Любители на кучета - 108

• 28 239
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • о`майна лунна нощ е
Ха-ха-ха 😂 Много сладко това със софийското Саске!
Помня, че някой така беше подвиквал из Капана в Пловдив "Швееепс! Швепс!", като е припознал нашия хайван в друго куче, но не сме били ние. Сигурна съм, че от няколко заведения сервитьорите са наострили уши в опит да видят кой си поръчва Simple Smile

# 526
Ейй страхотни кучаци са си тези нашите 😍 Аз знам, че в темата няма от моя град та не се озъртам за познати муцуни. 😁

За кучешката кашлица май нямам какво са кажа. Ваксина на моите не слагам. Миналата година на приятелката кучето имаше. В началото не разбрахме, че е кашлица, а всеки ден ги разхождахме заедно. В багажника и после из полята си бяха. След няколко дена аз ае дпсетих, че това май е кашлица и ветвринар потвърди. Макс не се беше заразил и предпилагам, че всичко зависи и от имунитета на кучето. След това пак ги събирахме, докато се излекува. Мина само със сироп за кашлица на нашето другарче. И понеже видях, че Макс не прихвана не ми и хрумна да му слагам ваксина.
Бях в кухнята за малко и се връщам в хола и що да видя:

Добре, че дивана е голям та и за мен останало място 🤣

# 527
  • София
Това е Живата вода край село Боснек, много приятно местенце. Ние пак сме граждани след кратката ваканция и Лили е с нас. Балушан ще остане малко при баба и дядо, че доскоро беше обратното.
Снощи някакъв луд в метрото посягаше да гали Лили. Говореше си сам. При последното посягане Лили предупредително захапа въздуха и онзи се изниза. Усетила е, че не са му много чисти намеренията изглежда.

# 528
Здравейте! Опитах се да потърся отговори за моя въпрос в темите в форума, обаче беше неуспешно. 😅 Имам намерение да си взема Доберман, но тъй като нямам много познати, до които да се допитам... искам да знам тези от вас, които имате Доберман или която и да е друга голяма порода - средно колко ви излизат разходите на месец за храна? Имам желание да го храня с домашна храна, но бих искала да чуя и и тези от вас, които купуват готова. 😊

# 529
Здравейте! Опитах се да потърся отговори за моя въпрос в темите в форума, обаче беше неуспешно. 😅 Имам намерение да си взема Доберман, но тъй като нямам много познати, до които да се допитам... искам да знам тези от вас, които имате Доберман или която и да е друга голяма порода - средно колко ви излизат разходите на месец за храна? Имам желание да го храня с домашна храна, но бих искала да чуя и и тези от вас, които купуват готова. 😊
Аз имам кане корсо почти на година. Като по-малка един чувал гранули, които взимах на 120 лв на Kennel's и стигаха за 2 месеца, като готвех и пиле с ориз и зеленчуци поне веднъж седмично и понякога +паучове, с наградите всеки ден и някоя солета всичко излизаше около 200 лв на месец... Сега вече е на почти година, яде двойно повече, чувала стига за месец, редувам с готвено и консерви на Nuevo-6 лв е едната, която е за 2 хранения.. Грубо пак съм около 250 лв като сложа и солети, кокали и т.н..

# 530
Храненето ще ти излиза толкова, колкото решиш или можеш да отделиш. Ако под домашна храна имаш предвид да му вариш манджи с мръвки можеш лесно да си направиш сметката. Когато готвех на моето (40 кг е) му правех манджа от две агнешки глави добре сварени и отделено всичко дето е меко (махам всички кости) и към бульона добавям примерно пакет макарони или две чаши ориз, рендосан морков и какъвто друг зеленчук имам под ръка, както и отделеното месо и мозък. Тази манджа му стига за 4 яденета, тоест 2 дена. Същото става с всякакво друго месо, дробчета (рядко), пилешки фенери, патешки шийки. А ако искаш да му даваш гранула на пазара е пълно с всякакъв ценови клас. Отваряш примерна дозировка и смяташ колко грама на ден трябва да му се дават и унножаваш по дните в месеца.

# 531
  • Варна
Не е само храната, има повод, нагръдник, купи за вода и храна, ваксини, витамини, наградки, лекарства, време, търпение и много любов. 😃

# 532
  • о`майна лунна нощ е
Доберманите са прекрасна порода и ги харесвам ужасно много. Преди двайсетина години имаше бум на такива кучета, в последствие нещо поизчезнаха и се радвам, че напоследък засичам все повече.
Разходите за храна наистина са относителни.
Ако искаш да направиш много груба сметка, провери колко килограма средно е едно възрастно куче от породата, избери храна, виж дажбата на ден и провери в нета цената й.

# 533
  • sofia
Ето това изразява и моето усещане за това да се грижиш за куче:
https://m.facebook.com/groups/155967884450056?view=permalink& … =3443481775698634
Да се оплача...И това куче мрази дъжда. Не желае изобщо да излезе, когато вали...Започва есен и това ще е проблем..

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 08:42 от Кришка

# 534
Аз не се справих добре с домашната храна и явно кучето ми страдаше от някакви липси, така че имай предвид и това с домашната храна си изисква четене и не е просто да сготвиш ориз с месо.
Мисля, че месечно на мен обезпаразитяването ми е най-голям разход.

# 535
  • Bарна, морето, сините вълни

А вас посрещали ли са ви с такава усмивка? 😊

Много интересно съм го хванала Grinning

Така се спира, когато извикам даа ме изчака, защото очевидно нямам неговите сили

# 536
Всяка сутрин Joy

# 537
  • Варна
Сигме, големи сладкиши си имаш. 😘
Еро, целувки ❤

# 538
Малкото е много игриво. Страшен купон е откакто е вкъщи. В събота ще и е третата ваксина и живот и здраве след две седмици ще излиза вече.

# 539
  • Варна
Ако знаеш колко хубави моменти ви очакват. 😘

Общи условия

Активация на акаунт