Любители на кучета - 108

• 27 735
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • о`майна лунна нощ е
Неделни усмивки от приюта в Слатина

# 706
  • София/Севлиево
Мисля че скоро ще остана без куче-ММ тая сутрин скорострелно го прибра от разходката целият омазан в л**на и едва го опазих от як пердах...Та за три дни два пъти го къпах и ако пак се повтори Рексуни рискува да бъде подарен на някой...Иначе кабелите спря да ги яде,но поне веднъж на два дни пръскам със спрея...

# 707
  • София
Елислава,съвсем нормално е поведението на кучето,все пак е ловджия,трябва да си прикрива миризмата.Нашата Бет е дърта магарица и все още ги прави тия номера.Единственото спасение е само на каишка да се разхожда,за да се контролира този порив.

# 708
  • София
Здравейте.
Идвам да споделя, че вчера бащата на моето прекрасно момче Балу, Томба, е прекосил моста на дъгата. Когато разбрах снощи, доста си поревах, нищо че отдавна не съм го виждала. Все се канехме скоро да направим семейна среща, все мислех че има време.
Ето няколко негови снимки.

# 709
Предишното ни куче ги правеше тези неща, особено когато сме я къпали с продукт, който има мирис.
Разкошно куче е бил Томба. Жалко, че си е отишло.

# 710
  • София/Севлиево
Да,аз винаги го водя на каишка и при мен няма такива изпълнения,обаче ММ тича с него в Борисовата и все някак си успява да го изтърве.

# 711
Значи Рекс е невинен.

# 712
  • о`майна лунна нощ е
Вечни ловни полета, Томба. Sad

# 713
Коте страхотен е бил татко му на Балу!

Не знам защо се учудвате, че и ислате да биете или да се разделите с кучето си, защото е направило нещо, което му е инстинкт и в природата му. В интернет и пълно с информация за всички породи кучета, за ловните кучета, за пастирските кучета и т.н. Всяко есно ловно куче се отърква в нещо смърдящо за да прикрие собствената си миризма и да не може да го надуши плячката му. Това, че се гледа в апартамент не означава, че кучето губи същността си.
Макс е смърдял на какво ли не, ама нито ми е минавало през акъла да го бия, а за махане не давам и думичка да се отрони. А не е като да не е бил мизерен и да не е смърдял на лайна (човешки, конски), развалена риба, плъхове, мишки и кой знае още какви гадости, които не съм видяла, а само съм подушила от него. Всичко се измива и аз съм го къпала. Било ми е гадно, ама това си е моето момче. А миризмите ако не знаете как се отстраняват - вода с лимон или вода с ябълков оцет действат безотказно. 😁

# 714
  • Bарна, морето, сините вълни
И на нас никога не ни е хрумвало да разкараме Ерос, само защото е направил пакост. Все едно да разкараме детето си, когато цапа или разхвърля. За нас е същото. С ММ го обичаме еднакво и винаги сме били единодушни.
Еро много не се цапа, освен като ходим до езерото. Въобще не го спираме, особено след като се престраши да плува, голям кеф му е.

Прекрасен е бил Томба! Съжалявам!

# 715
  • София/Севлиево
Той ММ малко насила го взе,първо че му бе гадно заради Жожо,второ че аз тогава много плаках,пък и бяхме обещали на детето.И сега ме вижда,че аз наистина обичам това куче и му се радвам като на дете и хич не му е приятно (ама малкия вече не дава да го гушкам)..Пък и празноти си запълвам с кучо и ми е приятно с него.А ММ не може да го проумее.А за породата-не бяхме много подготвени,знаех че искам бяло куче среден размер.Ама ще свикне,няма да да иде.Пък живот и здраве при успешен опит(който почвам края на октомври) на лято ще имам перфектен тренинг в ранното ставане и целия режим...

# 716
  • Варна
Прекрасен Томба.....жалко.
Коте, прегръдки.

Елислава, няма страшно, белите никога не свършват. Ей на, Бизу ми е страхотен, добър,благ, не прави бели, обаче ела да ми видиш дивана в дневната, все едно съм стреляла с автомат Калашников по него, Каду е голяма беладжийка и в акита се пльоска, все още е на пелена, оня ден МП  забравил вратата на спалнята отворена, дали не гръмнаха възглавници 😄
Имам и клип, ей сега ще го постна, но не я бия, защото тя просто е много дива, понякога от кеф, докато я чеша си хапе краката и скрибуца . Лудичка ни е, обаче я обичаме безумно много.

Ето го клипа. 😄

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10217793174441065&id=1232947329

Последна редакция: вт, 06 окт 2020, 18:54 от esstela

# 717
Елислава, не се оставяй да те разубеди твоя мъж. Просто нека не го изпуска от поглед при разходки. Но ако е твърдо против...не знам. Понякога по-добре човек да е категоричен че не иска животни още в началото, отколкото да е пасивно агресивен и да се стигне до вземане и изоставяне на животинката.
Може да прозвучи грубо, но често кучетата се оказват по-лоялни от мъжете. Всичко това го твърдя от личен опит.
Моето куче го взех в доста труден за мен период и дори и когато правеше велики бели не съм съжалявала, че съм я взела.
Като си търсех другар в живота условието беше, че или ме приема с кучето или без мен. Blush
Успех с процедурата ти пожелавам от сърце Heart

# 718
  • под тепетата
Ех, Коте! Волно да тича Томба от другия край на дъгата! Сигурно е много пъстра от твоите/нашите сълзи ! Красавец! Оставил е на Балу  красотата си!
esstela,спрях да дишам за тези 20 секунди. А после избухнах в смях, като видях тази въртиопашка Каду и строен до нея батко и Бизу.
Елислава, стискам палци за края на октомври! Рекс ще порасне и няма да прави толкова бели, споко!
Слънчогледка, мяркай се по-често, че ни липсваш !

# 719
  • Пловдив
Малко Сладко Коте, татко Томба е бил страхотен! Голяма загуба. Cry

Елислава, а как се отразява Рекс на детенце? Нали за него го взехте. Кучето е създадено да дарява любов. Моят син си призна, че искал куче, за да имало някой и него да го обича. (Дон Томазо е на големия и обича само него). Сега Саско умира за малкия. По принцип Шошото не е гушлив, но види ли малкия пощръклява - квичене, целувки, скачане. Към никого другиго не е такъв.

Утре Шошо е на лекар да му чуят червата. Откакто давам гола гранула няма разстройство. Позволявам си да давам и кучешки бисквитки от Лидл за награда - яде ги, ураааа! Ако всичко е наред - ваксина за кашлица и три дни далеч от клетката и други кучета. Това ще е изпитание за нас. Толкова му харесва там, че като чуе за клетката дори в колата се качва без да се дърпа.
И на мен ми допада да го разхождам - бягам от лудницата, работата, ковида, кризата. Само кучешки истории, лиги, игри и от време на време малко зъби и бой. Направо ми иде да се скрия в някое село и да си направя ферма за коне, кучета, разни овошки и да забравя за козметика, биоциди, министерства и регламенти... Размечтах съ. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт