомахчетата с по-голямото количество. Дори порастналите кучета ги хранят по два пъти. Звучи ми логично. Не знам от къде идва това едно хранене на ден само, освен ако не става въпрос за дворно изоставено дворно куче, за което някой се сеща по един път на 1-2 дни и му хвърля един хляб.
Аз от бели не мога да се оплача. Имаме си образцово куче за сега. Дано си остане такава. Но пък такова скубане настава от една седмица че съм се видяла в чудо. Предполагам че е сезонната смяна на козината, но няма изчистване. Мисля че скоро ще трябва да се сдобия с робот.

# 248
  • sofia
Еднократното хранене има връзка с природата на кучето. Така е по-лесно и полезно да усвоява храната. Не е за удобството на собственикът.
Леон е на 11 м. и още яде 2 пъти.

# 249
Margaritka_2014 , Бети също много си гризеше задните крачета и вет.док .я видя и веднага огледа аналните жлези .И проблема се оказа в тях .Даде й храна на Purina , таблетки Хуск и пробиотик и гризането на крачетата изчезна .

# 250
  • Варна
Здравейте дами!
Прекрасни четирикраки приятели си имате!
След доста дълго обмисляне реших, че е време и аз да имам един такъв у дома.
Искам мъжко бебе кавалерче и молбата ми е, ако знаете да ме насочите къде и как да потърся.
Бъдете здрави!

# 251
  • о`майна лунна нощ е
Около годината или малко след нея махнахме третото хранене.
Командите ги почна още на 3 месеца и половина - първите, на които го научиха на скаутския лагер при леля му Кая, бяха да чака разрешение, за да се нахвърли върху купата. Сега знае десетина, понякога обаче е доста избирателен в изпълнението им.
 Малко забава от тази сутрин.

Скрит текст:

Не само ние се строихме на топъл хляб с масло. Накрая и той намаза залък хляб с пастет. Ей тогава - като му размахаш пастета насреща, е способен и кълбо да направи само и само да получи храната. Не просто команда, цяла програма ще изпълни с ентусиазъм и бързина.

# 252
Моля за насоки как се тренира бебе куче, че да не се нахвърля към порцията си храна и да чака команда!

# 253
  • София/Севлиево
Моето в началото го държех и слагах ръката си пред муцунката му.Броях бавно до 10,казвах му Яж и го пусках.Лека-полека се научи,може би за около 2 месеца и сега първо сяда на любимия си ъгъл в кухнята и чака да му кажа Яж и тогава почва-някой път пак я изяжда за под 2 минути,но повечето време е по-бавно храненето,а понякога дори му остава(явно не е гладен,все още го храня по 3 пъти,но нали до годинката трябва).

# 254
Мерси, Елислава. Има да си тренирааааам.

Общи условия

Активация на акаунт