Любители на кучета - 108

• 28 223
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Арчи се кани да си избере книга: Smile

# 76
  • София
Ох, страхотни муцунки сте показали пак! Всички до една са прекрасни!

Вивата да се оправя бързо Kissing Heart

Ние се върнахме от море и Бека е най - щастлива! Последните дни там ни мразеше много. Само като ни видеше с повода и се покриваше. По половин час я търсехме преди плаж!
Ето я морската сирена!

# 77
Имам проблем. Ще разкажа накратко как е.
Когато нещо не му хареса по време на разходка (примерно не му дам да изяде някой боклук, или го дръпна към друг маршрут, а не там, където той иска) веднага реагира с лошо. Най- често се опитва да ме захапе по баджака, ръмжи ме.... Другата му реакция е да се сърди- захапва си повода, ръмжи и продължава така по пътя. Обикновено не му обръщам внимание и след секунди вече е спокоен. Но търся съвет как да го отуча от това да ми се нахвърля и да му покажа, че аз съм шефа. Макс е на 3 месеца бебешок, но със здрави зъби.

# 78
  • Бургас

Karlsson_ire
, голям сладур е малкият!
Трябва да асоциира нагръдника с нещо хубаво, напр. любима храна. Слагаш нагръдник, даваш лакомство. И по същия начин с разходките навън - излизате и го храниш, храниш...
За колата - не го храните преди возене, за да не повръща. Може и да свикне и да не повръща. Аз не съм имала повръщащо куче, иланг да каже как е - тя има такъв проблем.

mariat, шеф се става с последователни действия всеки ден. Започни с тренировки, виж в групата на Мама Еми. Той е още бебе, това е игрово поведение, не те ръмжи насериозно, просто му се играе.
Трябва да изградите ритуали - на хранене, на излизане, да знае, че всичко хубаво идва от теб, но само ако слуша. Не го пускай по дивани и легла, не му давай да яде без команда и т.н.

# 79
  • Пловдив
джуджанка, прическата на морската сирена е страхотна.

Karlsson_ire, твърди се, че някои кучета израстват гаденето, лигавенето и повръщането. Свиквали, колкото повече пътуват.
При моето не се наблюдава свикване - вече е на 9 месеца. Само като види колата започват да текат лиги, като се качи и без да е запалена - започва обилен лигопад с вид на болно от бяс куче - лиги, пяна... Тръгнем ли до минути е повърнал. И ако пътуваме повече време - повръща по няколко пъти.
Чела съм, че дават успокояващи медикаменти и такива против гадене. Но най-добре е да бъдат изписани от ветеринар.
Аз не давам, защото не искам да го товаря с още химия. Доста са му медикаментите против вътрешни/външни паразити.

# 80
  • Sofia
Когато взехме наша Бела бе на 45 дни и трябваше караме повече от 2 часа до нас. Развъдчика  ми каза преди път да не й давам ядене и вода поне 1.30-2 часа за да не повръща (той също не я бе хранил). От тогава поне час преди път вдигам купите. Проблеми нямаме с пътуването,но пък ние всяка събота сме по планините. Драпе да се качи в колата и как тръгнем ляга и заспива..колкото пътуваме,толкова спи 😁 ако децата спят и тя между тях,ако са будни-бяга отпред и спи на краката ми.

Стискам палци да надраснете това повръщане Hands Pray

# 81
Арчи може да спи навсякъде. Smiley

# 82
Арчи може да спи навсякъде. Smiley

Уникален сладур!

# 83
  • София
Скрит текст:
Здравейте отново,

Аз имам въпрос, моето Чихуа е на 3 месеца и 10 дни. Биха му последната ваксина преди седмица.

Ветеринаря ми каза да не излиза 10 дни след това, но пък четох и някои казват дори 2 седмици след това?

Друго купихме му каишка и нагръдник, но му е малко голям още. Пробвам го да се разкарваме вкъщи, но само като я видя и му я сложа и почва да трепери не може да се успокои и не иска да ходи с нея. Много е страхлив.

Някакви съвети как да го приуча да ходи с нея и забелязах, че не му харсва много навън. Като излизаме навън до магазина, нося го на ръце разбира се още, но да види свят и да свиква.
Почва пак да трепери и да се свива. Не знам как ще се разхождаме, обича вкъщи да си е или на терасата.

Друго, което ме притеснява е, че като пътува с кола пак много се стресира и почва да повръща или да се плюнчи от страх. Само когато пътува с кола за по-дълго време се случва това.

Надявам се да го израстне, иначе е много умен, схватлив, вече е научил няколко команди, но на шведски, защото му говорихме на шведски и той така ги заучи.

Ето го и него:

Този нагръдник му е много голям, трябва да му обхваща плътно телцето, без да го стиска. Аз на малчо му слагам неговия за по половин- един час вкъщи да свиква. За първите няколко извеждания го заведи на някое по-спокойно място и го остави само да се ориентира в обстановката. И можеш да си носиш любими лакомства да го разсейваш. Някои ветеринари казват 10 дена, други 2 седмици, така че мисля, че можеш вече да го водиш навън. За пътуването вече са ти писали. Успех, после няма да иска да се прибира.

# 84
  • Пловдив
Днес Саско става на 9 месеца. Магарето става дърто магаре. Heart
Да попитам от кога започнахте да храните по 1 път на ден?
Вечер яде нормално, сутрин слагам купата - дори не идва да помирише какво му предлагам. Тръгвам за работа и я оставям. Кога яде, кога не - на обяд карам синковеца да изхвърли останалото. А не трябвало така - след 15 мин се прибирала купата - кой ял, ял.
Как можа такова диване да ми се падне???

# 85
  • Бургас
Още храня два пъти на ден, не смятам да минавам на един. За лабрадорите било по-добре, щото лакоми и гълтали. Да не се натоварвала излишно храносмилателната система.

# 86
  • Стара Загора
Започни да я даваш за по 15 минути, дори 10 и като остане гладен няколко пъти ще започне да си изяжда всичко. Барби се научи на дърти години на това. Преди имаше постоянно гранули на разположение. От както съжителства с Анабел (тя яде всичко без да се замисли, само камъни плюе) ги храня на порции. Меря, слагам, раздавам купите и след 10 минути (1 при Анабел) си взимам празни купи. В началото Барби не изяждаше всичко и си оставяше или изобщо не ядеше, но на следващото хранене си наваксваше.
И аз храня 2 пъти на ден (консерва/гранула).

# 87
Аз продължавам да храна два пъти на ден, иначе повръщаше стомашен сок сутрин, ако съм се забавила със закуската даже.
Аз да се похваля, че нещата със суровото хранене вървят перфектно. Една седмица беше трудно, докато и свикне стомаха имаше всякакви симфонии и изходни състояния и се мръщеше на храната, защото я болеше стомахчето. Обаче свикна, стегна изхода и сега танцува около хладилника като наближи време за ядене. Яде със желание, хора, с гранулите беше истинско мъчение! Спря да пие огромни количества вода, което е супер и за констиненцията, че едно е да стискаш ако си изпил половин литър и литър и половина..

# 88
  • София
Иланг, Бека се хранеше като Саско и не искаше да яде. Правеше гладни стачки с дни. От както намерихме подходяща храна не е оставала пълна купа повече от минута. При Бека проблем се оказа пилешкото. Акото ѝ беше твърдо и малко и с другата храна, но не я искаше. Първата храна, която ѝ хареса и започна да яде нормално беше Брит кеър, сега е с Тейст оф дъ уайлд със сьомга. Вече втори чувал яде с огромен апетит. Според мен просто Саско не харесва храната. Ритуала за хранене важи за Бека от ден първи вкъщи. Като знам колко безпомощна се чувствах първите месеци.... Дано намерите точната храна, защото и аз мислех, че е готова за едно хранене дневно, а при малките породи до живот е добре на два пъти да се хранят. Успех и дано скоро прояде магарето!

# 89
Макс е вече над 5 годишен и все още му давам храна два пъти на ден - сутрин и вечер. Рядко яде по веднъж на ден и това е при пътуване или ако сам е отказал сутрешната дажба. В тези случаи яде само половин порция. Никога не му давам цялата дажба на едно хранене. Притесненията са ми, че е голям с дълбок гръден кош и не искам са натоварвам стомаха и недай си да првдизвикам някое обръщане на стомаха.
Оня ден ако знаете как ми идеше да избия един идиот с трактор. 😠 Отиваме в полето ние и виждам че от съсесната страна на канала събират слънчогледа. Викам си хайде бързо да го разходя Макс от страната, в която не работят и както си ходя лети един трактор с ремарке по нашата пътечка срещу нас. Макс беше пред него и тоя идиот аха да мине през него с ония големи гуми. Тича Макс пред него и идва към мен, а тоя с трактора сложил едни слънчеви цайси и натиска газта. Хванах го Макс и имах секунди да се дръпна настрани от пътя и тоя идиот мина със същата висока скорост. Нито намали, нито нищо. Ми той и мен щеше да блъсне ако се бях забавила. Що за идиотия е това. А какъв прахоляк вдигна, нищо не виждахме. И понеже бях спряла колата малко на пътя и стига този до там и не може да мине. Пуснах аз Макс, а той със засилка право при трактора и такъв настървен лай, че ако беше слязъл човека сигурно щеше да го изяде. Предполагам съм му предала моята енергия и емоция. Не посмя да се покаже от кабинката. А аз понеже бях ядосана се затътрих бавно, бавно да си преместя колата. После пък му вдигнах същата пушилка са му влезе в кабинката да види готино ли е. 😠
За толкова години в това поле такъв идиот не съм срещала. Винаги сме се засичали с хората и машините им, но винаги са намаляли като минават покрай нас за да не вдигат много прах. Ако кучетата са на пътя са спирали и изчаквали докато ги хвана. Ето дори вчера пак подобен трактор, ама с друг шофьор мина по съвсем различен начин и нито Макс го гони да го лае, нито вдигна прахоляк.

Общи условия

Активация на акаунт