Любители на кучета - 108

• 28 194
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Добро утро!

Момент на нежност. Simple Smile
Леле, Цвети, все едно виждам Бизунчо ❤

И една чиста любов ❤

# 61
Привет и благодаря за темата!
 Всички, и нови и стари муцунки, са страхотни!съжалявам за проблемите на Вива,дано се оправи душанката!

Данък и от мен,благодаря за темата!

# 62
  • тук-там
Сиви, Вивата от син и майка ли беше? Много болнава милата.. стискам палци да се оправи бързо! Във ветеринарната група можеш да питаш за офталмолог.
Майка и и татко и са полу- брат и сестра (общ баща имат). Може и това да е причина за нейните неволи, а и от цялото кучило само тя е изтеглила късата клечка май. Ще видя утре и в групата каквоще предложат, защото си и трябва сериозен преглед от специалист, а не само смяна на капките и гадаене дали новите ще подействат.
Ей я и нея, спяща на припек

За жалост това са генетични проблеми! Но желая да са малки и да се оправи бързо душичката!

# 63
Heart ама изпуснах ви.
Онзи ден преживях нещо много прекрасно. Беше ми криво и качих нелегално Джина на леглото, щото мъжкото човек го нямаше. Джина близна корема ми, подуши го и се сви точно до него. Беше мило!

# 64
  • под тепетата
esstela, и аз помислих, че е Бизу, а уж прочетох, че е Цвети.
Аз пак съм обезкучена и ще ви се радвам. Чакам Недялка с нейната банда да ни зарадва!
Духче, всичко разбират диванетата! А някои и говорят ( мрънкааааат кат Озю) Angry

# 65
esstela, и аз помислих, че е Бизу, а уж прочетох, че е Цвети.
Аз пак съм обезкучена и ще ви се радвам. Чакам Недялка с нейната банда да ни зарадва!
Духче, всичко разбират диванетата! А някои и говорят ( мрънкааааат кат Озю) Angry
Нямам нови снимки на бандата ма мисля ,че има снимки които не съм качвала.

След като Луци е доста над 5кг. в града с намордник ли трябва да го разхождам ?
Някой от Бургас да ми препоръча добре зареден зоомагазин/от сорта на д-р Стефанов и petmall/?

# 66
Аха точно говорят ,а моята пее и идва да пеем заедно, ако не сме го правили скоро.Ама то не е само тя луда де,черното коте като се прибираме от вратата тича и почва да говори-мамоууу .А за разбиране,нашата разбира всичко,Но и не слуша като си реши.

# 67
  • sf
Аз пък мога да не си мия краката 😁

# 68
  • под тепетата
Сега , ако кажеш и че те е лакирал , направо ще си осигуриш почасово гледане на Нейо Sweat Smile

ТуиГ, как те посрещна Оли? Имаше ли цупене и сръдни, че си го оставила?

# 69
  • Бургас
Недялка, това за 5 кг не е прието със закон. В закона пише, че намордникът е задължителен само за агресивните животни.
В наредбата на Община Бургас обаче пише, че с намордник трябва да бъдат "ед рите и агресивни" кучета. Което те го тълкуват, че и големите кучета, независимо от породата, трябва да са с намордник. Аз обаче яко съм им набрала заради този текст, който противоречи на закона, т.е. вменява ти по-строги от закон задължения. А не може наредба да бъде по-рестриктивна от закон - основен принцип в правото.

Софийската наредба дава право на собственика да води кучето или с къс повод, или с намордник. Ние нямаме това право.
И второ - за мен, лингвистично този израз значи "големи и агресивни", т.е. да са изпълнени и двете условия. Но знам, че глобяват стопани на големи кучета без намордник, защото това им е начин да си пълнят бюджета, а и колко от хората ще обжалват?
По тази логика и Елза трябва да е с намордник. И ако ми се случи да ме глобят, ще обжалвам до дупка. Защото тези хайки се правят в центъра и облагородените квартали, т.е. тормозят градските жители, които регистрират кучетата и се стремят да спазват правилата. А всички знаем откъде идват бездомните и изхвърлени животни - в циганските гета хайки за чипове и пуснати кучета не се правят. Нито по селата. Най им е лесно да ходят из Морската и да глобяват наред.

Отделно - моето регистрирано, чипирано и кастрирано куче не мога да кача в градски автобус. Забранено е. А уж сме европейски град. Значи задължения имам, а права - не. Не всеки има кола и живее в центъра, не във всеки квартал има кучешка градинка. Ветеринари също няма във всеки квартал. Много изостанал е Бургас дори в сравнение със София. Правим опити с други кучкари да променим наредбата, ще видим дали ще стане.
Та - ако искаш да си нямаш ядове - по-добре с намордник. Макар че когато течеше дискусията за промяна на закона, редица ветеринари сигнализираха, че намордникът е опасен за кучето, ако е за дълго време поставен, и особено в летните жеги.
За зоомагазин не мога да те посъветвам, има няколко на ул. Левски - улицата до съда, която излиза на Ботева. Има и един на светофара до училище "В. Априлов". Аз рядко пазарувам от физически магазин, предпочитам онлайн.

# 70
Когато влезе тая наредба за намордниците купих един,но понеже и конусовидна муцунката и пада.Вярно около 7 кг е ,винаги е на повод.
Обаче уж кротка порода куче ни нападна и захапа като бойно куче нашата.А този път нито лаеше нито беше до него.Собственика си хвърляше боклука и уж изтървал без да види кучето далматинец.Бяхме около 5-8 м разстояние и далматиница си стоеше уж кротко,изведнъж като я видя се затича и за секунди я захапа за гърба,мм бутна ръката си ,та него ухапа.А нашата, за да я спася драпаше да я взема и ме изподра по тялото да се върти от страх .Цялата трепереше и квичеше от страх.Е ,аз се разплаках,а един дядо съсед каза ,че предишния ден е скочило на малко дете...Собственика се прибра и нито попита как сме, нито дойде до нас да се извини.Кучето нямаше каишка ,за да се е скъсала и избягала както се изказа той.Не бил видял как излезнало кучето.Само каза стойте, тя е кротка....
Обичам кучета но за втори път ми скача куче и вече чувствам страх от чужди кучета,за това като поискам да погаля куче на улицата вече се замислям .
Та явно трябва да има доста солидни санкции за собствениците на кучета.Когато е голямо куче да бъде на повод или намордник.
Моята е дребна уж,но си е доста злобна ,лае и не харесва всички хора ,не знам как ги усеща.Не обича като тичат деца или викат,за това за да ми е мирна главата си е на повод и винаги като се разминаваме с други хора я хващам на късо.

# 71
Хаха, и Арчи е любител на крака. Smile
Чак е досаден понякога. Ама нали ми е слабост.. Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 16:05 от Анонимен

# 72
pisenxeto, моята е същата - лае деца, избирателно кучета, включително много по-едри от нея Sad Водя я винаги на повод, разминавам се от далече с други кучета, обаче просто изтръпвам като видя пуснато куче в парка...Какво като е кротко, като моето не е - почва да се репчи и да предизвиква. За мен не е ок да се разхождат кучетата пуснати, независимо колко добри са.

# 73
  • sofia
Съгласна съм!
С дакелът Марто имахме много подобни проблеми. Водех си го вързан, защото си беше агресивен. Какво от това, като все от някъде дотичваха Добри кучета, които той искаше да изяде. Разходките ни бяха кошмарни. Постоянно се озъртах, дърпах го и изобщо не беше гот.

# 74
Здравейте отново,

Аз имам въпрос, моето Чихуа е на 3 месеца и 10 дни. Биха му последната ваксина преди седмица.

Ветеринаря ми каза да не излиза 10 дни след това, но пък четох и някои казват дори 2 седмици след това?

Друго купихме му каишка и нагръдник, но му е малко голям още. Пробвам го да се разкарваме вкъщи, но само като я видя и му я сложа и почва да трепери не може да се успокои и не иска да ходи с нея. Много е страхлив.

Някакви съвети как да го приуча да ходи с нея и забелязах, че не му харсва много навън. Като излизаме навън до магазина, нося го на ръце разбира се още, но да види свят и да свиква.
Почва пак да трепери и да се свива. Не знам как ще се разхождаме, обича вкъщи да си е или на терасата.

Друго, което ме притеснява е, че като пътува с кола пак много се стресира и почва да повръща или да се плюнчи от страх. Само когато пътува с кола за по-дълго време се случва това.

Надявам се да го израстне, иначе е много умен, схватлив, вече е научил няколко команди, но на шведски, защото му говорихме на шведски и той така ги заучи.

Ето го и него:

Общи условия

Активация на акаунт