Любители на кучета - 108

• 28 237
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Не знам как досега не съм влизала тук.
От 7 години сме заедно с нашата лабрадорка Иза.
Записвам се да ви следя и да се радвам на снимки.
И да попитам, някой има ли опит с болки в ставите на кучето  и освен подходящи витамини и умерени натоварвания какво се препоръчва? Изунка от време на време проявява някакви странни симптоми, които бързо преминават засега, но като ги описах на доктора се опасяваше, че може да е начална фаза на ревматизъм.
Поздрави от нас със обичайната поза по време на вечеря.

# 556
  • София
Буба, докато живеехме в апартамента - в асансьора на ръце или с човек, клекнал до нея (тогава даже и да я заиграеш може). По стълбите най-много едно стълбище да вземе сама и после седи и чака да я гушна. Навън, ако духа или вали, или има натрупал сняг - стрес и възмутен поглед, но все пак върши работа (в голям студ отказва да ака и тая работа я върши веднъж на ден вместо 2 пъти). Гледаше храстите на градинката силно притеснена, минаваща кола понякога я стресираше, понякога - никак. На влизане вкъщи, лапите се чистеха с мокра кърпи.
Сега, в двор с натрапници, излиза и на дъжд, и на вятър, и на сняг без проблем. Сама си скача през прага, сама и се прибира. Ти я насърчаваш на сухичко под стряхата да свърши работа - тя ходи на дъжда да обикаля двора (научи и че миенето на лапи не е чак такава драма). Само едни силни ветрови пориви наскоро я стреснаха, ама то си беше страшен ветрилник, чак на мен ми беше доста неприятно.
Според нас разликата в поведението идва от това, че на блока градинката беше заградена с храсталак, който се падаше над нивото на очите й. Тя просто се е притеснявала, понеже няма видимост, а особено като вали и влагата променя и звуците, става "хем не виждам почти нищо, хем нищо не звучи като друг път".  Това ми съвпада и с извода на Мери за закритите пространства, според мен е вярно.
Ако ви трябва треньор в София, кумата ми наскоро най-накрая си откри училище, иначе преди се занимаваше по-неформално и винаги успешно.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 15:47 от ToniShu

# 557
Мери най-вероятно и ти си напрегната инпритеснена като илизате и трябва са ползвате асансьора и кучана усеща това. Опитай се да си максимално спокойна и ако има любими лакомства се опитай с тях да я приучиш, че няма нищо страшно.
Вивата като дойде след дълга пауза на село в града и по същия начин със стълбите и асансьора беше. Запопнахме да я носим на ръце, че нали беше с контузена лапа. Ами всичко трая докато не спряха асансьора за седмица време. До седмия етаж не се носи тъй лесно куче на ръце, че и Макс на каишка. 😁 Вярно омете пакет лакомства докато се качим, ама от тогава няма никакъв проблем със стълбите. А в началото усещаше, че и ние се притеснявахме че куца и я боли и ела да видиш глезотии. И с асансьора свикна, ама това е лакомия неземна. За храна е готова на всичко.
И да ви кажа какво видях днес, че прави. Преди като и се забиеше трънче в лапата сама си го махаше, а днес я гледам момата видяла от батко си, че като се набоде спира и вдига лапа да му махнем каквото се е забило и тя по същия начин одеве. Спря и вдигна лапа и чака 😂😂
Alba rosa добре сте дошли в темата ни! Питай ветеринар за добавки за ставите. Има на пазара доста и може да ви препоръча някои. Големите породи като напреднат с годинките и трябва да ги подсилваме. Освен това дръжте и килограмите в норма, за да не и тежат допълнително.

# 558
  • Пловдив
Alba rosa и Иза, добре дошли!
Тарталета, какъв е обядът? Да не използваш за готвене безвъзмездно кучешки труд?
mtz, трябва да направиш страница във ФБ или Инстаграм Мокка и Нъки. Аз ще съм фанатизиран фен!

Сега по нашия болен/любовен въпрос. Днес на площадката се появи отново кучката, която е била разгонена преди месец. Саско пощръкля по нея. Имаше и други мъжки, и други женски кучета. Защо само моето реагира втори път така на тази женска? Flushed Тя естествено го лаеше и ръмжеше, налиташе да го хапе. А той досаден и нагъл като муха на мед.
Другите стопани ми казаха, че евентуална кастрация не би повлияла върху това поведение и той ще продължи да реагира така на разгонени кучки...
Но утре отиваме на вет. Ще ги водя семейно - и дон Томазо и Саско. Ще питам за кастрация, за ваксина за кашлица,  за храненето и мъките ми с него.

# 559
иланг Макс е кастриран и не реагира на разгонено женски. На приятелка кучето (женска), докато беше разгонена (първо разгонване и после я кастрира) всеки ден ги извеждахме заедно с магарето. Докато беше същинското разгонване Макс нямаше никакъв любовен интерес към нея. Едва към края на периода имаше мерак да и се качи, но само веднъж и не знам дали е било с цел доминация или заради самото разгонване. Джинка (нашето другарче в полето) преди да я успея да я кастрирам мина няколко разгонване. Всеки ден бяхме там с Макс. Тя милата заставаше пред него и премяташе опашка, а той погледне, подуши и побегне из полето. Тя го настигне и пак същото, а той тотален игнор и удряше 🤣 Чула съм, че при някои нагона остава, но при Макс не наблюдавам подобно. Преди да го кастрирам беше ужасно, когато на поляната дойдеш някоя мома в цикъл. Спира да пува и вижда и бая съм го гонила из улиците побегнал по любов. Даже имаше една разгонена на каишка. Макс застанал до нея, а аз като го настигнах и викам, бутам, ръчкам... все едно ме няма, глух и сляп ставаше.

# 560
Мери най-вероятно и ти си напрегната инпритеснена като илизате и трябва са ползвате асансьора и кучана усеща това. Опитай се да си максимално спокойна и ако има любими лакомства се опитай с тях да я приучиш, че няма нищо страшно.
Вивата като дойде след дълга пауза на село в града и по същия начин със стълбите и асансьора беше. Запопнахме да я носим на ръце, че нали беше с контузена лапа. Ами всичко трая докато не спряха асансьора за седмица време. До седмия етаж не се носи тъй лесно куче на ръце, че и Макс на каишка. 😁 Вярно омете пакет лакомства докато се качим, ама от тогава няма никакъв проблем със стълбите. А в началото усещаше, че и ние се притеснявахме че куца и я боли и ела да видиш глезотии. И с асансьора свикна, ама това е лакомия неземна. За храна е готова на всичко.
И да ви кажа какво видях днес, че прави. Преди като и се забиеше трънче в лапата сама си го махаше, а днес я гледам момата видяла от батко си, че като се набоде спира и вдига лапа да му махнем каквото се е забило и тя по същия начин одеве. Спря и вдигна лапа и чака 😂😂
Alba rosa добре сте дошли в темата ни! Питай ветеринар за добавки за ставите. Има на пазара доста и може да ви препоръча някои. Големите породи като напреднат с годинките и трябва да ги подсилваме. Освен това дръжте и килограмите в норма, за да не и тежат допълнително.
Сиви в началото бях напрегната , но вече претръпнах. Тя го прави или умишлено, или от страх. Вече нито и се карам, нито нищо, изчерпах се. Днес сутринта опика половината апартамент, защото мислеше, че ще се карам, след като е пишкала в банята и при положение, че НИКОГА не сме се карали за това. Опитвам се да я разбера и какви ли не мисли въртя и суча и не мога да измисля причината... По стълбите може да слиза,просто малко се опъва, ама вижда, че няма накъде и тръгва, амаа предпочитам да избърша в асансьора или пред него, от колкото цялото стълбище от 4ти етаж надолу.. 😒.. Чудя се, ако я кастрираме дали ще помогне.. Не знам вече какво да правя с тия нейните страхове..

# 561
  • Mediterraneo
Иланг, няма значение какъв е обядът, важното е да е наредена и тя на масата. Седне ли някой да се храни, тя не мърда от под масата( и най- вече покачена по краката ми), въпреки че никой не й дава да меси докато се храним!

# 562
  • под тепетата
Иланг, аз пък мисля, че точно за поведението покрай разгонените кучки помага кастрацията. Макс играеше с кастрирани мъжки, а с останалите бяхме на нож. Т.е. половите хормони го дразнеха и при мъжките , и при женските. Интересно ми е вашият вет какво ще каже.
Добре дошли на Иза и стопанка!
Тарталета, у вас женско царство Wink

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 07:49 от bilqna_69

# 563
  • sofia
Това е първото ми кастрирано куче. Не тича след разгонени, не се бие за територия. Разбира се с всякакви кучета, което е голямо облекчение за мен. Познавам всички кучкари наоколо, докато преди ми се налагаше да бягам от тях...

Ей го завалията във възглавниците. Кучешки живот...

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 09:28 от Кришка

# 564
Благодарим за топлия прием Simple Smile

Относно кастрацията - не знам дали би повлияла на разни страхове. Но...Изка е кастрирана отдавна и съм доволна, че го направихме. Първо, че още по време на операцията установиха, че е имала пиометра на матката, второ, че го няма проблема с разгонванията. Тя е толкова контактна по принцип, че не знам щяхме ли да успеем да я опазваме. Струва ми се, че с годините стана по-страхлива. Преди не й пречеше дъжда - сега се пази от него. Преди не й дремеше като пресичаме - сега като мине някакво по-тежко превозно средство се сепва и се пази. И като цяло контактността й стана малко по-приемлива. Преди нямаше куче, на което да не иска да обърне внимание. А напоследък по-избирателно подхожда.
Забелязала съм, че немските овчарки нещо "не ни харесват". Вие имате ли такива наблюдения за несходство в характерите на двете породи?

# 565
Няма пък да работиш! Ще ми обръщаш внимание!

Ей тази дивачка днес отхапа и глътна част от двулитровата бирена бутилка, която ѝ даваме да си играе. Още една забранена играчка... А на кафееното дърво направо му разказва играта. На половина е останало, а вчера откърти цяла голяма треска, която на време видях и махнах преди да я глътне и нея. Сега сме ѝ поръчали и L размер, но не вярвам да ѝ се опре за дълго.

# 566
Аз вчера останах без кабел за интернета. Влязохме и тя горда показа жалките остатъци.

# 567
Има едни спрейове с мирис на портокал или някакъв цитрус. Може да пробвате да напърскате с тях. И да вземете играчи от онази по-твърдата гума. Макар че аз докато се сетя за тези спрейове, Иза изяде освен дузина такива играчки, също половин диван, няколко облегалки и крака на столове, кабели, чифт ботуши, колекция картички и освен това помогна с беленето на тапетите в коридора. И всеки ден я беше изключително срам от това.
После някак изведнъж спря да се храни с покъщнината ни и сега е много примерно момиче. Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 12:50 от Анонимен

# 568
  • София
Ще ме извиянвате за видимата натурия, но ето една Буболечка, която не беше виждала слънце от няколко дни и днес сутринта хубаво му се зарадва Simple Smile  Вече минава в зимен режим и спи под завивката, освен това спи много и сутрин не иска да излиза Grinning

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 15:05 от ToniShu

# 569
  • о`майна лунна нощ е
Аз все забравям да ви пиша, че Минимаус, която ни грабна сърцата, в приюта в Слатина, ще пътува за Германия. Хем се радвам ужасно много, хем ми е мъчно. Брат й - Миниман вече е там и гризе наградки на меко и топло легло.

Общи условия

Активация на акаунт