Любители на кучета - 108

• 28 182
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
bulgari_bs чак буклук едва ли е Хусето, но според мен основното съдържимо е ориз и състава на останалата част от гранулата е неизяснен, доволно обогатена с пилешки протеин, тоест ако си имала проблем с НД е много вероятно и с Хусето да имаш.
НД с пиле или с пилешки протеин НЕ препоръчвам /не се подриска но газообразува бррр.../, агнето е друга бира. Имат и разни холистични видове, купувала съм за разкош, че са скъпички, но пък хубави.

Благодаря ви. И аз четох състава сега и малко ме притесни. Ще видя.Може и на Вирбак да го оставя,малко му омръзна май 😁.За това исках да му разнообразя.

# 691
  • София
А не ви ли е страх от бяс с тия лисици? То кучета са ваксинирани, ама хората не.
И аз си го мислих....
Срам не срам , да си призная, че съвсем на скоро гледах някакво предаване от което разбрах, че бяс не се лекува....
Бях в шок!
Не се лекува, ако се изтърве моментът да се приложи ваксина (по схема, не еднократно) до няколко дни след ухапването. Тази година имаше програма на БАБХ за превенция на бяса по лисиците, уж хвърляха едни пакетчета с перорална ваксина - http://www.babh.government.bg/bg/Object/news/view/2227/%D0%91%D0 … BE%D1%87%EF%BF%BD Вижте пакетчетата, ако случайно ги видите при разходка, да знаете какво е. Миналия месец май имаше и есенна такава ваксинация, не знам дали е приключила. Аз пробвах да търся да купя такава ваксина да дам на Лиси, обаче не намерих. А за да я ваксинират от някоя организация трябва всяка година да я упояваме... Иначе нашата е малка, следя й поведението, но вече повече от месец е наоколо и си е все една и съща. Тя явно е дружелюбна, защото е отраснала тук (млада лисичка е, на около 6 месеца вече) и просто никой/нищо не я е наплашил все още. Но пък големите изчезнаха откак тя е тук, така че рискът от бяс за нас би трябвало да не се е увеличил.

Despicable, Еро от белгийката или от немеца ще да е наследил афинитета си към тиквичките? Grinning Как си мечтаем за малиноа, ако знаеш... но ще видим кога ще е. ММ не иска да си дели любовта между Буба и друго куче, пък за точно тази порода знаем, че изисква много внимание и време. Тук има един съсед с две - няма такава красота и привличане, като магнит са ни! Обаче съседът едно такова примирено се смее и вика: "ако ви трябва някой да прекопае двора, давам ви ги и двете, моят двор целият е разкопан от тях" Grinning

Не знам дали прекалявам със снимките (кажете ако е така), но с Буба сме в конферентна среща Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 11:21 от ToniShu

# 692
  • Bарна, морето, сините вълни
Тук няма как някой да прекали със снимките. Сигурна съм, че за всички ни е удоволствие да виждаме всеки ден прекрасните ни момчета и момичета. Heart
Много работлива Буба! Kissing Heart

Диванета са наистина и ние доста сме го изтървали Ерос и покрай малката е доста агресивен, тоест пази я дори и от въздуха. Grinning Иначе вкъщи отдавна не прави бели, като малък унищожи, каквото можа. Joy

# 693
  • София
Ама моля ти се, измислено е вече кой ще ни тренира, ММ къде ще го/я води да дивеят (в планината на палатка за по една вечер щели да ходят), гледат се клипове с идеи за различни игри, че нали им омръзвали бързо... Само развъдника не е решен кой ще е, и не е решено кога Grinning А, да, и за тиквичките не знаехме, ама ще готвим и ние руло, какво да се прави Grinning "Нероден Петко" някой ден може верно да го кръстя Петко или Петка...

И аз обичам да гледам кучовците  Two Hearts ама де да знам на кой му се гледа моето и на кой не - затова си казвам Simple Smile

Ей това е много интересно, ММ тъкмо ми го прати (на английски е): https://www.youtube.com/watch?v=tc-iuVcSckc&fbclid=IwAR1CsQ6 … b_channel=SciShow

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 14:57 от ToniShu

# 694
Момичета, моля, ако някоя от вас е ползвала спрей, с който се пръскат повърхности или предмети, с цел да не се  разрушат от куче, да сподели.

# 695
Be_Special, при всяко куче е различно. Аз използвах такъв спрей. Но стигнахме до момента, в който трябваше преди всяко излизане да пръскам половината къща Grinning Отказваше се от някои неща.. да кажем, че спасих дървените столове, но диваните са друга бира. На тях не им прости, колкото и да ги пръсках. Реших си проблема с клетка, като се надявам скоро да й минат мераците да яде покъщнината. Последно й гръмна леглото и си лежа един месец на твърдо..

# 696
  • sofia
Снимки ли каза някой?!

# 697
Точно купих спрей със грейпфрут ( или мандарина) за отблъскване, и Иза спря да гризе мебелите. Но...малко ме съмнява да е от спрея такъв светкавичен ефект. Просто може би го израстна.
Не мога вече, ще ме побъркат: Иза беше у родителите ми за уикенда и...пак си хапнала грозде. Много доволно ми го съобщиха. А тя, ни лук яла, ни лук мирисала. Ние като хапваме грозде седи до нас като Лисицата от приказката и чака нещо да падне. Явно хубаво се е научила да го яде, защото едвам се сдържа да не си вземе сама. Добре че нищо й няма, но май ще ме накарат да им направя един списък и на родителите, и на мъжа ми какво е абсолютно забранено да се дава на кучето. Иначе за шоколада знаеха ( ама информацията им беше за този черния, че бил опасен...).
Поздрави от нас Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 15:24 от Анонимен

# 698
Изпуснахме момента с клетката, Бейли ще стане на 1 година скоро. Това, което си е заплюл е кабелът за TV и нет. Опасно е за него, така ни казаха техничарите, а и 2ри път ни оставя без телевизия и нет. Мм вчера като видя побесня. Днес дори каза, че ако продължава така(да руши) ще живее в къща с двор. Това няма как да стане,разбира се. Обаче трябва аз да се стягам и да го уча на послушание, а дотогава поне за лайсните в коридора ми трябва спрей.
Пп:кабелът е скрит, първо разрушава лайсните - след това изяжда кабела, това в рамките на час и половина, в които е бил сам... Confused, защото работим от вкъщи и е рядкост да стои сам. Извеждаме го по 4 минимум пъти, сутрин и вечер за по 30 мин, останалите пъти за по-малко.. Не знам ние ли бъркаме някъде... Confused

# 699
Хм, Be Special, аз все си мислех, че белите на ИзаБелЯ като малка бяха точно от самотност и скука, но като чета за Бейли...наистина странно. Може да си зависи от кучето и породата. Преди имахме немска овчарка и почти не е имала такива изпълнения.
Иначе и ние с Изка минахме през момента с кабелите - добре, че само веднъж се случи. Тогава реших, че иска да ми покаже, че много дремя на лап-топа и трябва повече да се разхождаме.

# 700
  • Sofia
Be_Special, нашата като бе по малка (2-3 месеца) и нападна диваните. Единия му изкопа буквално дупка в дунапрена (кожен), другия започна да яде кожените елементи. Взех от зоомагазина този спрей,жената каза,че се пръска първата седмица по 2 пъти,после по един да си мирише. Напръсках диваните дето ги гризеше и след 2-3 дни спря. Ходи,души и отива в другата посока. Вероятно нещо в миризмата не й харесва. От тогава спря за ги яде,да вметна джак ръсел е.

# 701
  • София
И аз съм купила такъв спрей, уж е горчив. Не виждам ефект. Аз пръскам той след мен гризка. А наистина е горчиво, опитах го аз. Но нашият като е сам е в коридора и там освен лайсните и някоя и друга джапанка няма какво друго да изяде.

# 702
  • Sofia
Хаха,а не ,мерси 😁 на децата пробвах всички гадости,но на кучето отказвам 😁
На нашата й оставям доста играчки от децата-гумени и плюшени,от зоомагазина й вземам кожени солети и й давам,една солета-около час тишина 😁,шише от безалкохолно с гранули вътре и се занимава докато сме вън,понякога изяжда и половината шише. Ако ти се чисти става и с гранули,замразени с фъст. масло...мазало и лизане яко 😁
Също съм правила и да й разхвърлям и скрия гранули из определения й периметър и тя да си ги търси.или в кутия за обувки да намачкаш вестници и между тях - храната,ще се забавлява да я търси (мазало после,а може и да хапне хартия) 😁
И така,всеки ден нещо ново мисля да я забавлявам,докато сме вън с детето.
И аз съм купила такъв спрей, уж е горчив. Не виждам ефект. Аз пръскам той след мен гризка. А наистина е горчиво, опитах го аз. Но нашият като е сам е в коридора и там освен лайсните и някоя и друга джапанка няма какво друго да изяде.

# 703
  • Пловдив
Не съм чула за недоволни от получаване на много данък. Плащайте, плащайте... Heart
ToniShu, моят нероден Петко се казва Рейвън /кучешки вълчи вариант/ и Багира /чернокотешки зеленоок вариант/.
Margaritka_2014, забавно звучат игрите.

Откакто ходя в новата клетка Шошо е много по-доволен и щастлив. Играе много, но някак се очертава като любовникът в клетката. Имаме си немска овчарка (борец за топки и пръчки), кане корсо (постоянно лаещ и от време на време ръмжащ), микс на каракачанска основа (борец за свобода на кучетата - скача срещу всяко куче на каишка или вдигнато на ръце), женските са джавкащи като типични жени, подреждат и нареждат мъжките. Та в таз глутница на моето се пада ролята Любовник. Е няма друго такова досадно и упорито магаре (опа куче). Появи ли се неговата фльорца и нищо и никой не го интересува. Като я няма се пробва на други, но бива напъден и леко нахапан.
Виждам как си харесва определени кучета (целува ги спонтанно), други ги игнорва, а на трети се зъби. Лошо е, че се зъби и напада кане корсото и ме е страх да не си го отнесе някой ден.
Тези кучешки отношения са ми нови и много странни. Но явно и животните са като хората - не харесват всички.

# 704
  • София
Иланг, страшно си описателна. Огромно удоволствие е да чета за Саскените (да но правилно със запомнила) премеждия.Laughing
Колкото до отношенията между кучетата - да и аз смятам, че наподобяват човешките. В крайна сметка трябва да ги оставим като малките деца да се научат, че не всички са добронамерени и/или че не всички ще им търпят магариите. Опит му се вика, стига, разбира се, урокът да не е прекалено "строг".

Общи условия

Активация на акаунт