Любители на кучета - 108

• 28 238
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Аз нямах търпение да излизаме вече, иии като дойде момента УЖАС.. Едно дърпане, запъване на краката, молитви по средата на улицата, само където не лягах по земята..Около 1 месец и трябваше, за да преодолее страховете си за навън.. Сега вече е почти на година, още я е страх от входа, асансьора, като духа вятър, от сенки и прочие 😰.. Още се напишква от страх, радост, и всякакви Имоциии 😁.. Нали повечето кучета са по-смели от колкото трябва.. Например пинчер с дух на питбул, а Тайра е корсо с дух на мишка евентуално 😅... Надявам се до 2рата година да ги израсте тези проблеми и страхове, че на мен ми е трудно да си сдържам нервите, например като се изпикае пред асансьора като кравааа и опикае половината вход преди да излезем 😒😤
Ако някой е имал такива премеждия, нека сподели.. Аз съм изгледала 3 кучета до сега ии такова нещо не бях виждала...

# 541
мери, частично ние сме така без пикаенето. Нашата е овчарка с душа на заек Wink вярно, че от началото на годината има голям напредък обаче. при първата разходка краката ѝ така трепереха, че не можеше даже да се изпика. сега е много по-добре, макар още да е цетко-петко. предполагам, че в някакъв момент ще свикне. голяма е шамтка.
иначе ако някой доближи двора започва да лае свирепо и като мъж Wink понеже е и черна и изглежда съвсем свирепа и опасна.

# 542
  • Пловдив
При трето-четвърто излизане на магарето стана свидетел на заря над главата му. Спринт  до вкъщи  после 14 ч не мръдна от дивана - не яде и не пи.
Сега е на 9м - вчера тръгна на едно кане корсо да се зъби. Пак има страх, но от внезапни силни шумове.
Странно ми беше, че от 3 месеца вдига крак и пикае по мъжки. Немска овчарка на 10 м пикае още по бебешки. Защо е така? Шошо по-рано ли съзрява?

# 543
  • Варна
Не знам, моето пикае по три начина. 😅😅

# 544
  • тук-там
Аз месец преди разходките ги учех на повод и редом ходене с наградки.
Сигме, аз съм изпуснала - какво е мъничето и как се казва?
Ето ги моите, нон стоп се борят и играят (дори когато са вързани):

# 545
Сара е тя. Кавалерка е.

# 546
Ето това изразява и моето усещане за това да се грижиш за куче:
https://m.facebook.com/groups/155967884450056?view=permalink& … =3443481775698634
Да се оплача...И това куче мрази дъжда. Не желае изобщо да излезе, когато вали...Започва есен и това ще е проблем..
Не си сама! Моята не понася нито дъжд, нито сняг. Мислех, че ще свикне, но не. Като има сняг стъпва едва-едва зад мен в моите стъпки, в дъжда излиза от входа с триста зора и през цялото време ме гледа възмутено и обидено Joy В допълнение тя не знае да си върши нещата нито в банята, нито на терасата, та се дебне някой петминутен промеждутък да понамали или спре Grinning
Нейно Височество:

# 547
  • о`майна лунна нощ е
С нетърпение чакам дъжда. Ама онзи кротък и напоителен дъжд, леко студено да е навън и по улици и алеи да няма хора.
Имам толкова дзен разходки с Швепса и приятелка в такова време и така ми липсва.
Разбира се, че предпочитам слънце и топличко, но тогава всички са навън, а тълпата и непрестанното дебнене и заострено внимание ме уморяват психически.

# 548
  • sofia
Разбирам, за какво говориш, но ни с дакели, ни с Леон имам това щастие...
Сутринта буквално го изнесох под едно дърво да пишка. Не ака, а побегна към къщи...Добре, че съм у дома и като спря дъжда, го изведох...

# 549
То за резките шумове е ясно, повечето кучета ги е страх. Според вет има фобия от затворени пространства, и че до 2 г ще го израсте.. В асансьора трепери, тракат и зъбите чак.. По стълбите е абсурд да слезе, понеже в сравнение на старите блокове е тясно. Като ходим другаде с по-широко стълбище няма проблем.. С други кучета също, нито я е страх нито нищо.. Играе, щастлива е, обаче ако човек се приближи е в поза страх, но и се радва и припикава..Още като я взех от развъдника беше много наплашена, и все още и личи.. Не знам там кво се е случвало, амааа големи ядове бера.. Надяваме се скоро, от раз да се промени, щото съм пред нервна криза 😅

# 550
  • о`майна лунна нощ е
Много зависи и от теб. Ще се случат нещата, но бавно.
Намери страницата на Моето куче. Имат и във фейса. Нееоднократно съм писала за треньора Ина Хаджиева. Дава изключително адекватни съвети за поведението на стопаните, което неминуемо се отразява и на поведението на кучетата им. Игри за оптимизъм, за подобряване на връзката куче-човек ... безброй са. Имам изкаран един курс при нея, а в момента води втори или трети. Тъй като е платен, нямам право да вадя клипчета от него, но в страницата й на Моето куче, също дава съвети, насоки и много полезна информация.

Швепса също се келеши понякога и едва го вадя в дъжда. Но всичко си има тактика и като преодолея първоначалната съпротива, после трудно го прибирам.

# 551
  • Бургас
С нетърпение чакам дъжда. Ама онзи кротък и напоителен дъжд, леко студено да е навън и по улици и алеи да няма хора.
Имам толкова дзен разходки с Швепса и приятелка в такова време и така ми липсва.

Умирам за това време. И без приятелка. В Морската градина - само ние и още някой-друг заблуден кучкар!

# 552
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, пак. Не съм писала отдавна, но ви следя. Страхотни кучовци показвате. Нямам и скорошни снимки на нашия каракачанец Арчи, но той вече е едно голямо магаре на 5 месеца. С оглед на предстоящото влошаване на времето и на твърдото ни решение той да си остане дворно куче, мъжът ми му направи къща за чудо и приказ. Е онзи ден на дъжда това куче изобщо не пожела да влезне. Измокри се до кости, но седя отвън. Не знам как да го накараме да си познае къщичката. Слагахме му храната вътре - влезна, изяде я и излезна.

# 553
Страхотна е Сара, голяма красавица! Аз имам слабост към кавалерите.
Хари се страхува от камиони и шумни мотори. От камиона на сметосъбирането направо полудява и започва да се дърпа. От дъжда не ѝ пука особено. Изтръсква се от време на време и продължава да тича. На мен ми е по-неприятно да ме вали. Страх от големи кучета все още има, но от както ходим на поляната с големите, я виждам че е станала по-смела. Спуска им се да ги лае, но стои на 1-2 метра разстояние. Сякаш виждам как някое ловджийско куче напада и се пази от прасе, което се опитва да изгони от леговището му Simple Smile Явно инстинктите ѝ са силни, въпреки че не никога не е ходила на лов.

# 554
  • Mediterraneo
Време е за обяд

Общи условия

Активация на акаунт