Любители на кучета - 108

• 28 224
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Сутрин и вечер даваме храна. Когато излизаме за работа също оставяме, но малко. Арчи обаче напоследък не яде като е сам. Чака ни да се приберем. Тъгува, милият ми.. Като беше бебе нямаше такъв проблем. Simple Smile

# 91
Днес влязох с намерение да питам кога да махна третото ядене, и гледам - вие сте точно на подобна дискусия Simple Smile Хари е на 6 месеца вече и се чудя дали е време обедното да го махнем. Аз от самото начало ѝ давам по-малко количество на обяд и увеличавам другите две, та едва ли ще е голяма драма, но дали е време?
Колкото до Брит, ако някой иска да си купува, имам около 10 кг в чувал. Беше 15 кг, но е изяла някакво количество, докато не осъзнахме, че не ѝ действа никак добре.

# 92
  • София
Здравейте, момичета.
Имам следния въпрос - има ли някъде в София услуга -триминг (когато косъмите се изскубват)
Изпитвам ужас, че трябва пак да го скубя сама - отнема 3-4 часа и имам болките в ставите баш на ръцете...
Няма къде да ходя - ще го направя, но все пак.... груминг има, а триминг няма Disappointed Relieved

# 93
  • Sofia
Здравейте, момичета.
Имам следния въпрос - има ли някъде в София услуга -триминг (когато косъмите се изскубват)
Изпитвам ужас, че трябва пак да го скубя сама - отнема 3-4 часа и имам болките в ставите баш на ръцете...
Няма къде да ходя - ще го направя, но все пак.... груминг има, а триминг няма Disappointed Relieved

Чак ми стана интересно - на какво куче му се изскубват космите?
Звучи доста болезнено...направо изтръпнах

# 94
  • София
Ха, и аз не съм чувала за такова нещо. Защо да се скубе?

Я колко материал за скубане Grinning

# 95
  • София
Действаш си нещо из холокухнята (например събираш посуда след ММ, за да заредиш миялната), обръщаш се и зад гърба си виждаш това Grinning  

Което е деликатната версия на Бубешка просия за достигане на мечтания момент на почерпката:

Ей така си седи, ти очевидно не я забелязваш, но тя е събрала цялото си търпение + цялата си концентрация и знае, че все някога ще я видиш Grinning

# 96
  • София
Бека я скубем от както е при нас. Не ги боли. Просто това са породи, които са хипоалергенни и не пускат косми. Обаче косъмът се "изхабява" и ако не се махне на ръка може да станат кожни инфекции. Нашата коза последния път я бяха направили страхотна, много ми е хубаво като я взимам от фризьор, все едно мен са глезили Heart Eyes

# 97
  • София
Признавам си, че никога не съм чувала за това, Джуджанка. Но той форумът за това е сила, научаваш нови и полезни неща Blush

# 98
  • Bарна, морето, сините вълни
Аз също не бях чувала никога, много интересно.
Ще го изям този рошав мокър Оскар! Kissing Heart

От днешния водопой:

И от книжката на детето за "Лека нощ" нещо много любимо от Валери Петров.
Скрит текст:
Всъщност първия собственик на книжката съм аз. Мама ми я подари по случай завършването на първи клас. И още си я пазя, за да я чета на моето дете. И си мисля саамо колко бързо летят годините...

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 20:52 от DespicableMe

# 99
  • София
Дес, не знам ти, обаче ако ми падне Еро, просто така ще го мачкам, че ще стане на пудел Heart Eyes

# 100
Това с чистенето на космите в ушите е доста неприятно. И на четирикракия не му харесва, но като ходи на фризьор почистват излишните косми задължително. За съжаление не мога да му снимам физиономията, че ми е неприятна процедурата.

# 101
  • София
Здравейте, момичета.
Скубят я в мастър ъф пъпис 2-3 пъти годишно. През другото време я поддържам аз, имам гребени и т.н. Това е оо-големия вариант на Бека, Гея - мителшнауцер. Ето тук плаче за груминг, ама нека и е зле на шезлонга Blush

# 102
  • под тепетата
Despi, аз също си пазя голяма част от книжките. Особено си ценя В. Сутеев с неговата "Приказки и картинки". Някои от приказките са му подходящи точно за възрастта на Мони.
Скоро си купих ( уж за внука де)   https://books.janet45.com/books/1453
По въпроса за храненето- на двукратно сме .
Casyopea B, голяма красавица си имаш!
Джуджанка, не и хареса на морето ли на Бека?

# 103
  • София
Не ги боли Simple Smile
Ето какво е триминг:
Триминг буквално представлява скубане на старата козина, която вече свободно и безопасно се отделя от кожата. При някои породи като например Шнауцер, естественото линеене отсъства. Това налага старата зряла и мъртва вече козина да се премахне ръчно или механично. Тази хигиенна мярка изисква много търпение, тъй като процедурата е бавна и изморителна, въпреки че на пръв поглед изглежда лесна. По тази причина малко Груумъри/фризьори/ извършват тази услуга.

Това е героя - норич териер - няма триминг, няма булка, няма клуб...Disappointed Relieved

# 104
  • Бургас
Имам приятелка с шнауцер, оплака се, че вече в три салона в Бургас го вкарали в черния списък. За добро поведение:) И като го водела на фризьор, после и на нея й се сърдил по цял ден.
Абе аристократична работа са кучетата с фризьори:)

Общи условия

Активация на акаунт